Zamawialem 30 października,chyba 9 listopada dowiadywałem się w serwisie kiedy będzie auto w produkcji to powiedzieli mi ze w 51 tygodniu pokazuje im system.Ale mówili też że może wskoczyć na 49 tydzień i wtedy będą się starali żebym miał do 22.12 auto.Choć wydaje mi się to nierealne
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Ja dalej czekam. Produkcja 03.11. Do dziś żadnej informacji. 16.11 dealer powiedział że nie ma żadnej informacji, nie ma wpływu na producenta i tyle. Do tego od soboty czekam na odpowiedz na facebooku od Skoda Polska skad opóżnienie, ale bez odpowiedzi narazie. Dealer do dziś milczy. Masakra. Cierpliwość to nie jest moja najmocniejsza cechaZamieszczone przez pminor Zobacz wpisDziś otrzymałem informację że Szkodnik wyprodukowany wczoraj. Do 2 tyg powinien być w salonie. Kolejny max tydzień to przygotowanie samochodu do odbioru + założenie blokady skrzyni biegów Bearlock.
Mam wrażanie że te trzy tygodnie są trochę naciągnięte - lepiej zaskoczyć klienta mile niż mieć obsuwę - tak myślę.
Z tego co mi się wydaje co piszecie to może wyrobią się do 2 tyg czyli do 17 listopada - po cichu na to liczę
Czyli reasumując została jedna niewiadoma w tym równaniu
- 26.09 zamówienie
- 02.10 potwierdzony 44 tydzień
- 03.11 produkcja
- ???? odbiór
Nie mogę się doczekać
Warto napisać do salonu że chcę zobaczyć auto jak dojedzie? Jeszcze takie oklejone, zabezpieczone, zdjęte - najlepiej tego samego dnia - z lory?
Chciałbym sam osobiście upewnić że że auto nie miało szkody transportowej. Myślę ze jak zobaczę auto zafoliowane i bez szkody mogę mieć taka pewność.
Czy się nie wygłupiać?

Niektórzy odbierają po 10 dniach od produkcji, mi mija 20ty dzień. Masakra.
Komentarz
-
-
Pewien jesteś że jedzie? Moja wyprodukowana 02.11 i nadal czeka na transport.Zamieszczone przez did3 Zobacz wpisAuto zamówione 05-10-17r. Wczoraj rozmawiałem z handlowcem, wyprodukowane jedzie do Polski. Za ok. 10 dni ma być do odbioru. RS 230 DSG kombi.
Na obecną chwilę nikt nie jest w stanie nic zrobić tzn mam na mysli salon. Salon twierdzi że nie na wpływu na producenta i dysponenci mówią że bardzo dużo octavii stoi i czeka...Ostatnio edytowany przez pminor; 41031.
Komentarz
-
-
A może coś kręcą w salonie,zresztą ja też niczego nie mam na piśmie.Miałem ochote sam spojrzeć w monitor jak mi sprawdzali date,no ale człowiek jednak ma jakieś zaufanieZamieszczone przez pminor Zobacz wpis
Pewien jesteś że jedzie? Moja wyprodukowana 02.11 i nadal czeka na transport.
Na obecną chwilę nikt nie jest w stanie nic zrobić tzn mam na mysli salon. Salon twierdzi że nie na wpływu na producenta i dysponenci mówią że bardzo dużo octavii stoi i czeka...
Komentarz
-
-
Mój miał się wyprodukować w 44 tygodniu (30paź-5lis) i też tak było. 3lis dostałem info ze 2lis auto zostalo wyprodukowane. Tylko nikt nie potrafi mi wytłumaczyć dlaczego auto do dzis czyli 3 tygodnie czeka na transport w czechach dalej. Salon powtarza w koło ze nie maja wpływu na producenta i musimy czekać.
Komentarz
-
-
24.11 dotarła do poznania. Szansa odbioru 4.12 - info od dealeraZamieszczone przez pminor Zobacz wpisMój miał się wyprodukować w 44 tygodniu (30paź-5lis) i też tak było. 3lis dostałem info ze 2lis auto zostalo wyprodukowane. Tylko nikt nie potrafi mi wytłumaczyć dlaczego auto do dzis czyli 3 tygodnie czeka na transport w czechach dalej. Salon powtarza w koło ze nie maja wpływu na producenta i musimy czekać.
Komentarz
-
-
Świeża informacja od dealera: Wczoraj samochód się "malował"Zamieszczone przez rava79 Zobacz wpisTo i ja się dopisze do tematu:
Zamówiona: 18.09.2017
Odbiór planowany: 14-20.12.2017
Czas na zmianę samochodu
300 tkm to już chyba wystarczy
Obecnie:
MODEL: 2013 Ambition, Kombi
SILNIK: 2.0 TDI CR 150 KM
UKŁAD DOLOTOWY: Seria
UKŁAD WYDECHOWY: Seria
ELEKTRONIKA: Maxi-Dot, Tempomat, Climatronic
UKŁAD NAPĘDOWY: skrzynia manualna
ZAWIESZENIE: Seria
UKŁAD HAMULCOWY: Seria
BODY-KIT:Seria
ŚRODEK: Ambition (czarne) , Skórzana kierownica z obsługą radia
CAR-AUDIO: BOLERO
A będzie:
MODEL:Kombi FL 2018 STYLE + pakiet Amazing,
SILNIK: 2.0 TDI CR 150 KM
UKŁAD DOLOTOWY: Seria
UKŁAD WYDECHOWY: Seria
ELEKTRONIKA: Maxi-Dot kolorowy, Tempomat, Climatronic
UKŁAD NAPĘDOWY: skrzynia DSG
ZAWIESZENIE: Seria
UKŁAD HAMULCOWY: Seria
BODY-KIT:Seria
ŚRODEK: STYLE (beżowe) , Skórzana podgrzewana kierownica kierownica z obsługą radia
CAR-AUDIO: Amundsen
INNE: Full LED, Gniazdo 230V, oświetlenie Ambiente, podgrzewane fotele
Juz nie mogę się doczekać
Na placu u dealera: 13.12.2017
Leasing i dostawa pod dom: 18-20.12.
Zobaczymy
Komentarz
-
-
Odbiór potwierdzony 4.12. Godzina 12:00Zamieszczone przez pminor Zobacz wpisDziś otrzymałem informację że Szkodnik wyprodukowany wczoraj. Do 2 tyg powinien być w salonie. Kolejny max tydzień to przygotowanie samochodu do odbioru + założenie blokady skrzyni biegów Bearlock.
Mam wrażanie że te trzy tygodnie są trochę naciągnięte - lepiej zaskoczyć klienta mile niż mieć obsuwę - tak myślę.
Z tego co mi się wydaje co piszecie to może wyrobią się do 2 tyg czyli do 17 listopada - po cichu na to liczę
Czyli reasumując została jedna niewiadoma w tym równaniu
- 26.09 zamówienie
- 02.10 potwierdzony 44 tydzień
- 03.11 produkcja
- ???? odbiór
Nie mogę się doczekać
Warto napisać do salonu że chcę zobaczyć auto jak dojedzie? Jeszcze takie oklejone, zabezpieczone, zdjęte - najlepiej tego samego dnia - z lory?
Chciałbym sam osobiście upewnić że że auto nie miało szkody transportowej. Myślę ze jak zobaczę auto zafoliowane i bez szkody mogę mieć taka pewność.
Czy się nie wygłupiać?
Już ogonem macham
)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pminor Zobacz wpisOdbiór potwierdzony 4.12. Godzina 12:00
Już ogonem macham
)dokładnie...Zamieszczone przez prezes870 Zobacz wpisNo to czekamy na pochwalenie się
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Jest info od handlowca, samochód przyjechał i stoi na placu. Czekałem od zamówienia równo 2 miesiące. Teraz tylko rejestracja pojazdu, co może być nie lada problemem przez CEPIK 2.0 i jazda do przoduZamieszczone przez did3 Zobacz wpisAuto zamówione 05-10-17r. Wczoraj rozmawiałem z handlowcem, wyprodukowane jedzie do Polski. Za ok. 10 dni ma być do odbioru. RS 230 DSG kombi.
Komentarz
-
Komentarz