Witajcie. Żarówki do doświetlania zakrętów kupione i próbuje przeszukać internet aby znależć info na temat dostania się do tych zarówek i nie moge znależć. O3 FL ma całkiem inny zderzak jak wersja przed liftowa... nie ma żadnej informacji o tym jak ściągnąc obudowe. Jest tam tak dziurka a w niej Torx chyba T10. Ktoś próbował?
Wymiana żarówek na LEDy
Zwiń
X
-
Ambiente
- 2016
- 110
- Octavia III combi (5E5)
- AVU 1.6 MPI 102 KM
- BXE 1.9 TDI PD 105 KM
- CLHA 1.6 TDI CR 105 KM
Witam. Noszę się zamiarem wymiany żarówek w5w na ledy w mojej O3 i zastanawiam się nad takim rozwiązaniem:
Zwykłe ledy z czasem mają problem z wilgocią i zaczynają wariować. Te w silikonie niby nawet w wodzie świecą. Chciał bym je zastosować w podsufitce, bagażniku, pod lusterkami oraz jako podświetlenie tablicy.
Ktoś stosował? Co o nich sądzicie?
Komentarz
-
Moje H8 / H11
225898911357294446%253Faccount_id%253D0.jpg
8451992376022640582%253Faccount_id%253D0.jpg
A tu z tej samej serii H7 i H15
812183054501114762%253Faccount_id%253D0.jpg
Wszystko "Plug and Play" (obsługuje canbus)
Jedyne co przestawiłem to czas wygaszania przy doświetlaniu zakrętów bo ledy szybciej sie wygaszały
Czyli tu z nominalnych 50%/s
na max czyli 127%/s
7744919309794919593%253Faccount_id%253D0.jpg
Komentarz
-
-
H7 oryginalne żarnikowe (thunsram +120%- te o trochę barwie około 4200 kelwina) świeciły tak:
Ledy świecą mocniej i wyżej (na razie tymczasowo obiniżyłem regulacją w kabinie z pozycji "0" na "2"-"3".... docelowo trzeba obniżyć regulacja w lampie gdybym jeździł z większym załadunkiem i chciał obniżyć w kabinie
Foto z przed obniżenia w kabinie:
Ps. wiem że w trakcie na przeglądzie lub kontroli policyjnej ktoś się może ciepnąć.
Ja się staram ustawić poprawną wysokość żeby nie oślepić, a że ledy nie mają homologacji to każdy kto instaluje powinien wiedzieć.
Komentarz
-
-
Machina ruszyła pierwsze zmiany w O3.
Zamówione, odebrane i prawie zamontowane...
Zmiana na LED robi na prawde dużą różnice! Zestaw zakupiony w Motohid, bardzo dziękuję Panu Tomaszowi za naprawdę dużą pomoc nie wspomnę o cierpliwości
Wymienione praktycznie wszystko w środku + postojowe, czekam na chwilę wolnego bo mam jeszcze kornery.
Żarówki w górnych lapkach idealne, a żarówka x8 w bagażniku jest idealna. Czerwone do drzwi wielkiej różnicy nie widać i trzeba być ostrożnym gdyż ich otulina silikonowa jest bardzo delikatna ( delikatnie się uszczerbiła )
Wielkie podziękowania dla kolegi z Octavia.Team za pomoc w programowaniu lampek LED w tablicy rejestracyjnej. Lampki zakupione w ASO za ok.70 zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdiRuti Zobacz wpisMachina ruszyła pierwsze zmiany w O3.
Zamówione, odebrane i prawie zamontowane...
Zmiana na LED robi na prawde dużą różnice! Zestaw zakupiony w Motohid, bardzo dziękuję Panu Tomaszowi za naprawdę dużą pomoc nie wspomnę o cierpliwości
Wymienione praktycznie wszystko w środku + postojowe, czekam na chwilę wolnego bo mam jeszcze kornery.
Żarówki w górnych lapkach idealne, a żarówka x8 w bagażniku jest idealna. Czerwone do drzwi wielkiej różnicy nie widać i trzeba być ostrożnym gdyż ich otulina silikonowa jest bardzo delikatna ( delikatnie się uszczerbiła )
Wielkie podziękowania dla kolegi z Octavia.Team za pomoc w programowaniu lampek LED w tablicy rejestracyjnej. Lampki zakupione w ASO za ok.70 zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kasztelan Zobacz wpisale czy do tego czasu mogę jeździć z tym błędem ?
Komentarz
-
-
Kasztelan można, tylko będziesz miał komunikat.
Co do ledów w bagażniku są to zakupiony z Motohid , http://sklep.motohid.pl/pl/p/W5W-T10...0k-CANBUS/1158
Jeśli chcesz mieć jasno to naprawdę polecam, osobiście na drugi raz nie kupił bym słabszych mam na myśli 6x/4x SMD
dzida_ Nie zwracałem uwagi na to dziś wieczorem sprawdzę, ale wydawało mi się że to błąd przy focie Dziękuję za info.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpismożna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kasztelan Zobacz wpisDziwna sprawa, dzisiaj błędu już nie było mimo kilkukrotnego odpalania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdiRuti Zobacz wpis[USER="48555"]
Co do ledów w bagażniku są to zakupiony z Motohid , http://sklep.motohid.pl/pl/p/W5W-T10...0k-CANBUS/1158
Jeśli chcesz mieć jasno to naprawdę polecam, osobiście na drugi raz nie kupił bym słabszych mam na myśli 6x/4x SMD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kasztelan Zobacz wpis
Za cholerę nie mogę wypiąć wtyczek z tych lampek w bagażniku !! Jak miałem francuskie auto, to myślałem, że tylko oni potrafią coś takiego wymyśleć....
Komentarz
-
-
Gość
Komentarz