Zamieszczone przez krzynol
Zobacz wpis
Wymiana rozrządu 2,0 TDI 150KM silnik CKFC
Zwiń
X
-
nie wiem, ale jak ktoś robi 210kkm przez 7 lat, to jest w sam raz->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisnie wiem, ale jak ktoś robi 210kkm przez 7 lat, to jest w sam raz
Komentarz
-
-
robisz jak uważasz->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alex.under Zobacz wpispio900 mozesz dac znac jaki pasek wlozyles i jaka pompe? Oraz ile Cie wyniosly same czesci?
Dodatkowo płyn chłodzący G13, oraz osłona plastikowa rozrządu przy kole pasowym, gdyż elementy z gumy-elastomeru rozpuścił olej, którym Panowie z wysoko wykwalifikowanego ASO rubasznie polali cały silnik olejem silnikowym - gniazda wtryskiwaczy na deklu zaworów, głowicę od strony rozrządu i blok silnika za DPF-em. Brakowało również śruby od uchwytu do przewodów paliwowych. Gorąco (NIE)polecam serwisowanie w ASO i słuchanie ich porad!Ostatnio edytowany przez pio900; 16792.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
Astra F cabrio Bertone 1,6
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadalu Zobacz wpisPio czy możesz dokładniej opisać proces odpowietrzania układów paliwa i chłodzenia za pomocą VCDSa ?
I jeszcze pytanie odnośnie pompy wody,czy w oryginale da się wykręcić wtyk (zawór elektromagnetyczny pompy płynu chłodzącego) czy jest zintegrowany?
Przeglądając sklepy są dwa rodzaje pomp (z zintegrowanym wtykiem i bez) i nie wiem którą kupić a różnice w cenie są spore.
Ja stosuję zasadę, że montuję pompę taką jaka była i nie kombinuje z przeróbkami. Nie próbowałem nic odkręcać. Prawdopodobnie pompa bez wtyku jest przeznaczona dla samochodów bez dogrzewania np. CFGB.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisMogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pio900 Zobacz wpis
Kupiłem zestaw HEPU PK06690 za około 1800zł
Dodatkowo płyn chłodzący G13, oraz osłona plastikowa rozrządu przy kole pasowym, gdyż elementy z gumy-elastomeru rozpuścił olej, którym Panowie z wysoko wykwalifikowanego ASO rubasznie polali cały silnik olejem silnikowym - gniazda wtryskiwaczy na deklu zaworów, głowicę od strony rozrządu i blok silnika za DPF-em. Brakowało również śruby od uchwytu do przewodów paliwowych. Gorąco (NIE)polecam serwisowanie w ASO i słuchanie ich porad!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcinenergy Zobacz wpisWitam,
u mnie 202 kkm i jeszcze ori rozrząd (auto ma 4 lata). Nowy zestaw wraz z płynem chłodniczym już czeka na wymianę
Gdzie będziesz wymieniał w ASO czy warsztat?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mez2008 Zobacz wpis
Jakie miałeś koszty robocizny w ASO?
Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Ja robiłem to sam w swoim warsztacie. ASO nie jest godne.
Ile czasu potrzeba na wymianę?
Komentarz
-
-
Sam w swoim warsztacie, czy u swojego mechanika?
Ile czasu potrzeba na wymianę?
Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Jak wyżej, sam osobiście w swoim własnym warsztacie. Robię to na codzień.
Komentarz
-
-
Ile taka wymiana powinna kosztować u mechanika poza ASO ?
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Witam,
Jestem właśnie po wymianie. Ori rozrząd przejeździł 203kkm. Pompa faktycznie była już zmęczona - jak się w ręku nią kręciło to lekko przeskakiwała jakby. Na napinaczu pasek poza zakresem już był. Faktycznie czujnik od DPF gdyby był pod kątem ustawiony ale w stronę ściany grodziowej to ułatwiłoby to sprawę przy montażu i demontażu osłony rozrządu
Ja za robociznę zapłaciłem 400 zł. Niestety próba przełożenia czujnika z pompy do nowej pompy się nie udała. Prawdopodobnie się główka czujnika już zapiekła i po demontażu czujnika był w dwóch częściach. Na szczęście ori używka za 60 zł załatwiła problem. Przy okazji do wymiany był oring (chyba przy kole pasowym) bo lekko zapocony był. Także całość zamknęła się w 1000 zł razem z robocizną.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcinenergy Zobacz wpisWitam,
Jestem właśnie po wymianie. Ori rozrząd przejeździł 203kkm. Pompa faktycznie była już zmęczona - jak się w ręku nią kręciło to lekko przeskakiwała jakby. Na napinaczu pasek poza zakresem już był. Faktycznie czujnik od DPF gdyby był pod kątem ustawiony ale w stronę ściany grodziowej to ułatwiłoby to sprawę przy montażu i demontażu osłony rozrządu
Ja za robociznę zapłaciłem 400 zł. Niestety próba przełożenia czujnika z pompy do nowej pompy się nie udała. Prawdopodobnie się główka czujnika już zapiekła i po demontażu czujnika był w dwóch częściach. Na szczęście ori używka za 60 zł załatwiła problem. Przy okazji do wymiany był oring (chyba przy kole pasowym) bo lekko zapocony był. Także całość zamknęła się w 1000 zł razem z robocizną.
Komentarz
-
-
Od początku roku obserwuje, słyszę pisk (piszczenie) z okolicy rozrządu.
Coś podobnego do padających pomp wody w 1.4 TSI.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Czy 2.0 CKFC z roku 2013 tez miały problem z pompami wody?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcinenergy Zobacz wpis
4 lata minęły w styczniu.
Nie wiem czy już nie pora na wymianę rozrządu.
Komentarz
-
Komentarz