Światła zamontowane w zeszłym tygodniu ops: ale fotki dopiero dzisiaj :szeroki_usmiech
[O2FL] Pytanie do elektryka :)
Zwiń
X
-
[O2FL] Pytanie do elektryka
Jak w temacie ......proszę o podpowiedź - pod który bezpiecznik się podpiąć aby w momencie przekręcenia gałki świateł już w pozycję świateł postojowych dostać prąd na kabelek na 4 diody . Dodam że nie wchodzi w rachubę wlutowania się w kabel , wiem że idzie sie podpiąć pod bezpiecznik , no i tu pytanie do fachmanów który dokładnie (jaki nr ) dodam iż niunia jest z rocznika 05.2010 elegance tdi . Nie chcę niczego popalić , i wolę zapytać . Tak jak wspomniałem do podpięcia tylko 4 diody na 12 V nic więcej , będą służyły delikatnemu podświetleniu wnęk na czerwono podczas jazdy . Dzięki z góry za pomoc !
-
-
Wojtenio, Nie wiem czy któryś bezpiecznik ma właśnie napięcie po włączeniu świateł , najczęściej są albo stałe albo po zapłonie a resztą steruje CECM i to właśnie z niego są prowadzone przewody do poszczególnych odbiorników .
[ Dodano: Czw 08 Lis, 12 19:41 ]
Zamieszczone przez grutoeeee taki dobry to ja nie jestem .......kumpel ma pod bezpiecznik i też fajnie śmiga .....tylko że to ford
Komentarz
-
-
to jest styk co się nazywa 58d.
ale mam złą wiadomość - w skrzynce bezpieczników znajdziesz wyłącznie styki - na stałe z aku, po stacyjce i na stałe z aku, ale wyłączane w momencie rozruchu silnika. Nie ma czegoś takiego jak bezpiecznik postojówek.
najprościej Ci będzie wziąć zasilanie np. z przycisku od ESP - tam też jest takie podświetlenie. Nie musisz nic lutować w instalacji, wystarczy Ci taka przejściówka:
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz