Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arecki1338
    Drive
    • 2013
    • 94
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Nawet mnie nie straszcie, czy problem z pakietem chrom dotyczy tylko rs-a czy liftback tez? jest jakas roznica w chromie miedzy nimi? Nie usmiecha mi sie czekac do marca.
    1.4 TSI ambition,czarna perla,pakiet chrom,trojramienna kierownica,amazing,bi-ksenon

Komentarz

• Alf
      Ambiente
      • 2013
      • 169

Jak 25 lipca zamowilem liftbacka, to przez kilka ladnych tygodni wisiał termin produkcji wlasnie przez pakiet chrom. Na poczatku wrzesnia sprzedawca dzwonil i mowil, ze jak zrezygnuję, to do konca wrzesnia wyprodukuja. Żona powiedziła "nie", bo na tym jej zależało najbardziej :roll: , wiec termin skoczył na week 49.... Czekamy...
      O3 1,4 TSI 140KM Elegance
      Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
      Przebieg-ponad 25 000 km ...

Komentarz

• Piszsuchy
        Classic
        • 2013
        • 9

Alf Nie żartuj, zamówilem 10.08 podobnie jak ty konfigurację i wczoraj mi zapewnial sprzedawca ze dalej jest 42 tydz produkcji
        O3 1.4 TSi Elegance Amazing..
        Poprzednio SIGNUM

Komentarz

• greg505
          L&K
          • 2013
          • 1239

Moja ma byc podobno wrzucona na linie produkcyjna w przyszlym tygodniu, ile sie czeka od tego momentu na odbior?
          Black magic

Komentarz

• Mateusz_G
            Drive
            • 2013
            • 88

Ja wziąłem pakiet black - może dlatego tak szybko

Moja RSka: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77117

Komentarz

• spike1314
              Drive
              • 2013
              • 61

Mnie podali 46 tydzień produkcja, 48 odbiór - więc z tego wynika że 2 tygodnie czeka się na dostawę.

Komentarz

• Prim
                L&K
                • 2013
                • 1040
                • Audi

Zamieszczone przez spike1314
                Mnie podali 46 tydzień produkcja, 48 odbiór - więc z tego wynika że 2 tygodnie czeka się na dostawę.
                Mi podobnie
                Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Festexx
                  Rider
                  • 2013
                  • 286

No ja zamówiłem 5.08 i odebrałem 13.09 z pakietem chrom i innymi opcjami
                  Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190

Komentarz

• lemoncjo
                    Drive
                    • 2013
                    • 78
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Mateusz_G, RS'y kombii chłopaki odbierają już od przeszło miesiąca i generalnie produkcja jakoś idzie szybciej. produkcja liftback'a miała się zacząć dopiero na początku października i odebranego widziałem póki co jednego :wink:
                    O3 RS tsi & e92 M3

Komentarz

• Mateusz_G
                      Drive
                      • 2013
                      • 88

Zamieszczone przez lemoncjo
                      RS'y kombii chłopaki odbierają już od przeszło miesiąca
                      A wiesz czy są już jakieś na forum bo póki co nikt się nie chwali?

Moja RSka: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77117

Komentarz

• lemoncjo
                        Drive
                        • 2013
                        • 78
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Mateusz_G, na forum chyba nie . w ogóle wydaje mi się, że jeszcze nikt z klientów w PL nie odebrał RS'a.
                        O3 RS tsi & e92 M3

Komentarz

• adamwo
                          Rider
                          • 2011
                          • 359

Zamówienie 10.10.2013 elegance + kilka bajerów planowana data odbioru 28.02. Może będzie wcześniej do 2 tyg max.
                          RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Prim
                            L&K
                            • 2013
                            • 1040
                            • Audi

Niestety Wczoraj Pan z salonu poinformował mnie ze auto wyskoczyło z46 tygodnia na 14 2014..... Nie mam pytań... Nie wiem co robić... Zaczynam być zdesperowany... Nie mam auta od miesiąca...
                            Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• lempart
                              Drive
                              • 2013
                              • 97

Zamieszczone przez Prim
                              Niestety Wczoraj Pan z salonu poinformował mnie ze auto wyskoczyło z46 tygodnia na 14 2014..... Nie mam pytań... Nie wiem co robić... Zaczynam być zdesperowany... Nie mam auta od miesiąca...
                              a moze to wykorzystac jako pretekst do wywalczenia wiekszego rabatu? :P tak na otarcie lez ;-)

Komentarz

• mac_aaron
                                Elegance
                                • 2012
                                • 984
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

14 tydzień to Prima Aprilis wypada
                                A tak serio to masakra - jakieś 7 miesięcy Ci wyjdzie od zamówienia.

Komentarz

• lempart
                                  Drive
                                  • 2013
                                  • 97

jaja bylyby wieksze, gdyby samochod dostarczyli w marcu, a rok produkcji byl 2013 :-/ ale to juz chyba niemozliwe. jak fabryka ustala date produkcji auta?

Komentarz

• greg505
                                    L&K
                                    • 2013
                                    • 1239

Zamieszczone przez Prim
                                    Nie wiesz z jakiego powodu?
                                    Jak by mi tak zmienili to bym zrezygnowal z zakupu.
                                    Co dokladnie zamowiles?
                                    Black magic

Komentarz

• polrob
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 535
                                      • Superb III (3V3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Festexx,

Jeśli tak szybko odebrałeś od zamówienia tzn że diler miał już zamówiona wcześniej podobną wersję a jedynie zmodyfikował trochę wyposażenie pod ciebie.
                                      Bo przy normalnym zamówieniu jest to raczej niemożliwe bo sama procedura dostarczenia, opłacenia i wydania auta w Polsce trwa od 2 do 3 tygodni.
                                      jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• Prim
                                        L&K
                                        • 2013
                                        • 1040
                                        • Audi

Jak w opisie 1.4 Elegance + Amazing srebrny / bez i delikatne dodatki ale nic nadzwyczajnego. Ja od poczatku mam mieszane uczucia... 3 miesiące czekania, najbardziej popularny kolor wycofali, zero rabatu - oficjalnego oczywiście... Wszystko wskazuje na to ze kierownictwu Skody nie zależy na sprzedaży O3 w Polsce albo są sztucznie blokowani. Na rynku premiera G7 kombi, Leona kombi... Myśle ze jak zrobili by rabat w okolicach 5k, 6k i wprowadzili już do produkcji szary met. to konkurencja wymieniona przestała by sie sprzedawać... Znowu myśle o S2 1.6 tdi może uda sie w wyp. Ambition... W sumie czekam grzecznie 2 miechy już na samochód wiec może pójdą klientowi na rękę...
                                        Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• arecki1338
                                          Drive
                                          • 2013
                                          • 94
                                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja pierdziele. O co chodzi z ta octavia, zeby czekac na samochod po 7 miesiecy.u mnie czysto teoretycznie 47 tydzien, ale tak naprawde to nie mam jak sprawdzic, musze wierzyc w to co diler mowi.mam nadzieje ze ten termin juz sie nie obsunie dalej.
                                          1.4 TSI ambition,czarna perla,pakiet chrom,trojramienna kierownica,amazing,bi-ksenon

Komentarz

• Festexx
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 286

Zamieszczone przez polrob
                                            Festexx,

Jeśli tak szybko odebrałeś od zamówienia tzn że diler miał już zamówiona wcześniej podobną wersję a jedynie zmodyfikował trochę wyposażenie pod ciebie.
                                            Bo przy normalnym zamówieniu jest to raczej niemożliwe bo sama procedura dostarczenia, opłacenia i wydania auta w Polsce trwa od 2 do 3 tygodni.
                                            Diler nie miał nic zamówione wcześniej - zamówienie było przy mnie robione, auto wyprodukowało się 04.09 a odebralem 13.09. = także 9 dni, samochód w ciągu 1 dnia przyjechał STS do salonu od momentu kiedy dojechał na plac pociągiem.
                                            A skąd wiesz ile procedura opłacania itp trwa ?
                                            Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190

Komentarz

• polrob
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 535
                                              • Superb III (3V3)
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Festexx,

Ok może i 9 dni na procedurę dostarczenia autka do dilera wystarczy, w moim przypadku ta procedura trwałą ponad 2 tygodnie (akurat weekend majowy) bo oprócz dostawy samochodu to Skoda musi jeszcze opłacić akcyzę, zdobyć kartę pojazdu itp.
                                              Ale patrząc na przypadki kolegów to wyprodukowanie samochodu w ciągu miesiąca od zamówienia jest czymś mało prawdopodobnym, choć nie niemożliwym. Nie posiadam żadnych szczegółowych info ale moim zdaniem wstrzeliłeś się w jakieś wcześniejsze zamówienie dilera i dlatego w twoim przypadku wyszło tak szybko.
                                              jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                              była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                              była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• kecaj
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 1511
                                                • Superb II (3T4)

polrob, auto Festexx-a to jego indywidualne zamówienie. Nie była to przeróbka ze starszego zamówienia. Przeróbki/zmiany w zamówienia przeważnie wywalają auta na dalsze tygodnie.
                                                Systemowo na chrom poleciał na 10 tydzień 2014.
                                                Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Alf
                                                  Ambiente
                                                  • 2013
                                                  • 169

U mnie już były przeboje z chromem i wielotygodniowa obsuwa..
                                                  Aż jutro skontaktuję się ze sprzedawcą aby sprawdzić, czy coś znowu nie wymyślili w fabryce..
                                                  O3 1,4 TSI 140KM Elegance
                                                  Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
                                                  Przebieg-ponad 25 000 km ...

Komentarz

• Prim
                                                    L&K
                                                    • 2013
                                                    • 1040
                                                    • Audi

Zamieszczone przez kecaj
                                                    chrom poleciał na 10 tydzień 2014.
                                                    i może to jest powód mojego przesunięcia... na 14tydź - 2014
                                                    Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

Pracuję...