Zamawialem 30 października,chyba 9 listopada dowiadywałem się w serwisie kiedy będzie auto w produkcji to powiedzieli mi ze w 51 tygodniu pokazuje im system.Ale mówili też że może wskoczyć na 49 tydzień i wtedy będą się starali żebym miał do 22.12 auto.Choć wydaje mi się to nierealne
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez pminor Zobacz wpisDziś otrzymałem informację że Szkodnik wyprodukowany wczoraj. Do 2 tyg powinien być w salonie. Kolejny max tydzień to przygotowanie samochodu do odbioru + założenie blokady skrzyni biegów Bearlock.
Mam wrażanie że te trzy tygodnie są trochę naciągnięte - lepiej zaskoczyć klienta mile niż mieć obsuwę - tak myślę.
Z tego co mi się wydaje co piszecie to może wyrobią się do 2 tyg czyli do 17 listopada - po cichu na to liczę
Czyli reasumując została jedna niewiadoma w tym równaniu
- 26.09 zamówienie
- 02.10 potwierdzony 44 tydzień
- 03.11 produkcja
- ???? odbiór
Nie mogę się doczekać
Warto napisać do salonu że chcę zobaczyć auto jak dojedzie? Jeszcze takie oklejone, zabezpieczone, zdjęte - najlepiej tego samego dnia - z lory?
Chciałbym sam osobiście upewnić że że auto nie miało szkody transportowej. Myślę ze jak zobaczę auto zafoliowane i bez szkody mogę mieć taka pewność.
Czy się nie wygłupiać?
Niektórzy odbierają po 10 dniach od produkcji, mi mija 20ty dzień. Masakra.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez did3 Zobacz wpisAuto zamówione 05-10-17r. Wczoraj rozmawiałem z handlowcem, wyprodukowane jedzie do Polski. Za ok. 10 dni ma być do odbioru. RS 230 DSG kombi.
Na obecną chwilę nikt nie jest w stanie nic zrobić tzn mam na mysli salon. Salon twierdzi że nie na wpływu na producenta i dysponenci mówią że bardzo dużo octavii stoi i czeka...Ostatnio edytowany przez pminor; 41031.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pminor Zobacz wpis
Pewien jesteś że jedzie? Moja wyprodukowana 02.11 i nadal czeka na transport.
Na obecną chwilę nikt nie jest w stanie nic zrobić tzn mam na mysli salon. Salon twierdzi że nie na wpływu na producenta i dysponenci mówią że bardzo dużo octavii stoi i czeka...
Komentarz
-
-
Mój miał się wyprodukować w 44 tygodniu (30paź-5lis) i też tak było. 3lis dostałem info ze 2lis auto zostalo wyprodukowane. Tylko nikt nie potrafi mi wytłumaczyć dlaczego auto do dzis czyli 3 tygodnie czeka na transport w czechach dalej. Salon powtarza w koło ze nie maja wpływu na producenta i musimy czekać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pminor Zobacz wpisMój miał się wyprodukować w 44 tygodniu (30paź-5lis) i też tak było. 3lis dostałem info ze 2lis auto zostalo wyprodukowane. Tylko nikt nie potrafi mi wytłumaczyć dlaczego auto do dzis czyli 3 tygodnie czeka na transport w czechach dalej. Salon powtarza w koło ze nie maja wpływu na producenta i musimy czekać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rava79 Zobacz wpisTo i ja się dopisze do tematu:
Zamówiona: 18.09.2017
Odbiór planowany: 14-20.12.2017
Czas na zmianę samochodu 300 tkm to już chyba wystarczy
Obecnie:
MODEL: 2013 Ambition, Kombi
SILNIK: 2.0 TDI CR 150 KM
UKŁAD DOLOTOWY: Seria
UKŁAD WYDECHOWY: Seria
ELEKTRONIKA: Maxi-Dot, Tempomat, Climatronic
UKŁAD NAPĘDOWY: skrzynia manualna
ZAWIESZENIE: Seria
UKŁAD HAMULCOWY: Seria
BODY-KIT:Seria
ŚRODEK: Ambition (czarne) , Skórzana kierownica z obsługą radia
CAR-AUDIO: BOLERO
A będzie:
MODEL:Kombi FL 2018 STYLE + pakiet Amazing,
SILNIK: 2.0 TDI CR 150 KM
UKŁAD DOLOTOWY: Seria
UKŁAD WYDECHOWY: Seria
ELEKTRONIKA: Maxi-Dot kolorowy, Tempomat, Climatronic
UKŁAD NAPĘDOWY: skrzynia DSG
ZAWIESZENIE: Seria
UKŁAD HAMULCOWY: Seria
BODY-KIT:Seria
ŚRODEK: STYLE (beżowe) , Skórzana podgrzewana kierownica kierownica z obsługą radia
CAR-AUDIO: Amundsen
INNE: Full LED, Gniazdo 230V, oświetlenie Ambiente, podgrzewane fotele
Juz nie mogę się doczekać
Na placu u dealera: 13.12.2017
Leasing i dostawa pod dom: 18-20.12.
Zobaczymy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pminor Zobacz wpisDziś otrzymałem informację że Szkodnik wyprodukowany wczoraj. Do 2 tyg powinien być w salonie. Kolejny max tydzień to przygotowanie samochodu do odbioru + założenie blokady skrzyni biegów Bearlock.
Mam wrażanie że te trzy tygodnie są trochę naciągnięte - lepiej zaskoczyć klienta mile niż mieć obsuwę - tak myślę.
Z tego co mi się wydaje co piszecie to może wyrobią się do 2 tyg czyli do 17 listopada - po cichu na to liczę
Czyli reasumując została jedna niewiadoma w tym równaniu
- 26.09 zamówienie
- 02.10 potwierdzony 44 tydzień
- 03.11 produkcja
- ???? odbiór
Nie mogę się doczekać
Warto napisać do salonu że chcę zobaczyć auto jak dojedzie? Jeszcze takie oklejone, zabezpieczone, zdjęte - najlepiej tego samego dnia - z lory?
Chciałbym sam osobiście upewnić że że auto nie miało szkody transportowej. Myślę ze jak zobaczę auto zafoliowane i bez szkody mogę mieć taka pewność.
Czy się nie wygłupiać?
Już ogonem macham )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pminor Zobacz wpisOdbiór potwierdzony 4.12. Godzina 12:00
Już ogonem macham )Zamieszczone przez prezes870 Zobacz wpisNo to czekamy na pochwalenie siępozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez did3 Zobacz wpisAuto zamówione 05-10-17r. Wczoraj rozmawiałem z handlowcem, wyprodukowane jedzie do Polski. Za ok. 10 dni ma być do odbioru. RS 230 DSG kombi.
Komentarz
-
Komentarz