ehhh współczuje Wam, ja się już naczekałem, auto jest już dziś u dealera, jutro jadę obejrzeć Moją Kurę, rejestruję 1 kwietnia by odliczyć 50% Vat. Oczywiście jutro zadebiutuję w showroomie
Hah Gratki!!! Ja również jeśli otrzymam termin odbioru to pierwsze co biorę ze sobą to aparat
Do centrali skody w końcu dotarło, że problem robi coraz poważniejszy. Dealerzy dostali info o opóźnieniach w produkcji i nawet jest info o wydłużonym czasie produkcji w nowych cennikach. Mówią, że skoda przeliczyła się z możliwościami produkcyjnymi i nie liczyli na taką popularność wersji RS.
Konkretnych terminów nadal nie są w stanie podać... ehh. To czekanie mnie dobija. :evil:
Himenek, w Polsce na pewno nie stoją, bo to drogie auto i dealerowi szkoda topić kasy. Są jednak bogatsze kraje gdzie 120t zł nie robi specjalnego wrażenia, a jak ktoś pragnie to może sobie przywieźć "gotowca". Do wzięcia od ręki jest 8 sztuk z placu, 4 w NRD. 3 są w Austrii. Wszystko zależy jak komu zależy i na czym
nie zrozumiałeś mnie. Miałem na myśli, ze u nas przez VAT jest zadyma. W Czechach nie powinno jej być przecież. Czy w Czechach czy Niemczech też czeka się na RS-a tyle co u nas ? To miałem na myśli.
Zamieszczone przez JacekRS
Poziom zamówień jest tak zwykły jak i jest zwykła cena, zwłaszcza na ich kieszeń.
ehhh współczuje Wam, ja się już naczekałem, auto jest już dziś u dealera, jutro jadę obejrzeć Moją Kurę, rejestruję 1 kwietnia by odliczyć 50% Vat. Oczywiście jutro zadebiutuję w showroomie
Namieszane jak zwykle w Polsce, ale do tej pory nie odliczałem Vat od paliwa to i teraz przeżyję, a że tylko 50% będę mógł odliczyć od napraw i serwisu - cóż po to kupuje nowe auto by nie wydawać na naprawy.
Swoją drogą dziś liczyłem opłaty za wprowadzanie gazów ( taki raport środowiskowy co się składa o Urzędu marszałkowskiego do 31.03. każdego roku ) i wyszło mi, że przez rok wypaliłem 2300 litrów paliwa. Średnio licząc za 98Pb odliczyłbym 2800 pln z vat. To przy 50% odliczeniu i tak się opłaca.
Namieszane jak zwykle w Polsce, ale do tej pory nie odliczałem Vat od paliwa to i teraz przeżyję, a że tylko 50% będę mógł odliczyć od napraw i serwisu - cóż po to kupuje nowe auto by nie wydawać na naprawy.
Swoją drogą dziś liczyłem opłaty za wprowadzanie gazów ( taki raport środowiskowy co się składa o Urzędu marszałkowskiego do 31.03. każdego roku ) i wyszło mi, że przez rok wypaliłem 2300 litrów paliwa. Średnio licząc za 98Pb odliczyłbym 2800 pln z vat. To przy 50% odliczeniu i tak się opłaca.
Zawsze można kupić za 1500 zł Tracka, postawić niech gnije i 100% Vat od paliwa 8)
mufel jak tam z twoim terminem produkcji....pytales dealera ??
Dzisiaj rozmawiałem, ja zamawiałem samochód w połowie lutego i wstępnie miałem termin 16 tydzień produkcji, po rozmowie z moim dealerem wychodzi na to że narazie jest bez zmian pozostaje czekać za tydzień ma być potwierdzony, podobno zamawiane u niego z produkcją na 14 tydzień są już potwierdzone, także czekam z nadzieją że tak jest, gdy będzie potwierdzenie to pije browara.
Dzisiaj rozmawiałem, ja zamawiałem samochód w połowie lutego i wstępnie miałem termin 16 tydzień produkcji, po rozmowie z moim dealerem wychodzi na to że narazie jest bez zmian pozostaje czekać za tydzień ma być potwierdzony, podobno zamawiane u niego z produkcją na 14 tydzień są już potwierdzone, także czekam z nadzieją że tak jest, gdy będzie potwierdzenie to pije browara.
Jest jak mówisz. Mój dealer też powiedział mi że 14 tydzień już potwierdzony. Ja mam termin na 15 tydzień i w poniedziałek się okaże czy już będzie autko zamrożone to produkcji. Oby...
Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
Jest jak mówisz. Mój dealer też powiedział mi że 14 tydzień już potwierdzony. Ja mam termin na 15 tydzień i w poniedziałek się okaże czy już będzie autko zamrożone to produkcji. Oby...
gdybys miał potwierdzenie to napisz. Będę spokojniejszy
A co myślicie o tym co mi powiedział dealer?
Zamówienie podpisałem w tym tygodniu (zaliczka też). Na zamówieniu napisane że 30 wrzesień max + zapis że miesiąc mogą opóźnić.
Możliwe??
Dziś oglądałem w serwisie swoją O3, ale przy okazji zapytałem sprzedawcę o co biega z RS-ami. Reasumując krótko, dostali wczoraj pismo aby nie brać zamówień na RS chyba że ktoś się uprze i będzie czekał do 2015. Powiedział że w tym samym czasie co ja inny klient zamówił u niego RS-a i do tej pory nie ma informacji o dacie produkcji. Dostali również zalecenie aby na żądanie zwracać zaliczki jak ktoś rezygnuje z zamówienia.
przykro mi Panowie, że spotkała Was ta nie miła niespodzianka
Dziś oglądałem w serwisie swoją O3, ale przy okazji zapytałem sprzedawcę o co biega z RS-ami. Reasumując krótko, dostali wczoraj pismo aby nie brać zamówień na RS chyba że ktoś się uprze i będzie czekał do 2015. Powiedział że w tym samym czasie co ja inny klient zamówił u niego RS-a i do tej pory nie ma informacji o dacie produkcji. Dostali również zalecenie aby na żądanie zwracać zaliczki jak ktoś rezygnuje z zamówienia.
przykro mi Panowie, że spotkała Was ta nie miła niespodzianka
jesli tak będzie to pewnie zaraz pojawi sie problem z 1.8 tsi 4x4. Nie jest to rs ale jakas alternatywa z plusem którym jest napęd. Bo szukajac innych marek to trzeba duzo doplacic do takich osiagow.
Panie i Panowie ,ponawiam moją propozycje :
może ktoś bardzo zainteresowany RS-em chce za mnie wskoczyć do kolejki , odstąpie miejsce na super tajnej liście priorytetowej za butelką dobrej whisky W poniedziałek odbieram zaliczke i będzie pozamiatane.
Jak ktoś chętny pisać na priva.
zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback
jamajka kolejny co ni wytrzymał , ja czekam do końca maja , jak nie bdzie auta na placu po 7 miesiącach czekania zdecydowałem się na inne, ale tego tak nie zostawię i już poczyniłem pierwsze kroki żeby zainteresować program "turbo kamera".Jest zainteresowanie aby to pokazać w programie. Zrobienie Skodzie koło dupy za takie opóźnienia i ściemnianie to i tak najmniejszy wymiar kary.
jamajka kolejny co ni wytrzymał , ja czekam do końca maja , jak nie bdzie auta na placu po 7 miesiącach czekania zdecydowałem się na inne, ale tego tak nie zostawię i już poczyniłem pierwsze kroki żeby zainteresować program "turbo kamera".Jest zainteresowanie aby to pokazać w programie. Zrobienie Skodzie koło dupy za takie opóźnienia i ściemnianie to i tak najmniejszy wymiar kary.
Moim zdaniem nic wam nie da TVN. Skoro moce fabryki są wykorzystane w 100% i nie wyrabiają się z ilościami, to nic więcej nie da się zrobić. Mogliby konkretnie podnieść cenę, część ludzi by zrezygnowała, na pozostałej by zarobili i nie byłoby problemu z kolejkami
Komentarz