Zamieszczone przez looker
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Może miał już zamówionego RSa, słyszałem , że na kilka tyg przed produkcja nie można zmienić nadwozia, silnika , skrzyni. Wyposażenie da się, więc może temu taki termin podaje. Jak sie okazuje dealerzy po tym jak ludzie rezygnują nie anulują zamówienia w fabryce bo i tak wiedzą , że auto sprzeda się na pniu.RS Stage 2 335/450
-
-
Być może trafiłem akurat na taki przypadek... Ale był tak nierealny, że od razu mi śmierdział. Więc odpuściłem.
A jak widzicie zbadanie tematu z Czechami ? Mam na myśli zapytanie do jednego z ich salonów, w przypadku gdyby uzbierało się nas kilku ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
looker, pytanie jest, jak u Czechów schodzą Skody? Jeżdżąc kilkukrotnie przez ich piękny kraj dało się zauważyć, że gdzie nie spojrzysz, tam wygląda Skoda :diabelski_usmiech Jeżeli marka jest tak samo popularna, to nie sądzę, żeby czeskie salony chciały sprzedawać Polakom na innych zasadach, niż swoim.
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Ja ciągle szukam czegoś w razie W gdybym nagle dowiedział się że moja octavia będzie za pół roku
Co sądzicie tej opcji, czy taka cena jest dobra, nie robiłem konfiguracji w skodzie i nie wiem ile moge dostać rabatu
Pewnie samochód do zamówienia i pewnie tak samo nie pewna data odbioru, ale cena wydaję się by ok
Komentarz
-
-
Trudno mi uwierzyc, ze producent jeden kraj traktuje inaczej niz inny. Gdy przy odbiorze gabloty u niemieckiego dilera zapytalem o limity, to powiedzial, ze w tej cenie co mam na umowie (rs tsi) moge zamowic jeszcze 40 aut i dostane w tym samym terminie, nie wspomnial o przesunieciach z powodu szklanego dachu, haka, czy czegokolwiek z dodatkow. Nie byl to zart. Czy Polska ma limity, nie wiem, ale jesli wielu dilerow powtarza to samo na raz, to w koncu wszyscy uwierza.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
A jednak się daZamieszczone przez Himeneknie zmienię bo mi pasuje
i auto ma termin produkcji, wyrobili by się w 3,5 miesiąca więc jak dla mnie w porządku
[ Dodano: Pią 21 Mar, 14 12:17 ]
BTW właśnie dostałem info, że termin jest potwierdzony i zamrożony
to teraz to już z górki
miłego oczekiwania
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Info z ASO, - Polska na ten rok dostała limit 6 sztuk RS`a.
Handlowiec, z którym załatwiałem temat mojego auta powiedział, że był u niego gość, który zamawiał RS`a, ten mu mówi, marzec 2015, to klient gada "znam tego i tego w SKODA-POLSKA zadzwonię, to się załatwi", dzwoni gość przy handlowcu, gada z "kimś tam" po rozmowie, gość mówi, "no faktycznie, przyszły rok, to nic dziękuję do widzenia".
Generalnie, mówił też, że dostali info, żeby mówić że auto zamówione teraz (model RS) będzie w 2015 :roll: Dla mnie to trochę chore i jak napisałem wcześniej, tyle na pewno bym nie czekał i olał temat.
Podobno bardzo dużo zamówień na RS`a płynie z Włoch, Anglii, Niemiec, Hiszpanii i generalnie z Zachodu, dlatego jesteśmy traktowani tak jak jesteśmy.
Ile jest prawdy w tym co wyżej napisałem, to nie wiem, ale napisałem to co słyszałem od pracownika Skoda, a nie od "znajomego, kolegi, wujka siostrzeńca" :wink:"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Bzdury, zobacz ilu już odebrało.Zamieszczone przez JacekRSInfo z ASO, - Polska na ten rok dostała limit 6 sztuk RS`a.
Jak można dzwoniec do SAP, skoro ta instytucja już nie istnieje, no ale ok domyślam się gdzie dzwonił. (nie żebym się czepiał
)
Problem z RS-ami jest ogólny nie tylko na nasz rynek.
Zobacz co się dzieje na świecie i pomyśl, że tania siła robocza jest również na Ukrainie. Resztę dopowiedz sobie sam....Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
U nich nie ma tego szału z VAT-em. Czyli poziom zamówień i oczekiwania powinien być "zwykły". Nie to co u nas...Zamieszczone przez HimenekA co to zmieni ze zamowisz w Czechach? Przeciez produkcja planowan jest na cala EuropeOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
w ogóle jak się czyta te Wasze "limity" to aż się śmiać chce. widzieliście jakąś firmę, która nie chciałaby zarobić ? np Samsung postanawia, że od dzisiaj na Polskę idzie tylko 100 tys sztuk telefonów... no ludzie ogarnijcie się...
[ Dodano: Pią 21 Mar, 14 14:31 ]
a co ma nasz VAT do produkcji na CAŁĄ EUROPĘ? może lekko na to wpłynąć, nic więcej. i tak w jednym miejscu jest planowanie całej produkcjiZamieszczone przez lookerU nich nie ma tego szału z VAT-em. Czyli poziom zamówień i oczekiwania powinien być "zwykły". Nie to co u nas...Zamieszczone przez HimenekA co to zmieni ze zamowisz w Czechach? Przeciez produkcja planowan jest na cala Europe
Komentarz
-
-
Ilu?Zamieszczone przez kecajBzdury, zobacz ilu już odebrało.
Nie mam pojęcia jak się tam teraz to wszystko nazywa, nie mam ani obowiązku ani chęci tego wiedzieć, kolo "gdzieś dzwonił" i tyle, napisałem co mi powiedziano.Zamieszczone przez kecajJak można dzwoniec do SAP, skoro ta instytucja już nie istnieje, no ale ok domyślam się gdzie dzwonił. (nie żebym się czepiał )
Poziom zamówień jest tak zwykły jak i jest zwykła cena, zwłaszcza na ich kieszeń.Zamieszczone przez lookerCzyli poziom zamówień i oczekiwania powinien być "zwykły".
Każdy chce zarobić, ale nie każdy przewidzi, że będzie taki popyt na dany model samochodu. Samochód to nie telewizor.... Produkują w pierwszej kolejności, tą konfigurację, na której najwięcej zarabiająZamieszczone przez Himenekw ogóle jak się czyta te Wasze "limity" to aż się śmiać chce. widzieliście jakąś firmę, która nie chciałaby zarobić ?
Tak, żeby nie było, że Skoda ma tylko problemy. Byłem dzisiaj u jednego z producentów lamp na Śląsku i gadali, że Peugeot z 308`ką też się nie wyrabia, bo jest taki popyt."Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Całkiem prawdopodobne, bo mój dealer również mi wskazał koniec kwietnia/początek maja, czyli 18/19 tydzień, ale ma mi potwierdzić w przyszłym tygodniu (zamówienie z paź 2013).Zamieszczone przez SilentEmpireZamówiłem bardzo podobną w październiku... Ostatni podany termin produkcji to 19 tydzień.Zamieszczone przez Himenekw 6 miechów powinni dać radę
Komentarz
-
-
A gdyby ktoś chciał zamówić to polecam dealera z Ciechanowa. Nie dość, że cena końcowa była najniższa z mazowieckiego, to Właściciel ma RS i był bardzo chętny pokazać i wybrać się na jazdę testową - niestety na fotelu pasażera.
Wrażenia z jazdy murowane. Ja po tym od razu podpisałem zamówienie
Komentarz
-
-
ehhh współczuje Wam, ja się już naczekałem, auto jest już dziś u dealera, jutro jadę obejrzeć Moją Kurę, rejestruję 1 kwietnia by odliczyć 50% Vat. Oczywiście jutro zadebiutuję w showroomie
O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
Komentarz