Witam serdecznie, mam pytanie dotyczące czujników parkowania w OII przedlift. Seryjnie auto było wyposażone w czujniki tył, w ASO Skody dołożone zostały czujniki przód, jednak działa tylko sygnalizacja dźwiękiem - panowie w ASO twierdzili, że nie da się tak zrobić aby były wyświetlane informacje na radiu Bolero. Czy jest jakaś możliwość dokodowania tych czujników, czy należy wymienić radio czy sterownik? Z góry dzięki za wszelkie informacje.
Czujniki przód - kodowanie w Bolero.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez seba306 Zobacz wpisWitam serdecznie, mam pytanie dotyczące czujników parkowania w OII przedlift. Seryjnie auto było wyposażone w czujniki tył, w ASO Skody dołożone zostały czujniki przód, jednak działa tylko sygnalizacja dźwiękiem - panowie w ASO twierdzili, że nie da się tak zrobić aby były wyświetlane informacje na radiu Bolero. Czy jest jakaś możliwość dokodowania tych czujników, czy należy wymienić radio czy sterownik? Z góry dzięki za wszelkie informacje.
Nie da się - usmarkałem się
Masz tutaj watek pewnie ci się przyda i rozjaśni twoje wątpliwości ...
OIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi
T: 500286848
-
-
Zamieszczone przez seba306 Zobacz wpisDzieki Rafał, musze podpiac VCDS i sprawdzic co moge aktywowac. Zastanawia mnie tylko czy moge miec nieodpowiednia centralke skoro tyl pokazuje a przodu nie?
Na taki z oznaczeniem finalnym - 1Z0919475 - 8K
330962d342fea2fc17355b0b2dc6.jpgOIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez seba306 Zobacz wpisRafał jutro sprawdzę jaki mam moduł w tej chwili. W którym miejscu bagażnika dokładnie mogę go znaleźć?
Dodatkowo mam pytanie czy tylko dokładnie ten moduł będzie działał czy poliftowy również? np: pdc5qa919294B?
Lewa strona bagażnika - do ściągnięcia lewy boczek w bagażniku.
OIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
Komentarz
-
-
Sterownik przykręcony do lewego tylnego nadkola.
Trochę śrubek do odkręcenia i plastików do demontażu. Zacznij od plastiku progu bagażnika > lewy plastik bagażnika (ten z lampką) > górny lewy plastik bagażnika (ten co roleta na nim jeździ) > tapicerka boczna.
Plastik progu bagażnika jest przykręcony trzema nakrętkami we wnęce koła zapasowego i u góry trzymają go jeszcze spinki.
Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Ale tak myślę, że jak Ty go chcesz tylko wymienić to wystarczy zdemontować tylko ten górny plastik od rolety. Da się na pewno bo ja tak zacząłem i po jego demontażu można sięgnąć ręką z małą grzechotką i nasadką 10 mm i odkręcić sterownik. Wcześniej wyjmij wtyczki.
Ściągałem resztę plastików bo musiałem wpiąć kabelki do wtyczek a tego już od góry nie da się zrobić.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz