To utwierdza mnie w przekonaniu, że mój krótki termin odbioru (jeszcze dziś potwierdzałem jego aktualność) wynikał pośrednio z tego co napisał Maicroft, dealer podmienił moje czerwcowe zamówienie zmieniając jego specyfikację.
To pozwoliło zachować kolejkę. :roll:
Też mi się wydaje ta opcja najbardziej prawdopodobna. Salony zamawiają jakieś auta w ciemno i później ewentualnie modyfikują ich specyfikację. A jak nie to będzie autko na plac lub na demówkę
Koledzy, zamówione auto już nie tak łatwo zmienić. Kiedy samochód ma już planowany tydzień produkcji zmiana jego konfiguracji powoduje, że czasami auto przesuwa się o kilka tygodni dalej.
Niektóre zmiany są możliwe jak np kolor zewnętrzny samochodu.
Dealer nieraz podsuwa propozycje klientowi bo wie jakie auta zamówił z wyprzedzeniem.
Nieraz dealer doposaża samochód w niektóre opcje. Tak jest np. z alarmami. Zamawiasz auto z alarmem - z fabryki wychodzi bez (bo samochód był już zamówiony), a dealer doposaża i klient niczego nieświadomy odbiera auto z alarmem i po krótkim okresie oczekiwania.
Do tego cena jak z fabrycznym alarmem...
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Hehehe...
Zapomniałem dopisać, że pisałem o swoim własnym zamówieniu na Superba z początku czerwca. I pewnie tu nastąpiła podmiana.
Tak czy siak, czekam od ok. 10 czerwca do dzisiaj. Ma być do odbioru na 40 tydzień (38 produkcja).
Hehehe...
Zapomniałem dopisać, że pisałem o swoim własnym zamówieniu na Superba z początku czerwca. I pewnie tu nastąpiła podmiana.
Tak czy siak, czekam od ok. 10 czerwca do dzisiaj. Ma być do odbioru na 40 tydzień (38 produkcja).
od 10 czerwca do dzisiaj ?
ja zamawiałem 24 czerwca, odebrałem 28 sierpnia, produkcja 14 sierpnia.
( polmot wawa połczyńśka )
A mój już w Swarzędzu czeka na transport do dealera :twisted: także przyszły tydzień rejestracja i wyjazd z salonu :diabelski_usmiech czekałem 5 tygodni do momentu przywiezienia do Polski - samochód zamawiany 5.08.2013r.
A mój już w Swarzędzu czeka na transport do dealera :twisted: także przyszły tydzień rejestracja i wyjazd z salonu :diabelski_usmiech czekałem 5 tygodni do momentu przywiezienia do Polski - samochód zamawiany 5.08.2013r.
+webasto +Sunset +chrom +Canton +podgrzewana szyba i spryskiwacze +inne pierdoły
a po co Ci podgrzewana szyba skoro masz webasto kolego?
Bo nie jest droga, a wyobraźmy sobie, że muszę szybko gdzieś pojechać autem, nie zdążę użyć webasto. Pomoże? Myślę, że tak. Dyskusja na ten temat od strony 230 tego tematu. O ile się nie mylę to w innych krajach szyba+webasto+stołki grzane = pakiet zima?
Bo nie jest droga, a wyobraźmy sobie, że muszę szybko gdzieś pojechać autem, nie zdążę użyć webasto. Pomoże? Myślę, że tak. Dyskusja na ten temat od strony 230 tego tematu. O ile się nie mylę to w innych krajach szyba+webasto+stołki grzane = pakiet zima?
no w sumie tak. Nie zaszkodzi. Na pewno nie będę Tobie żałować Twojej kasy :P
Niedługo dołączy koleżanka z RS-em z praktycznie wszystkimi dodatkami jakie można było domówić (błekit , kombi na skórach i 18") :lol: Szkoda,że jak ja zamawiałem swoją to jeszcze RS nie było bo spokojnie zmieściłbym się w kwocie wypasioonego RS. ale nie mogłem czekać bo nie miałem czym się poruszać a ponad pół roku to było za dużo :diabelski_usmiech
Niedługo dołączy koleżanka z RS-em z praktycznie wszystkimi dodatkami jakie można było domówić (błekit , kombi na skórach i 18") :lol: Szkoda,że jak ja zamawiałem swoją to jeszcze RS nie było bo spokojnie zmieściłbym się w kwocie wypasioonego RS. ale nie mogłem czekać bo nie miałem czym się poruszać a ponad pół roku to było za dużo :diabelski_usmiech
witaj w klubie kolego:P też nie mogłem czekać i jako jeden z pierwszych zamówiłęm w ogóle O3 Combi. Dodatków też kilka mam (ponad 30 000 zł w dodatkach) :P
Wreeeeeeeeeeeeszcie samochód przyjechał jest już u dealera Foteczki zaraz wrzucam
Co do foteli w pakiecie Dynamic - miazga kupujcie je w ciemno mega wygodne i super trzymające.
Panowie mam pytanie czy da się teraz zamówić auto z datą produkcji 2014..Mi się akurat nie śpieszy, a wiadomo w Polsce jak to na wschodzie :-) liczy się data produkcji nie rejestracji
Panowie mam pytanie czy da się teraz zamówić auto z datą produkcji 2014..Mi się akurat nie śpieszy, a wiadomo w Polsce jak to na wschodzie :-) liczy się data produkcji nie rejestracji
idź do sklepu złóż zamówienie z terminem realizacji na styczeń luty i będziesz miał 2014 to wszystko
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Witam raz jeszcze. Dziś dzwoniłem do dilera. Okazało się, że auto będzie * w produkcji dopiero na 44 tydzień i to nic pewnego. No * jak to jest możliwe, że jeszcze nie wjechało na taśmę skoro wszystko było dograne * 26 lipca zaliczka wpłacona, wysłane zamówienie... * mnie to. Czy w związku z tym, mogę zażądać jakąś zniżkę bądź żeby na ten okres daliby mi demo car... Przy podpisywaniu umowy powiedzieli *, że 2 miesiące a teraz już robi połowa listopada. To albo * mnie ktoś w * robi albo nie wiem co jest grane. Chciałem skodę ale chyba pójdę i wezmę coś od konkurencji co stoi w salonach bo mnie to *
Witam raz jeszcze. Dziś dzwoniłem do dilera. Okazało się, że auto będzie * w produkcji dopiero na 44 tydzień i to nic pewnego. No * jak to jest możliwe, że jeszcze nie wjechało na taśmę skoro wszystko było dograne * 26 lipca zaliczka wpłacona, wysłane zamówienie... * mnie to. Czy w związku z tym, mogę zażądać jakąś zniżkę bądź żeby na ten okres daliby mi demo car... Przy podpisywaniu umowy powiedzieli *, że 2 miesiące a teraz już robi połowa listopada. To albo * mnie ktoś w * robi albo nie wiem co jest grane. Chciałem skodę ale chyba pójdę i wezmę coś od konkurencji co stoi w salonach bo mnie to *
Kolego a jaką wersje zamówiłeś ? Bo ja 05.08 zamówiłem i już czeka na odbiór u dealera.
Komentarz