szkoda, że duża większość tych, którzy mają belkę w ogóle się nie wypowiada...
Zrobiłem w 3-mc 11 kkm z belką i znalazłem większy powód do płaczu niż prowadzenie :P ktoś inteligentny inaczej wyprofilował tak konsolę centralną (i do tego użył twardego plastiku), że po godzinie jazdy z opartą nogą zaczynasz odczuwać nieprzyjemny ból, po 2 godzinach zastanawiasz się jak zdobyć nr tel do tego gościa :twisted: a po 3 robisz sobie przerwę na kawę :szeroki_usmiech . IMO auto bardzo fajnie jeździ w cywilnym użytkowaniu, pali rozsądnie (u mnie średnia z tankowań 7.1), nie popija oleju, jest mega pakowne, nic się jeszcze nie urwało, nic nie puka, nic nie stuka. IMO w klasie kompaktów nie ma aut idealnych inne typu Focus, Civic też mają swoje wady np: osiągi, elastyczność, spalanie czy ilość miejsca w kabinie i bagażniku, pomijam "dizajn" bo to subiektywna ocena. Ogólnie z auta jako całości jestem bardzo zadowolony
P.S żeby nie było EOT ja swoją zamówiłem 10.04.2013 a odebrałem 06.06.2013
Po prostu szukacie niepotrzebnych problemów, szkoda, że duża większość tych, którzy mają belkę w ogóle się nie wypowiada...
Nie ma żadnych problemów z belką. Zawieszenie jest super i ja żadnych niedogodności opisywanych obszernie przez kilku "znawców" na forum nie ma. Wiosek jeden- ten kto pisze że ta belka jest kiepska- nigdy nie jeździł octavią chyba że na jeździe próbnej z założeniem że czepi się czegoś.
Dla mnie- komfort mega.
Już kilku chłopakom z forum prezentowałem na żywo samochód i po zabraniu ich na jazdę testową mówili również że nie czują żadnej niedogodności odnośnie słynnej już belki.
U mnie terminy skaczą: w zeszły poniedziałek tydzień 49, w sobotę 46, po dodaniu wczoraj Webasto utrzymał się na 46....
W sobotę odbyłem ponownie jazdę próbną liftbackiem 1.4 z czerca- tym razem po dziurach. Komfort zawieszenia wg mnie lepszy niż w obecnej O1- jest wystarczająco dobrze, a jechałem z wył. Radiem, wsłuchując się w odgłosy dochodzące z tyłu- dla mnie nie ma tematu belki jak na chwilę obecną.....
P.s elastyczność tego silnika to bajka :P
O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
przepraszam, że to może głupie pytanie (moje pierwsze na forum ). Jak sprawdzacie termin odbioru auta. Piszecie, że terminy skaczą, zmieniają się, czy są to informacje od sprzedawcy czy gdzieś to sprawdzacie. Zamówiłem auto w sobotę i przy zamówieniu sprzedawca podał prawdopodobny termin odbioru na 45 tydzień i że będzie się ze mną kontaktował. Nie chcę dzwonić i pytać do salonu bo to trochę bez sensu pytać się 5 dni po zamówieniu o jakieś informacje, z drugiej strony jeżeli jest jakaś możliwość sprawdzania w/w to chętnie bym tą wiedzę tajemną posiadł.
przepraszam, że to może głupie pytanie (moje pierwsze na forum ). Jak sprawdzacie termin odbioru auta. Piszecie, że terminy skaczą, zmieniają się, czy są to informacje od sprzedawcy czy gdzieś to sprawdzacie. Zamówiłem auto w sobotę i przy zamówieniu sprzedawca podał prawdopodobny termin odbioru na 45 tydzień i że będzie się ze mną kontaktował. Nie chcę dzwonić i pytać do salonu bo to trochę bez sensu pytać się 5 dni po zamówieniu o jakieś informacje, z drugiej strony jeżeli jest jakaś możliwość sprawdzania w/w to chętnie bym tą wiedzę tajemną posiadł.
Pozdrawiam.
ASO ,numer zamówienia i cierpliwie czekać
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Hmmmm.....
Tak sobie czytam i czytam, i co raz mniej rozumiem. Reguły to chyba, nie ma żadnej.
Dzisiaj nadjechała moja Octavia III.
Cały czas myślałem, że sprzedawca zamienił moje czerwcowe (około 10.06.) zamówienie Superba na O III. A tymczasem nic bardziej mylnego.
"Mój" Superb - tylko już w innym kolorze - przyjeżdża za tydzień. Ergo czas oczekiwania na niego to 4 miesiące.
A O III była zamawiana ok. 10.08 i już jest. Od zamówienia do odebrania minie ok. 6 tygodni....
W takiej sytuacji, jeśli masz czym jeździć of kors, poczekałbym z rejestracją do nowego roku. Zawsze to inny rok rejestracji, choć nie wiem, czy nie należałoby ponegecjować przecenę rocznikową... :roll:
Rok z Bagien, właśnie zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Samochód praktycznie w tydzień straci na wartości z powodu zmiany roku, odbiór byłby w 52 tygodniu...
Rok z Bagien, właśnie zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Samochód praktycznie w tydzień straci na wartości z powodu zmiany roku, odbiór byłby w 52 tygodniu...
rozmawiaj z ASO o przełożeniu produkcji auta jeśli to możliwe na 2014 to wydaje się najrozsądniejsze rozwiązanie, albo bij na pysk cenę auta
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz