Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • molek1000
    Classic
    • 2014
    • 8

Ja też po trochu tracę cierpliwość. Zamawiałem RS TDI 14.12. i podczas ostatniej wizyty nawet nie było mowy o terminie produkcji. Klient który zamawiałm 2 tyg. wcześniej wskoczył na kwiecień ale bez zamrożenia. Nie wiem ile to może potrwać ale najgorszy jest brak profeski Mladej Boleslav w informowaniu klientów. A propos alternatyw dla RS to ... niestety ich brak. Golf GTI (R) , GTD to świetne i mega dopracowane auto. Bardzo poważnie GTD rozważałem ale niestety jest trochę za małe i trochę za drogie. Fajny jest Leon FR ( Cupra ) ale tylko z zewnątrz, środek pomimo poprawy dalej trochę odstaje od sióstr i braci z VAG. Chyba dlatego trzeba zacisnąć zęby i czekać na RS :cry:

Komentarz

• Trancer
      Ambiente
      • 2014
      • 201

U mnie było szybko, zamawiałem dokładnie 31 stycznia 2014 a auto odebrałem 25 lutego 2014. Miało być na 3 kwietnia). Stacja Pol-mot Auto Warszawa Połczyńska.

Komentarz

• Basik_
        Rider
        • 2013
        • 667

Zamieszczone przez trasat23
        Cosik mi tu nie gra. :?
        Ja złożyłem zamówienie 7 marca 2014 na 1,4 tsi kombi z kilkoma bajerami (m.in. Canton, elektryczna klapa bagażnika....) i sprzedający (Inter Auto, Kocmyrzowska w Krakowie) powiedział, że samochód będzie w ciągu 6 tygodni. Czyli jakby nie liczyć 17 tydzień.
        Czy problemy, o których czytam dotyczą wyłącznie RSów, czy tak ogólnie wszystkich modeli.
        Ile może trwać okres od produkcji do dostarczenia samochodu na plac? Z tego co się dowiadywałem, to w moim przypadku auto jeszcze nie wskoczyło na produkcję.
        Raczej zapomnij o takim tygodniu produkcji. Co do czasu od produkcji do dostarczenia auta na plac to jakieś 2 tygodnie
        Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Trancer
          U mnie było szybko, zamawiałem dokładnie 31 stycznia 2014 a auto odebrałem 25 lutego 2014. Miało być na 3 kwietnia). Stacja Pol-mot Auto Warszawa Połczyńska.
          Auto z placu :szeroki_usmiech

[ Dodano: Wto 18 Mar, 14 22:29 ]
          Ja złożyłem zamówienie 7 marca 2014 na 1,4 tsi kombi z kilkoma bajerami (m.in. Canton, elektryczna klapa bagażnika....) i sprzedający (Inter Auto, Kocmyrzowska w Krakowie) powiedział, że samochód będzie w ciągu 6 tygodni. Czyli jakby nie liczyć 17 tydzień.
          Czy problemy, o których czytam dotyczą wyłącznie RSów, czy tak ogólnie wszystkich modeli.
          Ile może trwać okres od produkcji do dostarczenia samochodu na plac? Z tego co się dowiadywałem, to w moim przypadku auto jeszcze nie wskoczyło na produkcję.
          Wszystko zależy od modelu, silnika i wyposażenia.
          Od produkcji do wydania około do 2/3 tygodni.
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• NYK
            Drive
            • 2013
            • 76

Zamieszczone przez Basik_
            Raczej zapomnij o takim tygodniu produkcji. Co do czasu od produkcji do dostarczenia auta na plac to jakieś 2 tygodnie
            Ja zamówiłem 1,4 TSI kombi w grudniu także w Inter Auto, na początku także mówili mi że będzie w ciągu 6-8 tygodni kłamali; obecne nic nie wiem ; także nie masz co liczyć na ten 17 tydzień
            Moja czeszka

Komentarz

• Trancer
              Ambiente
              • 2014
              • 201

No właśnie z placu nie było bo widziałem jak na lawecie przywieźli ale fakt, że w szoku byłem, że tak szybko się uporali.

Komentarz

• trasat23
                Rider
                • 2010
                • 417

jaka strona na Fejsie

Zaproponujcie jakąś fajną nazwę i umieścimy temat na fejsie, tak żeby wyjść z tematem na zewnątrz, a nie kisić się z tym problemem na tylko forum.
                Z tego co czytam i widzę to kilkudziesięciu lajkowiczów się na pewno znajdzie.
                www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• lootzeq
                  Classic
                  • 2014
                  • 1

Jak skończą robić auta z homologacją, to wezmą się za zwykłe osobówki
                  Teraz chcą sprzedać jak najwięcej przed 1 kwietnia, póki firmy mogą odliczać VAT

Komentarz

• jamajka
                    Classic
                    • 2013
                    • 35

Ja w czwartek wycofuje zaliczke na RS-a i zamawiam Mazde 6 2,5 w benzynie . W sumie dopłace 6 tys. i auto odbiore przed 20 kwietnia. Przynajmniej zaliczkuje auto które już wyprodukowano i już przypłyneło z japoni. Biała perła,automat + wszystko co można sobie wymyśleć w aucie. Według mnie najlepsza alternatywa dla RS , w porównywalnej cenie. Zapominam o skodzie do końca życia. A o traktowaniu klienta w skodzie (salon,centrala) mógłbym książke napisać.
                    zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback

Komentarz

• ELM0
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 224

Zamieszczone przez jamajka
                      Ja w czwartek wycofuje zaliczke na RS-a i zamawiam Mazde 6 2,5 w benzynie . W sumie dopłace 6 tys. i auto odbiore przed 20 kwietnia. Przynajmniej zaliczkuje auto które już wyprodukowano i już przypłyneło z japoni. Biała perła,automat + wszystko co można sobie wymyśleć w aucie. Według mnie najlepsza alternatywa dla RS , w porównywalnej cenie. Zapominam o skodzie do końca życia. A o traktowaniu klienta w skodzie (salon,centrala) mógłbym książke napisać.
                      No to będzie piękne autko :szeroki_usmiech
                      Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• Bartek77T
                        Drive
                        • 2014
                        • 52

Zamieszczone przez NYK
                        Ja zamówiłem 1,4 TSI kombi w grudniu także w Inter Auto, na początku także mówili mi że będzie w ciągu 6-8 tygodni kłamali; obecne nic nie wiem ; także nie masz co liczyć na ten 17 tydzień
                        12 tygodni to jest takie minimum czekania, a tak naprawde to 16 i wiecej!!!
                        Zamówiona (19.12.2013)
                        Wyprodukowana (25.03.2014)
                        Odebrana (14.04.2014)
                        OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki

Komentarz

• JacekRS
                          Rider
                          • 2014
                          • 394
                          • Superb III (3V3)
                          • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez jamajka
                          Sasiad ma od 3 miesiecy. Ladne auto, ciche, fajna skora, kolo 19 cali, co mi sie nie podoba to navi, ktore technologicznie jest stare i chyba dwa modele 6'ki wstecz juz obsluzylo, Bose - ktore dudni jak wsciekle nawet po ujeciu niskich tonow i kiesżenie w drzwiach wraz ze schowkiem - sa one niczym nie wyscielone, w schowku wszystko co jest wsadzone to "gra w czasie jazdy" jak w poczciwym Uno
                          "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• mufel
                            Ambiente
                            • 2014
                            • 194

Ja zamawialem 1.8 tsi elegance Amazing i dodatki. Trochę szukam i alternatywy jak dla mnie nie ma. Szkoda jak trzeba będzie odpuścić.

Komentarz

• bob_best
                              Rider
                              • 2013
                              • 744
                              • Octavia III (5E3)
                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez looker
                              bob_best, to znaczy, że jeszcze wtedy stał w salonie czy już był kupiony ?
                              Basik_, to można zarobić na używanym aucie ?! :shock:
                              nie, nie stał już w salonie. Oglądałem go 10 marca (nie chciałem kupować - czekałem jak opony mi zmienią w moim i dla zabicia czasu)

[ Dodano: Sro 19 Mar, 14 07:32 ]
                              termin dość napięty ale możliwy - u mnie zamówienie w połowie 3 tygodnia, auto u dealera na placu końcem 9 tygodnia, papiery w 10 tygodniu i wiem, że to dość dobry termin

[ Dodano: Sro 19 Mar, 14 07:34 ]
                              Zamieszczone przez Bartek77T
                              Zamieszczone przez NYK
                              12 tygodni to jest takie minimum czekania, a tak naprawde to 16 i wiecej!!!
                              nie przesadzaj, ja miałem auto do odbioru po niecałych 7 tygodniach. Tyle, że nie RS.
                              Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• kecaj
                                RS
                                • 2009
                                • 1511
                                • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Trancer
                                No właśnie z placu nie było bo widziałem jak na lawecie przywieźli ale fakt, że w szoku byłem, że tak szybko się uporali.
                                Na placu w Swarzędzu lub u innego dealera, ewentualnie mieli już takie zamówione. (nie namawiali Ciebie abyś coś domówił lub czegoś nie brał?)

Jak podasz mi numer VIN to będzie wszystko wiadomo.
                                Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Himenek
                                  Rider
                                  • 2014
                                  • 412

Mazda 6 w pakiecie SkyActive ( nie najwyższa wersja), 2,5 litra silnik wychodzi 140 tys, nawet jak dostaniesz rabat 10% wy wyjdzie 126 tys to i tak prawie 20 tys więcej niż mój RS. BTW klientka nasza kupiła Mazdę 3 i co kilka tygodni jeździ na serwis bo się sypie...

[ Dodano: Sro 19 Mar, 14 09:24 ]
                                  a nie jednak to najwyższa wersja, co nie zmienia faktu że dużo droższa

Komentarz

• mufel
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 194

Znalazłęm fajna sztukę
                                    http://gall_icm.otomoto.pl/skoda-oct...C32566185.html jaby ktoś wolał brać od ręki, ja w podobnej konfiguracji płacę mniej więc poczekam, ale przez to ogłoszenie miałem trochę przemysleń

Komentarz

• cobra2002
                                      Classic
                                      • 2013
                                      • 11

mufel jak tam z twoim terminem produkcji....pytales dealera ??

Komentarz

• JacekRS
                                        Rider
                                        • 2014
                                        • 394
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez mufel
                                        Znalazłęm fajna sztukę
                                        http://gall_icm.otomoto.pl/skoda-oct...C32566185.html jaby ktoś wolał brać od ręki, ja w podobnej konfiguracji płacę mniej więc poczekam, ale przez to ogłoszenie miałem trochę przemysleń
                                        RS mógłby iść jeszcze z centa w dół, ale te zwykłe octavki to takei kangury, że normalnie ręce opadają, zauważyłem, że Rapidy i Superby też takie kangurowate są. Ciekawe czemu?

Komentarz

• Gosi@czek
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 418

Zamieszczone przez JacekRS
                                          Zamieszczone przez mufel
                                          Znalazłęm fajna sztukę
                                          RS mógłby iść jeszcze z centa w dół, ale te zwykłe octavki to takei kangury, że normalnie ręce opadają, zauważyłem, że Rapidy i Superby też takie kangurowate są. Ciekawe czemu?
                                          kangurowate?
                                          Zamówiona (12.12.2013)
                                          Zakończona produkcja (24.02.2014)
                                          Odebrana (14.03.2014)
                                          OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI

Moja długo wyczekiwana perła

Komentarz

• Prim
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1040
                                            • Audi

mufel, droga....
                                            Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• mufel
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 194

Zamieszczone przez Prim
                                              mufel, droga....
                                              jeden plus ze do odbioru. Ale rzeczywiscie troche drogo

Komentarz

• JacekRS
                                                Rider
                                                • 2014
                                                • 394
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Gosi@czek
                                                Zamieszczone przez JacekRS
                                                Zamieszczone przez mufel
                                                Znalazłęm fajna sztukę
                                                kangurowate?
                                                No takie "off road`owe"

Komentarz

• emes
                                                  Drive
                                                  • 2014
                                                  • 80

Jutro jadę po Octavię
                                                  Zamawiana koniec stycznia. 8 tygodni.

Komentarz

• Grzeesiek
                                                    Classic
                                                    • 2014
                                                    • 7

Zamieszczone przez emes
                                                    Jutro jadę po Octavię
                                                    Zamawiana koniec stycznia. 8 tygodni.
                                                    Ja jeszcze nie znam terminu odbioru swojej, a zamawiana 11 stycznia, szybko masz
                                                    10.01.14 Zamówiona Octavia Combi Beż Cappuccino, 1.4 TSI Ambition + amazing, Teron 17" + dodatki.

Komentarz

Pracuję...