Ja też po trochu tracę cierpliwość. Zamawiałem RS TDI 14.12. i podczas ostatniej wizyty nawet nie było mowy o terminie produkcji. Klient który zamawiałm 2 tyg. wcześniej wskoczył na kwiecień ale bez zamrożenia. Nie wiem ile to może potrwać ale najgorszy jest brak profeski Mladej Boleslav w informowaniu klientów. A propos alternatyw dla RS to ... niestety ich brak. Golf GTI (R) , GTD to świetne i mega dopracowane auto. Bardzo poważnie GTD rozważałem ale niestety jest trochę za małe i trochę za drogie. Fajny jest Leon FR ( Cupra ) ale tylko z zewnątrz, środek pomimo poprawy dalej trochę odstaje od sióstr i braci z VAG. Chyba dlatego trzeba zacisnąć zęby i czekać na RS :cry:
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez trasat23Cosik mi tu nie gra. :?
Ja złożyłem zamówienie 7 marca 2014 na 1,4 tsi kombi z kilkoma bajerami (m.in. Canton, elektryczna klapa bagażnika....) i sprzedający (Inter Auto, Kocmyrzowska w Krakowie) powiedział, że samochód będzie w ciągu 6 tygodni. Czyli jakby nie liczyć 17 tydzień.
Czy problemy, o których czytam dotyczą wyłącznie RSów, czy tak ogólnie wszystkich modeli.
Ile może trwać okres od produkcji do dostarczenia samochodu na plac? Z tego co się dowiadywałem, to w moim przypadku auto jeszcze nie wskoczyło na produkcję.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TrancerU mnie było szybko, zamawiałem dokładnie 31 stycznia 2014 a auto odebrałem 25 lutego 2014. Miało być na 3 kwietnia). Stacja Pol-mot Auto Warszawa Połczyńska.
[ Dodano: Wto 18 Mar, 14 22:29 ]
Ja złożyłem zamówienie 7 marca 2014 na 1,4 tsi kombi z kilkoma bajerami (m.in. Canton, elektryczna klapa bagażnika....) i sprzedający (Inter Auto, Kocmyrzowska w Krakowie) powiedział, że samochód będzie w ciągu 6 tygodni. Czyli jakby nie liczyć 17 tydzień.
Czy problemy, o których czytam dotyczą wyłącznie RSów, czy tak ogólnie wszystkich modeli.
Ile może trwać okres od produkcji do dostarczenia samochodu na plac? Z tego co się dowiadywałem, to w moim przypadku auto jeszcze nie wskoczyło na produkcję.
Od produkcji do wydania około do 2/3 tygodni.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Basik_Zamieszczone przez trasat23Cosik mi tu nie gra. :?
Komentarz
-
-
Ja w czwartek wycofuje zaliczke na RS-a i zamawiam Mazde 6 2,5 w benzynie . W sumie dopłace 6 tys. i auto odbiore przed 20 kwietnia. Przynajmniej zaliczkuje auto które już wyprodukowano i już przypłyneło z japoni. Biała perła,automat + wszystko co można sobie wymyśleć w aucie. Według mnie najlepsza alternatywa dla RS , w porównywalnej cenie. Zapominam o skodzie do końca życia. A o traktowaniu klienta w skodzie (salon,centrala) mógłbym książke napisać.zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jamajkaJa w czwartek wycofuje zaliczke na RS-a i zamawiam Mazde 6 2,5 w benzynie . W sumie dopłace 6 tys. i auto odbiore przed 20 kwietnia. Przynajmniej zaliczkuje auto które już wyprodukowano i już przypłyneło z japoni. Biała perła,automat + wszystko co można sobie wymyśleć w aucie. Według mnie najlepsza alternatywa dla RS , w porównywalnej cenie. Zapominam o skodzie do końca życia. A o traktowaniu klienta w skodzie (salon,centrala) mógłbym książke napisać.Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NYKZamieszczone przez Basik_Zamieszczone przez trasat23Cosik mi tu nie gra. :?
Ile może trwać okres od produkcji do dostarczenia samochodu na plac? Z tego co się dowiadywałem, to w moim przypadku auto jeszcze nie wskoczyło na produkcję.Zamówiona (19.12.2013)
Wyprodukowana (25.03.2014)
Odebrana (14.04.2014)
OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jamajkaJa w czwartek wycofuje zaliczke na RS-a i zamawiam Mazde 6 2,5 w benzynie . W sumie dopłace 6 tys. i auto odbiore przed 20 kwietnia. Przynajmniej zaliczkuje auto które już wyprodukowano i już przypłyneło z japoni. Biała perła,automat + wszystko co można sobie wymyśleć w aucie. Według mnie najlepsza alternatywa dla RS , w porównywalnej cenie. Zapominam o skodzie do końca życia. A o traktowaniu klienta w skodzie (salon,centrala) mógłbym książke napisać."Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerbob_best, to znaczy, że jeszcze wtedy stał w salonie czy już był kupiony ?
Basik_, to można zarobić na używanym aucie ?! :shock:
[ Dodano: Sro 19 Mar, 14 07:32 ]
[ Dodano: Sro 19 Mar, 14 07:34 ]
Zamieszczone przez Bartek77TZamieszczone przez NYKZamieszczone przez Basik_Zamieszczone przez trasat23Cosik mi tu nie gra. :?
Ile może trwać okres od produkcji do dostarczenia samochodu na plac? Z tego co się dowiadywałem, to w moim przypadku auto jeszcze nie wskoczyło na produkcję.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TrancerNo właśnie z placu nie było bo widziałem jak na lawecie przywieźli ale fakt, że w szoku byłem, że tak szybko się uporali.
Jak podasz mi numer VIN to będzie wszystko wiadomo.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Mazda 6 w pakiecie SkyActive ( nie najwyższa wersja), 2,5 litra silnik wychodzi 140 tys, nawet jak dostaniesz rabat 10% wy wyjdzie 126 tys to i tak prawie 20 tys więcej niż mój RS. BTW klientka nasza kupiła Mazdę 3 i co kilka tygodni jeździ na serwis bo się sypie...
[ Dodano: Sro 19 Mar, 14 09:24 ]
a nie jednak to najwyższa wersja, co nie zmienia faktu że dużo droższa
Komentarz
-
-
Znalazłęm fajna sztukę
http://gall_icm.otomoto.pl/skoda-oct...C32566185.html jaby ktoś wolał brać od ręki, ja w podobnej konfiguracji płacę mniej więc poczekam, ale przez to ogłoszenie miałem trochę przemysleń
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelZnalazłęm fajna sztukę
http://gall_icm.otomoto.pl/skoda-oct...C32566185.html jaby ktoś wolał brać od ręki, ja w podobnej konfiguracji płacę mniej więc poczekam, ale przez to ogłoszenie miałem trochę przemysleń"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekRSZamieszczone przez mufelZnalazłęm fajna sztukę
http://gall_icm.otomoto.pl/skoda-oct...C32566185.html jaby ktoś wolał brać od ręki, ja w podobnej konfiguracji płacę mniej więc poczekam, ale przez to ogłoszenie miałem trochę przemysleńZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Gosi@czekZamieszczone przez JacekRSZamieszczone przez mufelZnalazłęm fajna sztukę
http://gall_icm.otomoto.pl/skoda-oct...C32566185.html jaby ktoś wolał brać od ręki, ja w podobnej konfiguracji płacę mniej więc poczekam, ale przez to ogłoszenie miałem trochę przemysleń"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
Komentarz