Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzyzakp
    L&K
    • 2013
    • 1016
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

ufo, RS? jaki silnik/skrzynia?

U mnei termi ntez ulegl zmianie.. Ale z 48go tygodnia 2014 na 2gi 2015 :/ Ponad mniesiac pozniej, a mial byc jako "prezent pod choinke"... W poniedzialek bede wiedzial cos wiecej, bo sam sprzedawca zobowiazal sie napisac do centrali z pytaniem czemu tak przeskoczyło... Tym bardziej ze jak widac po koledze wyzej, niektorym sie skraca... Choc moze to byc wynikiem ze np. wypadła im dana skrzynia/silnik wiec wywalili cały tydzien produkcji na pozniej, gdy dana czesc dojdzie...

Moja O3 RS

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez trasat23
      Dziś, po 227 dniach oczekiwania odebrałem swojego czarnego skodilaka, z ramką na rejestrację z przodu zamontowaną przez ASO :roll:
      Gratulacje
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez krzyzakp
        RS? jaki silnik/skrzynia?
        nie, zwykła, elegance 2.0TDI manual. (tyle, że u mnie "spowalnia" panorama), też mnie gościu dziś wku...! po 3 tyg. urlopu oznajmił mi, że z 48 tyg. produkcji przesunęło się na 51!!! czyli odbiór styczeń 2015 :evil: w kulki lecą dziadygi...ale juto kazał mi przyjść, niech mi jakieś zastępcze auto wystruga :roll:

Komentarz

• Dig Dug
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1306
          • Seat

ufo, Czyli jak odbiór styczeń, to powinieneś dostać ofertę wyprzedażową z poprzedniego roku. :evil:
          Była O1 jest F2.

Komentarz

• maro rs
            Elegance
            • 2014
            • 948

Ale to chyba załapiesz się na dodatkowy rabat za "wyprzedaż rocznika" - produkcja auta 2014, odbiór 2015 (już w pewnym sensie "rocznego" auta)?
            "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Dig Dug
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1306
              • Seat

Ale to chyba załapiesz się na dodatkowy rabat za "wyprzedaż rocznika" - produkcja auta 2014, odbiór 2015 (już w pewnym sensie "rocznego" auta?
              maro rs, Pierwszy, stawiasz flache :P
              Była O1 jest F2.

Komentarz

• maro rs
                Elegance
                • 2014
                • 948

Hehe, no będę musiał
                Swoją drogą też myślałem, żeby jakoś wyczekać do 2015, to mi mówią, że nie załapię się wtedy na darmowy pakiet przeglądów basic na 4 lata, hmm

Komentarz

• ufo
                  L&K
                  • 2008
                  • 1475
                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Dig Dug
                  Czyli jak odbiór styczeń, to powinieneś dostać ofertę wyprzedażową z poprzedniego roku. :evil:
                  a to nawet nie podlega dyskusji :idea:
                  a tak swoja drogą, ile można wyłuskać za taki "stary" rocznik?

Komentarz

• wojcian
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 149

Myślę jeżeli przy normalnych upustach ( odpowiedzi na moje konfiguracje) około 10/12% ,to przy wyprzedaży rocznika min 20% powinieneś wyrwać.

Komentarz

• ufo
                      L&K
                      • 2008
                      • 1475
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez wojcian
                      to przy wyprzedaży rocznika min 20% powinieneś wyrwać.
                      :lol:
                      no to chyba już nie chce auta w tym roku :roll: ...jutro i tak się wybieram na rozmowę, zobaczmy czym i jak ona się zakończy.

Komentarz

• krzyzakp
                        L&K
                        • 2013
                        • 1016

Jezeli by faktycznie taki upust dali, to naprawde wielkie LOL.. Choc nie powiem, urwac kolejne 10%, to sporo.. starczylo by na zimowki z fajnymi felgami i pewnie chipa z np. wymiana turbo

Zostaje czekac czy cos sie nie zmieni, tez cisnalem mailowo swojego sprzedawce, meczyl centrale, ta twierdzi ze dopoki nie ma zamrozonego terminu, to sprawa otwarta, a po dreczeniu ich moze sie cos ruszy w tym tygodniu, mam czekac na wiesci..

Moja O3 RS

Komentarz

• ufo
                          L&K
                          • 2008
                          • 1475
                          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

twierdzi ze dopoki nie ma zamrozonego terminu, to sprawa otwarta,
                          dokładnie to samo jest i u mnie. ale dziś wyrwałem zimówki :szeroki_usmiech , na temat ewentualnego odbioru w nowym roku narazie się tylko dziwnie uśmiechał, wspomniałem o upuście na "stary rocznik"...jakoś to do niego nie docierało, tak jakby nie dopuszczał myśli, że auto przyjdzie dopiero w styczniu.
                          mam czekać do końca tygodnia na wiadomość, może uda mu się jeszcze załatwić auto zastępcze w tym tygodniu.
                          jak na dzień dzisiejszy, data produkcji, 51 tydzień... :?

Komentarz

• polrob
                            Rider
                            • 2013
                            • 535
                            • Superb III (3V3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja bym na dodatkowy upust 10% na stary rocznik nie liczył. Teraz standardowy upust wynosi 1900 to przy wyprzedaży dorzucą może dodatkowo 5000 (tyle chyba było w zeszłym roku).

Jest ktoś kto zamawiał auto w październiku i ma już może termin produkcji?
                            jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• krzyzakp
                              L&K
                              • 2013
                              • 1016

W upust watpie, tym bardziej jak bedzie wyprodukowany juz w 2015.. W koncu wazna data produkcji, a nikt, nigdzie nie pyta o date rejestracji..
                              Jeszcze mozna by sie klocic jak zrobia np. w 51tygodniu, a odbior bedzie w styczniu dopiero, bo tak auto dojedzie.. Choc i tak nie sadze ze beda sklonni dac rabat, bo w koncu cena w umowie juz jest..

Moja O3 RS

Komentarz

• ufo
                                L&K
                                • 2008
                                • 1475
                                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

W upust watpie, tym bardziej jak bedzie wyprodukowany juz w 2015..
                                zgadza się, tylko u mnie ten 51 tydzień się jeszcze waha a odbiór byłby styczeń 2015...moim zdaniem "musi" coś zjechać z ceny.
                                kupujesz auto w polsce czy w niemczech?

Komentarz

• krzyzakp
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1016

W Polsce, ze wzgledu ze za te same pieniadze w DE mam gola RS, co mocno doposazona w PL..
                                  Zobaczymy jak bedzie, u mnie dali poki co 2 tydzien 2015, ale licze ze zejda z tym i jednak uda sie do swiat odebrac auto..

Moja O3 RS

Komentarz

• maro rs
                                    Elegance
                                    • 2014
                                    • 948

W koncu wazna data produkcji, a nikt, nigdzie nie pyta o date rejestracji..
                                    W ogłoszeniach o sprzedaży ludzie robią taki myk, że wpisują rok rejestracji jako rok produkcji, a w treści ogłoszenia to wyjaśniają co ma uzasadniać wyższą cenę.

Komentarz

• bubuDE
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 763
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

krzyzakp, Co takiego brakuje Octavii z Niemiec po za czujnikami parkowania z przodu i podswietleniem oslony p.slonecznej.
                                      Mirek
                                      PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• krzyzakp
                                        L&K
                                        • 2013
                                        • 1016

bubuDE, co masz na mysli mowiac ze brakuje? Czujniki sa w RS w polsce tez z tego co mi wiadomo..
                                        Chodzi mi po prostu o cene. w Niemczech RS kosztuje od 30tys € (przy obecnym kursie to jakies 126tys PLN). W Polsce RS na dzien dobry kosztuje niecałe 110tys (o ile dobrze pamietam) - na starcie zyskujemy 16tys pln.. Owszem, mozna cos utargowac i tu i tu, ale nie sadze by niemcy dali 20tys PLN upustu, bo z czego?
                                        Ceny wyposazenia dodatkowego w miare zblizone, choc przy obecnym kursie moze i ciut drozej w niemczech, ale roznica minimalna, porownujac cene gołej RS.

Moja O3 RS

Komentarz

• wojcian
                                          Ambiente
                                          • 2013
                                          • 149

Natomiast w Belgi identyczna konfiguracja RS tdi dsg Wychodzi prawie 5000euro więcej.

Komentarz

• sebkoch
                                            Ambiente
                                            • 2014
                                            • 231
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez polrob
                                            Ja bym na dodatkowy upust 10% na stary rocznik nie liczył. Teraz standardowy upust wynosi 1900 to przy wyprzedaży dorzucą może dodatkowo 5000 (tyle chyba było w zeszłym roku).

Zdecydowanie nikt nie da 10% upustu na rocznik. Jest tak jak pisze polrob jeżeli przy wyprzedaży jest max 6900 to już w to wliczają obecny rabat 1900 i dostaje się tylko 5000 zł na rocznik...

Ja zamówiłem 4.10 (1.8 TSI liftback) i po 2 tygodniach miałem datę prod. na 46 tydzień. Ponoć 1.8 szybko się teraz produkuje.
                                            Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj

Komentarz

• ufo
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1475
                                              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

choc przy obecnym kursie moze i ciut drozej w niemczech
                                              właśnie, na moim elegansie straciłem na dzień dobry 2tyś. "ojro"...to nie jest takie "ciut" :|

Komentarz

• krzyzakp
                                                L&K
                                                • 2013
                                                • 1016

ufo, to ciut drozej odnosi sie do ceny samych dodatkow jak np. navi albo podgrzewane fotele.. Choc jak policzyc to z roznicy dodatkow i u mnie by sie pewnie zebrało tysiac-dwa PLN dodatkowo do roznicy na wersje "podstawowa" RSa

Moja O3 RS

Komentarz

• dj1978
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 181

W Polsce, ze wzgledu ze za te same pieniadze w DE mam gola RS, co mocno doposazona w PL..
                                                  Zobaczymy jak bedzie, u mnie dali poki co 2 tydzien 2015, ale licze ze zejda z tym i jednak uda sie do swiat odebrac auto..
                                                  No niestety, mój RS TDI bujał się w produkcji 5 mies. Zdecydowanie szybciej produkują TSI. Uważam, że jednak warto czekać, silnik zdecydowanie daje rade.

Komentarz

• Grew
                                                    Drive
                                                    • 2014
                                                    • 72

Zamieszczone przez polrob
                                                    4.10-03.11-17.11

Komentarz

Pracuję...