Czujniki przód - kodowanie w Bolero.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • seba306
    Classic
    • 2015
    • 9

Czujniki przód - kodowanie w Bolero.

Witam serdecznie, mam pytanie dotyczące czujników parkowania w OII przedlift. Seryjnie auto było wyposażone w czujniki tył, w ASO Skody dołożone zostały czujniki przód, jednak działa tylko sygnalizacja dźwiękiem - panowie w ASO twierdzili, że nie da się tak zrobić aby były wyświetlane informacje na radiu Bolero. Czy jest jakaś możliwość dokodowania tych czujników, czy należy wymienić radio czy sterownik? Z góry dzięki za wszelkie informacje.
  • Rafał Oskar
    RS
    • 2017
    • 5673
    • Volkswagen
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez seba306 Zobacz wpis
    Witam serdecznie, mam pytanie dotyczące czujników parkowania w OII przedlift. Seryjnie auto było wyposażone w czujniki tył, w ASO Skody dołożone zostały czujniki przód, jednak działa tylko sygnalizacja dźwiękiem - panowie w ASO twierdzili, że nie da się tak zrobić aby były wyświetlane informacje na radiu Bolero. Czy jest jakaś możliwość dokodowania tych czujników, czy należy wymienić radio czy sterownik? Z góry dzięki za wszelkie informacje.
    Uwielbiam Panów z ASO

Nie da się - usmarkałem się

Masz tutaj watek pewnie ci się przyda i rozjaśni twoje wątpliwości ...

Siemanko! Chciałbym doposażyć moją O2 w przednie czujniki parkowania (na tył już mam). Dysponuje ktoś listą co będzie mi potrzebne oraz krok po kroku,
    OIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi

T: 500286848

Komentarz

• seba306
      Classic
      • 2015
      • 9

Dzieki Rafał, musze podpiac VCDS i sprawdzic co moge aktywowac. Zastanawia mnie tylko czy moge miec nieodpowiednia centralke skoro tyl pokazuje a przodu nie?

Komentarz

• Rafał Oskar
        RS
        • 2017
        • 5673
        • Volkswagen
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Dzieki Rafał, musze podpiac VCDS i sprawdzic co moge aktywowac. Zastanawia mnie tylko czy moge miec nieodpowiednia centralke skoro tyl pokazuje a przodu nie?
        Musisz wymienić moduł w bagażniku - to podstawa

Na taki z oznaczeniem finalnym - 1Z0919475 - 8K

330962d342fea2fc17355b0b2dc6.jpg

Komentarz

• georgg
          RS
          • 2013
          • 17108
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Temat do poczytania - http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...-na-columbusie
          SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
          ​​​
          Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• seba306
            Classic
            • 2015
            • 9

Rafał jutro sprawdzę jaki mam moduł w tej chwili. W którym miejscu bagażnika dokładnie mogę go znaleźć?
            Dodatkowo mam pytanie czy tylko dokładnie ten moduł będzie działał czy poliftowy również? np: pdc5qa919294B?
            Ostatnio edytowany przez seba306; 39040.

Komentarz

• Rafał Oskar
              RS
              • 2017
              • 5673
              • Volkswagen
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Rafał jutro sprawdzę jaki mam moduł w tej chwili. W którym miejscu bagażnika dokładnie mogę go znaleźć?
              Dodatkowo mam pytanie czy tylko dokładnie ten moduł będzie działał czy poliftowy również? np: pdc5qa919294B?
              W linku co ci dałem jest jasno i czytelnie który - ten co wkleiłeś jest do obsługi tylko tyłu. Polift też zahula.

Lewa strona bagażnika - do ściągnięcia lewy boczek w bagażniku.

Komentarz

• koleś
                RS
                • 2009
                • 2834
                • Fabia combi (6Y5)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Sterownik przykręcony do lewego tylnego nadkola.
                Trochę śrubek do odkręcenia i plastików do demontażu. Zacznij od plastiku progu bagażnika > lewy plastik bagażnika (ten z lampką) > górny lewy plastik bagażnika (ten co roleta na nim jeździ) > tapicerka boczna.

Plastik progu bagażnika jest przykręcony trzema nakrętkami we wnęce koła zapasowego i u góry trzymają go jeszcze spinki.
                Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.
                Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• koleś
                  RS
                  • 2009
                  • 2834
                  • Fabia combi (6Y5)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ale tak myślę, że jak Ty go chcesz tylko wymienić to wystarczy zdemontować tylko ten górny plastik od rolety. Da się na pewno bo ja tak zacząłem i po jego demontażu można sięgnąć ręką z małą grzechotką i nasadką 10 mm i odkręcić sterownik. Wcześniej wyjmij wtyczki.

Ściągałem resztę plastików bo musiałem wpiąć kabelki do wtyczek a tego już od góry nie da się zrobić.
                  Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                  Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

Pracuję...