Pytanie jakie jeszcze będą zmiany poza kierownicą? Ktoś wie? Pewno poprawią spryskiwacze do reflektorów.
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
U mnie terminy wyglądały tak:
2013.11.22 - podpisanie umowy, umowny termin dostawy auta do końca lutego 2014
Parametry: O3 Combi 1.4TSI DSG czarny perłowy, Elegance, wnętrze czarne
Wyposażenie: pakiet Amazing, ACA, CPA, DAA, TPM, Drive Setup, alarm, oświetlenie nóg, podgrzewane przednie fotele, podgrzewane dysze spryskiwaczy, elektryczny fotel kierowcy, kolorowy Maxi-Dot, Sunset, pakiet na bezdroża z felgami 16" Minoris, Green tec, Isofix na fotelu pasażera, tył foteli ze skóry ekologicznej, trójramienna kierownica z łopatkami do DSG, Simply Clever, pełnowymiarowa zapasówka, PhoneBox, Webasto, Lane Assist, Park Assist
2013.11.27 - poprawki w umowie (na wydruku początkowo był manual poprawiany dlugopisem na automat, przy poprawce wydruk prawidłowy i nowy numer zamówienia)
Wstępny termin produkcji: 9 tydzień 2014
2014.01 - początek miesiąca, zmiany w konfiguracji:
Zmieniony kolor na beż cappucino
Usunięte: PhoneBox, Webasto, Lane Assist, Park Assist
Dodane: Pakiet Chrom, relingi srebrne
Przy okazji zmian, w wyniku pomyłki rabat urósł z 10% do ok.11,5% (łącznie z ceną dodatków delaera: listwy progowe, listwa tylnego zderzaka, mata pod maskę, komplet żarówek, drugi komplet felg)
Nowy termin produkcji: 13 tydzień 2014
2014.02/03 - zmiany terminów produkcji: 11T, potem 14T
11/12T 2014 - zamrożenie terminu na 14T produkcji
2014.04.03 - koniec produkcji samochodu
2014.04.09 - samochod u dealera
2014.04.14 - auto zarejestrowane
2014.04.15 - auto odebrane
W sumie prawie 5 miesięcy czekania na O3 kombi 1.4TSI z DSG Elegance z dodatkami.
Podałem wyposażenie, bo bez tego potem się okazuje, że porównujemy często niby te same auta - O3 a w rzeczywistości znacznie różniące się.
Z ostatnich info od sprzedawcy podczas odbioru, to podobno problem się zaczął robić z silnikami i na 1.4TSI potrafią być odległe terminy.
Z powodów opóźnienia dealer umywał ręce, bo to nie jego wina, ale po zapytaniu centrali jak rekompensuje klientom takie opóźnienia, dealer spytał co może zrobić, żeby był zadowolony. Ponieważ sprzedawca był kompetentny i nie miałem zastrzeżeń do niego, a mi przesunięcie aż tak nie robiło, zgodziłem się, że te 1,5% więcej rabatu z pomyłki przy umowie będzie moją rekompensatą. De facto mogłem się uprzeć, że co mnie to obchodzi, ze się pomylili i chcę więcej, ale też już nie chciałem być świnią i ich wycisnąć do ostatniego % czy to w cenie czy w dodatkach i dostałem kartę rabatową na serwis i części.
Komentarz
-
-
Qgar co było powodem rezygnacji z "PhoneBox, Webasto, Lane Assist, Park Assist " ?
LA rozumiem - zbędny bajer ale Webasto w przypadku braku garażu - bezcenne!!!, PA czasem się przydaje, PhoneBox - mógłby być fajną sprawą.
Zmieniałeś konfiguracje i długo czekałeś, to zrozumiałe ale jak wytłumaczyć że bez zmian od 16.11.13 do 1.04.2014 czekałem? To już historia teraz tylko szukam okazji by gdzieś pojechać - banan z gęby nie schodziO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MychuJeżeli auto nie trafiło jeszcze do harmonogramu produkcji a co za tym idzie nie znam jeszcze planowanego terminu produkcji, to mogę bez problemu zrezygnować z zamówienia?
Dealer jest zobowiązany oddac mi zaliczkę i zrobi to bez problemu?
Zgodnie z umową, którą standardowo podpisuje się przy składaniu zamówienia na samochód marki Skoda, wpłacona zaliczka podlega całkowitemu zwrotowi w przypadku rezygnacji z zamówienia w okresie do 6 m-cy od złożenia zamówienia, niezależnie od tego czy diler sprzeda zamówiony samochód, czy nie.
Diler nie ma prawa odmówić zwrotu zaliczki.
Komentarz
-
-
jerol a jakie wyposażenie dodatkowe zamówiłeś ?O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Nic specjalnego
1.8 tsi 4x4 dsg, srebrny brillant, dynamic szare dodatki, alarm, amazing, sunset, kolorowy maxidot, elektryczne lusterka sciemniajace zew, kolo zapasowe, 3ramienna kiera dla dsg, oswietlenie nog, srebrne relingi, wielofunkcyjna podloga bagaznika, kontrola cisnienia w kolach, drive set up, chrom, canton, gwarancja 4 lata 60k km
Zdecydowalem sie na octavie, a jezdzilem jeszcze golfem vii, superbem, a3, do leona tylko zajrzalem do srodka i ciasno to wygladalo Najlepiej czulem sie w octavii i zalezalo mi jeszcze na 4x4 i benzyniaku z okolo 200km. Wyboru zbytnio nie mialem bo nie ma innych aut z takimi parametrami w tej cenie.
Komentarz
-
-
Witajcie.
Wszystkim forumowiczom i gościom Wszystkiego Najlepszego z okazji Świat Wielkiej Nocy
Nowa kierownica w najbliższym czasie, ale kiedy w moim samochodziku???
Jeżdżę:
Octavia III, elegance, 1.4 TSI, DSG, kombi, Biel candy, amazing, KESSY, DAB, CANTON, SUNSET, Skóra naturalna + tkanina, Aktywny tempomat, Lane Asist, Driver set up, elektryczna klapa bagażnika, sportowe zawieszenie + XDS, elektryczny fotel kierowcy, podgrzewane fotele przód, gniazdo 230V i inne...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirzawWitajcie.
Wszystkim forumowiczom i gościom Wszystkiego Najlepszego z okazji Świat Wielkiej Nocy
Nowa kierownica w najbliższym czasie, ale kiedy w moim samochodziku???
Obrazek
Ciekawe od kiedy będą taką montować...? ja zamawiałem w listopadzie data produkcji jeszcze nie znana i ciekawi mnie jaką kierownice zastane w swojej?
Wesołych Świat Wszystkim
Komentarz
-
-
Z tego co mi wiadomo nowa kiera (ze spłaszczonym dołem) ma być dostępna do wszystkich modeli (jako 3 ramienia) w opcji.
Ta na zdjęciu oczywiście ma inne wykończenie bo jest z RS'aJeżdżę:
Octavia III, elegance, 1.4 TSI, DSG, kombi, Biel candy, amazing, KESSY, DAB, CANTON, SUNSET, Skóra naturalna + tkanina, Aktywny tempomat, Lane Asist, Driver set up, elektryczna klapa bagażnika, sportowe zawieszenie + XDS, elektryczny fotel kierowcy, podgrzewane fotele przód, gniazdo 230V i inne...
Komentarz
-
-
No ja zamowilem swoja w piatek. Mam nadzieje ze bedzie do konca lipca bo w sierpniu sie wybieramy do Wloch i juz by bylo milo wybrac sie nowa. Na razie mi diler powiedzial ze trzeba poczekac okolo 2 tygodni na ustalenie terminu produkcji ale poniewaz mam 3ramiena kierownice moze to potrwac :-(.
Moj przyszly szkodnik to: 1.4TSI DSG Elegance + DAA+Drive profile Set Up+TPM+AMAZING+CHROM+Simply Clever+tylna czesc foteli obita skora+GSM+Columbus+SUNSET+Lusterka z pamiecia+fotel kierowcy elektryczny z pamiecia+ACA+Kolo zapasowe+3 ramiena Kiera z DSG+Wycieraczka+oswietlenie nog z przodu i tyl+Alarm
Komentarz
-
-
witam
ja moja zamowilem 4.03.2014 Combi 1.4 TSI z dodatkami.
dzwoniac z Dilerem przed Swietami to mi powiedzial ze moja Octavia jest Buforowana.
wiec mam pytanko co to oznacza?
czytajac w necie "Buforowane", to moim zdaniem ze Auto jest juz na magazynie czy ktos spodkal sie z taka wypowiedzia od Dilera?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ijokurwitam
dzwoniac z Dilerem przed Swietami to mi powiedzial ze moja Octavia jest Buforowana.
czytajac w necie "Buforowane", to moim zdaniem ze Auto jest juz na magazynie czy ktos spodkal sie z taka wypowiedzia od Dilera?
Pytałeś bezpośrednio tego, kto Ciebie informował o statusie zamówienia?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez emesZamieszczone przez ijokurwitam
Pytałeś bezpośrednio tego, kto Ciebie informował o statusie zamówienia?
Komentarz
-
-
Witam,
Realny czas oczekiwania na odbiór Skody Octavi w kombi z silnikiem 1.4 TSi z pakietem Amazing i kilkoma drobnymi zmianami to 4 miesiące, wiem t z własnego doświadczenia. Teraz jak na razie nie planują terminów produkcji ponieważ do 22 tygodnia będą realizowane zaległe zamówienia z roku modelowego 2014.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekszczWitam,
Realny czas oczekiwania na odbiór Skody Octavi w kombi z silnikiem 1.4 TSi z pakietem Amazing i kilkoma drobnymi zmianami to 4 miesiące, wiem t z własnego doświadczenia. Teraz jak na razie nie planują terminów produkcji ponieważ do 22 tygodnia będą realizowane zaległe zamówienia z roku modelowego 2014.... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mcandyZamieszczone przez JacekszczWitam,
Realny czas oczekiwania na odbiór Skody Octavi w kombi z silnikiem 1.4 TSi z pakietem Amazing i kilkoma drobnymi zmianami to 4 miesiące, wiem t z własnego doświadczenia. Teraz jak na razie nie planują terminów produkcji ponieważ do 22 tygodnia będą realizowane zaległe zamówienia z roku modelowego 2014.
W moim przypadku zamówienie samochodu połowa stycznia, produkcja 19 tydzień. Wiem, że jest to "normalny" czas oczekiwania na taką wersję wyposażenia. Początkowo produkcja miała być 13 tydzień ale termin się opóźnił o 6 tygodni. Także zalecam brać poprawkę na termin produkcji i oczekiwać po ok. 4 miesiącach
Komentarz
-
Komentarz