Krzaq, ja sie odezwe do Ciebie w przyszłym tygodniu. Teraz miałem kosmos w pracy przed swietami i nie mialem czasu nawet sie podrapać. Wyskoczyła mi tydzien temu kontrolka od ESP podczas normalnej jazdy. Kolejny problem ;(
Przygotowanie pod telefon GSM
Zwiń
X
-
Przygotowanie pod telefon GSM
Panowie i Panie (jeśli takowe są). Jako osoba która notorycznie rozmawia przez telefon w samochodzie (ciiii... nie mówcie nikomu) doszedłem do wniosku, że muszę mieć przygotowanie pod telefon GSM.Zdecydowałem się na te najbardziej rozbudowane: z obsługą głosową, połączenie z anteną zewnętrzną, Phone box - wzmacnianie sygnału GSM, uchwyt na multimedia, Bluetooth (koszt 1000 zł.)
Co sądzicie o takim udogodnieniu? Z tego co słyszałem to faktycznie podłączenie pod antenę zewnętrzną daje lepszą jakość sygnału, a phone box to fajny dodatek. Czy mogę posiadaczy takiego rozwiązania w swoich samochodach prosić o opinie na jego temat? Ja wcześniej nie miałem kontaktu z takim rozwiązaniem.O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
-
-
Ja to mam u siebie. Phone box (płytka indukcyjna w schowku połączona z anteną na dachu) rzeczywiście poprawia jakość sygnału , obsługę telefonu książkę telefoniczną masz w Bolero a po bluetooth możesz sobie również puszczać muzykę z telefonu
Dla mnie zestaw głośnomówiący jest również niezbędny w każdym aucie :-)Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Nie da się. Podobno po media in jakoś (jest w instrukcji) ale nie próbowałem.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez BiDi01Zamieszczone przez Bombera po bluetooth możesz sobie również puszczać muzykę z telefonu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez BiDi01Zamieszczone przez Bombera po bluetooth możesz sobie również puszczać muzykę z telefonuO3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Pomijajac konfiguracje to czy mozna miec "zdefiniowane" 2 telefony w radiu ? czy trzeba rekonfigurować to jakś skomplikowanie aby zmienic telefon ?
Można prosić o więcej informacji w tej materii.
Interesuje mnie TYLKO funkcjonalnosc pamiętania połączenia do 2ch telefonów - ( zadne kontakty etc.. to juz nie )-----
O3 - zamówiona...
Komentarz
-
-
Możesz mieć skonfigurowane chyba 10 telefonów ale w jednym czasie może być sparowany (podłącozny) tylko jeden. Jak odłaczysz pierwszy to drugi powinien się "z automatu" po konfiguracji sparować automatycznie.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Hej,
Mniej więcej o to chodzi tzn u Ojca w samochodzie jest tak, że samochód zna telefony ojca, matki, brata i w momencie wykrycia telefonu spina się z nim.
Czyli wchodzi ojciec - wpina się w system, wchodzi matka - wpina się,
Co najwyzej wybierają z listy z którym telefonem ma się samochód połączyć. i nic więcej
( 2-3 kliki/wybory )
I jeśli tutaj w skodzie jest tak samo to super, mnie przeraża, że jak wsiada drugi telefon to musi robic 100 rzeczy aby: wywalić poprzedni telefon, połączyć swój, sparować..
Tutaj także chciałbym aby np samochód powiedział ze wykrył 2-3 znane mu telefony i z którym ma się "połączyć".-----
O3 - zamówiona...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black_DevI jeśli tutaj w skodzie jest tak samo to super, mnie przeraża, że jak wsiada drugi telefon to musi robic 100 rzeczy aby: wywalić poprzedni telefon, połączyć swój, sparować..
Tutaj także chciałbym aby np samochód powiedział ze wykrył 2-3 znane mu telefony i z którym ma się "połączyć".
Jeśli chcesz sparować kolejny telefon - musisz któryś usunąć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez Black_DevI jeśli tutaj w skodzie jest tak samo to super, mnie przeraża, że jak wsiada drugi telefon to musi robic 100 rzeczy aby: wywalić poprzedni telefon, połączyć swój, sparować..
Tutaj także chciałbym aby np samochód powiedział ze wykrył 2-3 znane mu telefony i z którym ma się "połączyć".
Jeśli chcesz sparować kolejny telefon - musisz któryś usunąć.O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michalek1912Z moich obserwacji wynika, iż Bolero ma multipointa.
Komentarz
-
-
w Bolero możesz mieć podłączony TYLKO jeden telefon na raz, oczywiście pozostałe są zapamiętane ale nie zadziałają razem
(trochę mnie to wkurza bo mam 2 telefony ale jakoś trzeba to przeboleć)
[/quote]-----
O3 - zamówiona...
Komentarz
-
-
Podłącze się do tematu, mam u siebie standardowe dla elegance przygotowanie pod telefon GSM, bez obsługi głosowej (chyba) i teraz pytanie czy w tej wersji mam mikrofon, a jeśli tak to gdzie on jest, bo nie mogę namierzyć. Wydaje mi się, że mam bo mimo że telefon schowany w kieszeni, albo gdzieś w torbie, to świetnie się rozmawia i rozmówcy mnie dobrze słyszą, bo chyba raczej nie możliwe żeby mikrofon w telefonie(w tym wypadku galaxy s2) tak dobrze zbierał z otoczenia, nawet z torby.
Komentarz
-
-
No właśnie ja też nie mogę zlokalizować mikrofonu (w i30 jest nad głową kierowcy).
Tak jak pisze rezon mikrofon jest koło lampek po stronie kierowcy.
A tak z innej beczki, czy Bolero obsługuje też głosowo telefon - wybieranie numerów itd, bo w standardzie można rozmawiać, ale wybierać głosowo numerów już nie? Ale mikrofon jest, więc jest to kwestia tylko i wyłącznie oprogramowania (zmiana softu lub odblokowanie funkcji) czy dodatkowego modułu? :?:O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Bluetooth masz w dodatkowym module i wg instrukcji obsługuje również wybieranie głosowe zarówno kontaktów, jak i numerów. Przynajmniej w Amundsen+ to robi GSM II . Nie każdy telefon obsługuje wybieranie głosowe - tu może być bariera, ale z iPhonem akurat to działa, chociaż i tak wybieram głosowo z iPhona a nie z GSM - lepiej rozpoznaje nazwy kontaktów
Komentarz
-
-
Muszę poczytać instrukcję do Bolero, bo pewnie elektryk ze Skody powie, że absolutnie nic się nie da zrobić. Natomiast co do telefonu to chyba nie ma to większego znaczenia czy obsługuje komendy głosowe, bo komenda jest wydawana do zestawu audio w samochodzie, a ten komunikuje się z telefonem przez BT. Ale może się mylę.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
Komentarz