dokładnie 5.08. 2008, zamawiałem O2. dostałem równo miesiąc później czyli, 5.09. 2008 stała już na parkingu, jeszcze obklejona folią. odebrałem ją 17.09 bo musiałem sprzedać swoje stare auto. teraz zamówiłem O3, dokładnie tego samego dnia co 6 lat temu, u tego samego dilera, tyle tylko, że teraz nie mam auta a to czekanie jest jest bezlitosne... :twisted:
dokładnie 5.08. 2008, zamawiałem O2. dostałem równo miesiąc później czyli, 5.09. 2008 stała już na parkingu
Z moją O2 było podobnie. Kupowałem auto z kratką w 2010r., tuż przed "końcem VATu" na osobówki. Zamawiałem w listopadzie i samochód przyjechał na koniec grudnia. Mimo, że wówczas popyt na O2 z kratką był olbrzymi. Wówczas się dało.
Teraz skoda zlewa klientów w Europie, bo biznes widzi w Azji. Wysłałem do nich pismo i czekam na odpowiedź.
Teraz skoda zlewa klientów w Europie, bo biznes widzi w Azji.
no to na bogato :evil:
chociaż w salonie obiecali mi,najpóźniej październik. problem w tym, że od 29.09 mam urlop i nie mam narazie czym przyjechać do Polski :|
ale w Twoim przypadku...to coś nie halo, tyle czekać na furę, masakra!
Diler powiedział, że z marca 2014 "wisi" jeszcze 10 aut i czeka na datę produkcji. Jak odpowiedź skody będzie na podobnym poziomie jak dotychczas, to olewam temat i kuraka na masce. W tych samych pieniądzach dostałem ofertę o wiele lepiej wyposażonego mondeo.
Diler powiedział, że z marca 2014 "wisi" jeszcze 10 aut i czeka na datę produkcji. Jak odpowiedź skody będzie na podobnym poziomie jak dotychczas, to olewam temat i kuraka na masce. W tych samych pieniądzach dostałem ofertę o wiele lepiej wyposażonego mondeo.
Jeśli chodzi o RS to bym czekał bo nie ma odpowiednika, jeśli o wersję cywilną to jest w czym przebierać. Zawsze zostaje tylko ta niepewność, że czekam już tyle czasu a teraz pójdę do innego salonu a tam znowu 3 miesiące… Masakra nie rozumiem tego, chcesz kupić wydać pieniądze i nie możesz...
idź do innego salonu, bo to nie jest normalne - 6 miesięcy bez daty produkcji na zwykłą O3 to paranoja.
U mnie samochód z wyposażeniem dodatkowym produkował się miesiąc po zamówieniu - po 5 tygodniach od zamówienia był zarejestrowany także diler coś słabo się stara jak czekasz już 6 miesięcy.
idź do innego salonu, bo to nie jest normalne - 6 miesięcy bez daty produkcji na zwykłą O3 to paranoja.
Dziś moją sprawą zajął się jakiś "Ważniak" z VAG. Telefonował, przepraszał, tłumaczył i ....kazał dalej czekać. Więc czekam, bo O3 zwyczajnie mi się podoba. Dla uspokojenia sytuacji szukam plusów i jeden, ale za to jaki znalazłem.... Będę miał samochód młodszy o pół roku
trasat23, jak tak podchodzisz do sprawy, z tym pół roku młodszym to może poczekasz jeszcze i będziesz miał o rok ... Ja bym juz od puścił, na swoją czekalem ponad 2 miechy i to nie chciałbym tego powtórzyć. Zapytaj innego dealera ile będziesz czekać bo to strasznie dziwne jest także zwłoka
Wszystko w rękach mechesów z Mladej Bolesłav. Mimo wszystko jeszcze chwilę poczekam, a potem napiszę dokładnie co mnie spotkało, jak Skoda angażowała się w rozwiązanie problemu i jak przerzucała się z dilerem odpowiedzialnością za całą sytuację. Ku przestrdze dla potomnych :P
Mój RS TSI wyprodukowany 22.08 odebrany 05.09, równe 2 tygodnie od produkcji z tym, że trzeba doliczyć papierologie związaną z leasingiem. Autko warte czekania
po jakim czasie, od zamówienia, można się dowiadywać o wstępny dzień/tydzień produkcji auta?
tak pytam profilaktycznie bo...w moim przypadku jeszcze po miesiącu nie ma żadnej wzmianki, kiedy auto będzie wyprodukowane. chodzi mi o O3.
Wstępny tydzień produkcji powinieneś otrzymać od razu.
też tak myślałem, odrazu co dostałem to "wstępny" termin odbioru...październik 2014. irytuje mnie tylko brak tej właśnie wiadomości, kiedy wejdzie auto do produkcji?
Wstępny tydzień produkcji powinieneś otrzymać od razu.
też tak myślałem, odrazu co dostałem to "wstępny" termin odbioru...październik 2014. irytuje mnie tylko brak tej właśnie wiadomości, kiedy wejdzie auto do produkcji?
u mnie na zamówieniu był termin odbioru wpisany (do....), dokładny tydzień produkcji otrzymałem chyba po ok. miesiącu (i utrzymał się bez zmian), a dzień produkcji już po wyprodukowaniu
Zamawiałem pierwszego sierpnia, a w dniu wpłaceniu zaliczki 4 sierpnia otrzymałem tydzień produkcji i przewidywany termin dostawy. Produkcja 40 tydzień, a odbiór 41-42 tydzień, wczoraj dorzuciłem jeszcze Sunset i mam nadzieję, że termin się nie zmieni ;-)
no to jedziemy w tym samym wózku, prawie, bo ja 5-go sierpnia złożyłem zamówienie. mi podali wstępny termin odbioru, październik 2014 ale który dokładnie, tego nie wiedzą :?
no to jedziemy w tym samym wózku, prawie, bo ja 5-go sierpnia złożyłem zamówienie. mi podali wstępny termin odbioru, październik 2014 ale który dokładnie, tego nie wiedzą :?
RS czy zwykła O3? Swoja zamawialem rowny miesiac temu i czekam na termin, poki co w umowie wpisane do konca roku, a daty produkcji ani widu ani słychu...
Komentarz