Zamieszczone przez D2mian
[O2] Chip Tuning
Zwiń
X
-
nigdy sie nei pisze od podstaw programu. Tu nie chodzi oto by kto pisal od samego poczatku i w tabeli walil wartosci w puste okienka. Nawet bezpiecnziej ejst jak zmienia wartosci to moze sie nei zapomni i nie walnie byka jakiego z rozpedu. Chodzi oto by nie tylko przesuwac limitery i popodnosci wartosci ale zeby to dopracowac. Czyli podnosisz wartosci, hamujesz auto, patryzsz na wykres i korekta w odpoeidnim zakresie i tak kilka razy az bedzie ladnie i przyjemnie. Oczewiscie nie rozbi sie to tez bez rozumu i nie trzeba dmuchac suszara doladowania 1.8 bara z mala ilosic apaliwa podlanego jesli chcemy uzyskac moce powiedzmy 170-180 koni. Podnosi sie nieco doladowanie, zwieksza dawke paliwa, wydluza czas wtrysku, wyprzedza wtrysk itd itd obserwujac jak auto zareagoalo i co wylatuje z wydechu bo jak bedzie batory to tez kibel.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez omega2010Gdzieś na ok 140 km dokładnie nie wiem muszę jechać shamować. Ale polecam silniczek naprawdę podatny na chipa .
1.6 TDI?
Hmm :lol:
Czyli dowalone z Nm ile wlezie a w sumie to jeszcze niewiadomo...
Akurat 1.6tdi wiecej jak bezpiecznie 320Nm nie wygeneruje a przy tych przełozeniach (ma dlugie) to raczej brak trakcji do 3biegu to malo prawdopodobne jest.
No chyba ze masz tam "bombe zegarowa"pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
To ja też się podzielę wrażeniami. Usunąłem DPF w BMN + soft + usunięcie EGR. Bez porównania, niebo a ziemia . Po samym wycięciu filtra już różnica była kolosalna. Regenerowałem turbinę, dpf ją wykończył. Poprzedni właściciel robił przebiegi ok. 10 tys km rocznie i dpf był już szczerze powiedziawszy do wymiany. Bardzo często się wypalał. Samochód ma oryginalny przebieg 156tys km. Pompki po wymianie przy 146 tys km w ASO - akcja gwarancyjna. Z minusów - stojąc za samochodem słychać gwizd z wydechu (troche większy niż po wycięciu kata). No i rano po odpaleniu delikatnie kopci na niebiesko.
Zabieg robiłem w Dynotec Gliwice - GORĄCO POLECAM!
Gorąco POLECAM, samochód odżył i tak jak wspomniał omega2010, banan z twarzy nie schodzi.
Komentarz
-
-
Ja ze swojej strony gorąco polecam chipowanie w GoodHope - Dobra Nadzieja k. Pleszewa.
Robiłem tam auto miesiąc temu i jest rewelka Kilka pomiarów na hamowni, dopieszczenie programu i jest superSkoda Octavia RS Combi 2006
BWA w serii 214KM/303Nm, aktualnie 263KM/384Nm, Black Magic
http://www.dynamech.pl
Serwis & regeneracja turbosprężarek
Komentarz
-
-
Warszawa to może za daleko, w R-performance robili mi moda w BMW i przebieg mocy i momentu bez wahnięć rosnący do samego końca. Nie ryzykowałem w tym dałem do zrobienia moją octavię. Jak przy bmw w octavii podobnie płaskie rosnące wykresy. Polecam również moda do automatycznej skrzyni biegów. R-performance to wieloletnie doświadczenie, po ich usłudze jestem spokojny o moje auta.1)1,9 TDI rok 2001
333 000 km
110 KM seria - prog. na 135KM
2)2,0 TD rok 2011 140KM
po mod. 187KM
3)2,0 TDI BMW E91 seria 187KM
po mod. 225KM
Komentarz
-
-
podepne sie pod temat, mam zamiar zwiekszyc troche moc mojej Octy, czy najblizszy i najbardziej polecany w wielkopolsce jest wyzej wymieniony GoodHope z okolic Pleszewa ?
[ Dodano: Wto 05 Lip, 16 21:16 ]
Zamieszczone przez D2miantomek.wlkp, wal do Jacka do Szczecina będziesz zadowolony Jak by co wal na PW dam Ci namiary.OchMan
=====
Komentarz
-
-
Witam
Ma ktoś założonego chip boxa
warto coś takiego założyć?Jest Octavia 2012 2.0 TDI 110KM CR CFHF http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...617132#1617132
Był Leon 2002 1.9 TDI 150KM ARL 4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leon69yh Zobacz wpisWitam
Ma ktoś założonego chip boxa
warto coś takiego założyć?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez low-raider Zobacz wpisTomek.wlkp tak z ciekawości, zatkali wejście spalin do EGR czy tylko program zrobili, a EGRu nie zaślepili?Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz