czarny
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Panowie mam takie pytanie. Moja Octavia wg dilera wyprodukowala sie 23 stycznia. W sobote miala byc w salonie. Dzisiaj dzwonilem, auta dalej nie maja i podobno nie moga sie porozumiec z przewoznikiem. I teraz takie pytanie, czy mieliscie moze taka sytuacje? Bo tak sie boje, ze cos poknocili z tym autem bo 10 dni z Czech do Krakowa to troche dlugo. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronMałe szanse na dotrzymanie terminu ale jakieś tam sąO3 2.0 TDI Elegance, Amazing, Dynamic
Komentarz
-
-
wczoraj widzialem ze po Krakowie jechala laweta z 1 fabia; 1rapidem; dodatkowo byla tam 2x czarna, biala i bezowa Octavia moze jedna z tych jest Twoja - jechala wieczorem w kierunku salonu na Kocmyrzowskiej - fajnie sie prezentowaly te autka. Jak rozmawialem z gosciem z salonu to mowil ze przewaznie po 2 tygodniach od daty produkcji auto powinno byc dostarczone do salonu - chyba ze sie na produkcji cos przesunie...O3 1.2 105KM 6M
Komentarz
-
-
Wychodzi, że chyba ja najdłużej czekałem na auto (nie wliczając w to oczywiście kolegów i koleżanek zamawiających RS) :shock:
zamówienie 28 września 2013;
produkcja 15 stycznia 2014;
odbiór 5 lutego 2014
Razem wychodzi ponad 4 miesiące!!! Ale warto było - fajne autko :szeroki_usmiech
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWWychodzi, że chyba ja najdłużej czekałem na auto (nie wliczając w to oczywiście kolegów i koleżanek zamawiających RS) :shock:
odbiór 5 lutego 2014
Razem wychodzi ponad 4 miesiące!!! Ale warto było - fajne autko :szeroki_usmiech
Pzdr
Odbiór? Za tydzień albo dwa.
Co wygrałem? :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWWychodzi, że chyba ja najdłużej czekałem na auto (nie wliczając w to oczywiście kolegów i koleżanek zamawiających RS) :shock:
odbiór 5 lutego 2014
PzdrO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Panowie, dziś nasz sejm uchwalił, że nowe przepisy o vat wchodzą w życie od kwietnia, a nie od marca tak jak zakładano więc czas na odliczenia pełnego vat wydłużył się o miesiąc.
W związku z tym pośpiesznie zadzwoniłem do mojego dealera żeby dołożyć homologację do zmówienia. Na razie dostałem info, że produkcja jest znowu przesunięta o tydzień czyli już wylądowałem w harmonogramie na 10. i za jakiś czas mam znowu do nich zadzwonić żeby się dowiedzieć czy tą homologację jeszcze da się wcisnąć w zamówienie.
Trochę się zdenerwowałem podejściem kierownika sprzedaży i zadzwoniłem do konkurencji (Plichta) z pytaniem czy mają coś od ręki z homologacją. Nic z placu mi nie pasowało, ale sprzedawca ku mojemu zdziwieniu powiedział, że nie ma problemu, żeby złożyć nowe zamówienie u nich i zdążyć na pełne odliczenie vat. Mówi że dają gwarancję na piśmie na termin produkcji i auto zamówione dziś będzie w harmonogramie produkcji na 9. tygodniu i 12 tydzień na umowie do odbioru.
Jak to możliwe, że u jednego dealera zamówiłem auto 4 miesiące temu i cały czas termin produkcji się przesuwa do przodu, a drugi daje mi gwarancję, że auto będzie produkowane 3 tygodnie od zamówienia?
To już na prawdę przestaje być śmieszne i przestałem się czuć klientem skody, a bardziej zdezorientowanym petentem.Zamówiona O3 Combi 1.6 TDI Ambition + Amazing
Komentarz
-
Komentarz