Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ufo
    L&K
    • 2008
    • 1475
    • Octavia III combi (5E5)
    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Kris86
    Może nie puszczajcie za kierownicę kobiet z długimi pazurkami :P
    prawda, albo sami obcinajcie pazury :szeroki_usmiech
    ja w mojej starej octavii najechałem prawie 150tyś., kiera była "skórzana", żadnych pęknięć, rys itp..."wyślizgała" się z tylko leksia. skórę, to trzeba od czasu do czasu "przepastować" i będzie git.

Komentarz

• trasat23
      Rider
      • 2010
      • 417

Diler poinformował mnie, że lakier grubszy niż 100mikronów oznacza podwójne malowanie.
      Odchudzanie samochodu to nie tylko mniejszy bak, ale także mniej lakieru.
      Ważne, że jest wszystko ok.
      www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• ryhu
        Ambiente
        • 2014
        • 131
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

U mnie chcą montować na przedzie tablicę bez ramki, jeśli chcę ramkę do tablicy to mam złożyć oświadczenie, że to na moją prośbę. Z tego co pamiętam to bez ramki musiało być przy systemie ochrony pieszych, a teraz takowego nie instalują.

Komentarz

• lubek24
          Rider
          • 2013
          • 597
          • Octavia III (5E3)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

straszne rzeczy
          nikt mnie o to nie pytał, założyli i już za jeszcze żeby coś podpisać ? masakra
          O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• ryhu
            Ambiente
            • 2014
            • 131
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez lubek24
            straszne rzeczy
            nikt mnie o to nie pytał, założyli i już za jeszcze żeby coś podpisać ? masakra
            Jak założyli u Ciebie - z ramką?

Komentarz

• lubek24
              Rider
              • 2013
              • 597
              • Octavia III (5E3)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

tak z mam tablice z ramką od dealera
              O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• ryhu
                Ambiente
                • 2014
                • 131
                • Octavia III (5E3)
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dzisiaj im mówię, że SAP zmienił wytyczne i zrobili oczy na tą ramkę z przodu. Zaczęli wymyślać oświadczenia...

Komentarz

• Zamieszczone przez ryhu
                  Dzisiaj im mówię, że SAP zmienił wytyczne i zrobili oczy na tą ramkę z przodu. Zaczęli wymyślać oświadczenia...
                  A jaka jest różnica pomiędzy rejestracją z ramką, a rejestracją bez ramki?

Komentarz

• Ironik
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 240
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Jak odbierałem auto to pytałem czemu nie zakładają ramki z przodu. Dealer powiedział, że ramka może przeszkadzać w poprawnym działaniu przednich czujników parkowania

Komentarz

• ryhu
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 131
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Kris86
                      Zamieszczone przez ryhu
                      A jaka jest różnica pomiędzy rejestracją z ramką, a rejestracją bez ramki?
                      W pierwszym przypadku nie ma dziur w blasze, a w drugim są, ponad to w blachach z ramką mam swój patent na zabezpieczenie tablicy przed kradzieżą etc.

Ramka nie wpływa na działanie czujników parkowania, jeśli jest założona symetrycznie.

Komentarz

• ufo
                        L&K
                        • 2008
                        • 1475
                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Ironik
                        Dealer powiedział, że ramka może przeszkadzać w poprawnym działaniu przednich czujników parkowania

trzeba było się go zapytać, czy rozkwaszona mucha na czujniku też będzie przeszkadzać w parkowaniu :wink:

Komentarz

• trasat23
                          Rider
                          • 2010
                          • 417

Zamieszczone przez ryhu
                          w blachach z ramką mam swój patent na zabezpieczenie tablicy przed kradzieżą
                          Podziel się
                          www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• maro rs
                            Elegance
                            • 2014
                            • 948

Zamieszczone przez Ironik
                            Jak odbierałem auto to pytałem czemu nie zakładają ramki z przodu. Dealer powiedział, że ramka może przeszkadzać w poprawnym działaniu przednich czujników parkowania
                            W obecnym aucie faktycznie miałem problem z ramką i czujnikami z przodu - ale tylko dlatego, że ramka została przymocowana dwoma wkrętami na środku i boki odstawały od zderzaka, w związku z czym czujniki widziały ją jako przeszkodę. Wystarczyło przymocować też boki i problem zniknął.
                            Ale zanim ogarnięty elektryk się za to zabrał, zamienili mi czujniki miejscami, potem wymienili ze dwa, a potem mieli wymieniać centralkę.
                            "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• adamusek
                              Rider
                              • 2010
                              • 331

ja odbierałęm w połowie września i były ramki; czujniki parkowania dzialaja poprawnie
                              Prowadzi NaviExpert Lifetime
                              Ostrzega Yanosik
                              Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• ryhu
                                Ambiente
                                • 2014
                                • 131
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez trasat23
                                Zamieszczone przez ryhu
                                w blachach z ramką mam swój patent na zabezpieczenie tablicy przed kradzieżą
                                Podziel się
                                O ile z przodu można tablicę rejestracyjną wnitować do zderzaka bez ramki to z tyłu nie jest to takie proste, a tablica jest dość wysoko i zachęca do szybkiego zawinięcia.

Zdejmuję ramkę salonu i wstawiam ramkę z metalowym rantem wokół wykonanym ze stali nierdzewnej i po jej zatrzaśnięciu przekręcam czterem małymi śrubami imbusowymi wokół, ot cała filozofia.

Kiedyś takich ramek nie można było dostać to zaklejało się przed zatrzaśnięciem miejsca styku plastiku, a niektórzy wstawiali pomiędzy tablicę i ramkę cienki arkusz blachy aluminiowej i zaginali na brzegach w miejscu gdzie ramka zasłaniała. W razie potrzeby wyciągnięcia tablicy rozcinało się ranty wokół odginało ranty aluminium i wyjmowało tablicę - potem odkręcało aluminium z ramką z auta i kupowało się nową ramkę.

Ramka inna niż salonowa już według mnie zniechęca do kradzieży.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

To nie czujniki, co radar aktywnego tempomatu byl winowajca braku ramek.

Ja tam ramki wywalilem dawno, tablice przynitowalem i tyle. Przynajmniej nic nie stuka :twisted:
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• adamusek
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 331

jedynie przynitowanie tablic moze powstrzymac zlodzieja zadna ramka nie pomoze jak sobie podwazy srubokretem nawet lekko jak wygnie ale kazda talbica wyjdzie.
                                    Dlatego ja sie nie bawie w zadne zabezpieczanie w końcu auto nie moje tylko w leasingu i AC po coś się płaci.
                                    Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                    Ostrzega Yanosik
                                    Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• krzyzakp
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1016
                                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Czy az taka plaga z kradzieza tych rejestracji? Do tej pory jedyne co, to urwali mi lusterka (nie parkujcie niedaleko stadionu Lecha jak macie blachy ZS). Do tego w rodzinie jakas wybita szyba kiedys była, a tak na przestrzeni wielu lat ani razu problemu z rejestracja.. Po za tym jak ukradna - zgłosic i tylko zachodu z urzedem.. Przy kradziezy na stacji, widac bedzie ze to nie to auto, bo np. model nie pasuje

Moja O3 RS

Komentarz

• polrob
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 535
                                        • Superb III (3V3)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Panowie ramka w niczym nie przeszkadza. Ja miałem w swojej od samego początku i nie było żadnych problemów z czujnikami parkowania. A dodam że moja była z początku produkcji i posiadała dodatkowo system ochrony pieszych. Jeśli chodzi o jakoś pakietu skórzanego to naprawdę jest fatalna. Po 17 tyś km wymiana gałki bo przy plastyku zaczęła się łuszczyć. Kiera na razie jest ok.
                                        jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                        była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                        była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• trasat23
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 417

Dziś, po 227 dniach oczekiwania odebrałem swojego czarnego skodilaka, z ramką na rejestrację z przodu zamontowaną przez ASO :roll:
                                          Po pierwszych kilometrach mogę napisać, że:
                                          - samochód robi lepsze wrażenie niż nowa O2, którą odbierałem 4 lata lemu
                                          - samochód jest wyraźnie przestronniejszy
                                          - fotele są równie wygodne
                                          Ale żeby nie było różowo, to:
                                          - na autostradzie samochód jest niestabilny. Wymaga ciągłej reakcji i korekty toru jazdy, zwłaszcza podczas wyprzedzania większych pojazdów (tir). Pewnie jest to efekt mniejszej masy.
                                          - nie mogę także stwierdzić, czy występuje efekt dudnienia, ponieważ bagażnik miałem zapakowany kompletem 4 letnich opon. Sprzedawca zapewnił mnie jednak, że skoda poradziła sobie z tym problemem.

Generalnie na twarzy :yay: :yay: :yay: :yay:
                                          www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• Dig Dug
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 1306
                                            • Seat

trasat23, No to stało sie Pozostaje pogratulować cierpliwości i życzyć szerokości.
                                            Była O1 jest F2.

Komentarz

• ryhu
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 131
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Skoda odpisała mi dzisiaj na skierowane pytanie odnoszące się do nieszczęsnej ramki i okazało się, że pierwsza instrukcja obsługi (11/2012) na str. 157 wskazywała na konieczność bezpośredniego mocowania przedniej rejestracji bez ramki w samochodzie wyposażonym w system ochrony pieszych (sprawdziłem w 1 instrukcji i rzeczywiście tak jest), każda kolejna instrukcja już nie nakładała takiego ograniczenia. Tyle w temacie.

[ Dodano: Pon 20 Paź, 14 21:30 ]
                                              trasat23, Mission complete i bezawaryjności życzę ;-)

Komentarz

• ufo
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1475
                                                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Dziś, po 227 dniach oczekiwania odebrałem swojego czarnego skodilaka
                                                gratki i szerokości życzę

Komentarz

• lockin
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 706
                                                  • Superb II (3T4)

nie mogę także stwierdzić, czy występuje efekt dudnienia ... Sprzedawca zapewnił mnie jednak, że skoda poradziła sobie z tym problemem.
                                                  Z czym dokładnie skoda sobie poradziła ??
                                                  JEST >>> O2FL by Lockin

BYŁA >>> O3 1.8 TSI by Lockin
                                                  BYŁA >>> S2FL 2015 by Lockin
                                                  BYŁA >>> O3 Black 2013 by Lockin
                                                  BYŁA >>> O2 Tour 2011 by Lockin

Komentarz

• voctawias
                                                    Ambiente
                                                    • 2008
                                                    • 191
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dziś, po 227 dniach oczekiwania odebrałem swojego czarnego skodilaka, z ramką na rejestrację z przodu zamontowaną przez ASO :roll:
                                                    Po pierwszych kilometrach mogę napisać, że:
                                                    - samochód robi lepsze wrażenie niż nowa O2, którą odbierałem 4 lata lemu
                                                    - samochód jest wyraźnie przestronniejszy
                                                    - fotele są równie wygodne
                                                    Ale żeby nie było różowo, to:
                                                    - na autostradzie samochód jest niestabilny. Wymaga ciągłej reakcji i korekty toru jazdy, zwłaszcza podczas wyprzedzania większych pojazdów (tir). Pewnie jest to efekt mniejszej masy.
                                                    - nie mogę także stwierdzić, czy występuje efekt dudnienia, ponieważ bagażnik miałem zapakowany kompletem 4 letnich opon. Sprzedawca zapewnił mnie jednak, że skoda poradziła sobie z tym problemem.

Generalnie na twarzy :yay: :yay: :yay: :yay:
                                                    Trasat jesteś w stanie odczytać numer amortyzatorów i jeszcze jedno odbierałeś na Kocmyrzowskiej czy Zakopiańskiej?
                                                    Octavia 3 - 1.4TSI

Komentarz

Pracuję...