Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamwo
    Rider
    • 2011
    • 359

Zamieszczone przez looker
    adamwo, całkiem możliwe. Ale ten mechanizm co opisujesz w moim przypadku zadziałał trochę inaczej ;-)
    Wysłałem zapytania do 15 dealerów i kilku przekonywało mnie o czasie ODBIORU auta liczonym na....... 9 tygodni ! :diabelski_usmiech
    Jednemu nawet zasugerowałem delikatnie, że może warto by było jednak urealnić ten termin. Prawie się chłop obraził i z całą stanowczością powtórzył w mailu: 9 tygodni !
    To jest dopiero tupet, co ? :lol:
    Może miał już zamówionego RSa, słyszałem , że na kilka tyg przed produkcja nie można zmienić nadwozia, silnika , skrzyni. Wyposażenie da się, więc może temu taki termin podaje. Jak sie okazuje dealerzy po tym jak ludzie rezygnują nie anulują zamówienia w fabryce bo i tak wiedzą , że auto sprzeda się na pniu.
    RS Stage 2 335/450

Komentarz

• looker
      RS
      • 2008
      • 1886
      • Octavia II (1Z3)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Być może trafiłem akurat na taki przypadek... Ale był tak nierealny, że od razu mi śmierdział. Więc odpuściłem.
      A jak widzicie zbadanie tematu z Czechami ? Mam na myśli zapytanie do jednego z ich salonów, w przypadku gdyby uzbierało się nas kilku ?
      OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
      SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Fredy.PW
        Rider
        • 2013
        • 376
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

looker, pytanie jest, jak u Czechów schodzą Skody? Jeżdżąc kilkukrotnie przez ich piękny kraj dało się zauważyć, że gdzie nie spojrzysz, tam wygląda Skoda :diabelski_usmiech Jeżeli marka jest tak samo popularna, to nie sądzę, żeby czeskie salony chciały sprzedawać Polakom na innych zasadach, niż swoim.
        Pzdr
        Pzdr, Fredy
        Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• Himenek
          Rider
          • 2014
          • 412

A co to zmieni ze zamowisz w Czechach? Przeciez produkcja planowan jest na cala Europe

Komentarz

• Fredy.PW
            Rider
            • 2013
            • 376
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Himenek, głównie chodzi mi o te legendarne już limity RS na kraj... Może w Czechach też takie są, bo niby dlaczego miałoby nie być, i w związku z tym czeskie salony mogłyby nie chcieć konsumować swoich limitów na Polaków.
            Pzdr, Fredy

Komentarz

• Himenek
              Rider
              • 2014
              • 412

nie sądzę by były limity, mi dealer napisał, że to bujda

Komentarz

• mufel
                Ambiente
                • 2014
                • 194

Ja ciągle szukam czegoś w razie W gdybym nagle dowiedział się że moja octavia będzie za pół roku
                Co sądzicie tej opcji, czy taka cena jest dobra, nie robiłem konfiguracji w skodzie i nie wiem ile moge dostać rabatu

Pewnie samochód do zamówienia i pewnie tak samo nie pewna data odbioru, ale cena wydaję się by ok

Komentarz

• bubuDE
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 763
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Trudno mi uwierzyc, ze producent jeden kraj traktuje inaczej niz inny. Gdy przy odbiorze gabloty u niemieckiego dilera zapytalem o limity, to powiedzial, ze w tej cenie co mam na umowie (rs tsi) moge zamowic jeszcze 40 aut i dostane w tym samym terminie, nie wspomnial o przesunieciach z powodu szklanego dachu, haka, czy czegokolwiek z dodatkow. Nie byl to zart. Czy Polska ma limity, nie wiem, ale jesli wielu dilerow powtarza to samo na raz, to w koncu wszyscy uwierza.
                  PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• kecaj
                    RS
                    • 2009
                    • 1511
                    • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Himenek
                    nie sądzę by były limity, mi dealer napisał, że to bujda
                    No to zmień dealera...
                    Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Himenek
                      Rider
                      • 2014
                      • 412

nie zmienię bo mi pasuje i auto ma termin produkcji, wyrobili by się w 3,5 miesiąca więc jak dla mnie w porządku

[ Dodano: Pią 21 Mar, 14 12:17 ]
                      BTW właśnie dostałem info, że termin jest potwierdzony i zamrożony

Komentarz

• Fredy.PW
                        Rider
                        • 2013
                        • 376
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

nie zmienię bo mi pasuje i auto ma termin produkcji, wyrobili by się w 3,5 miesiąca więc jak dla mnie w porządku

[ Dodano: Pią 21 Mar, 14 12:17 ]
                        BTW właśnie dostałem info, że termin jest potwierdzony i zamrożony
                        A jednak się da to teraz to już z górki miłego oczekiwania
                        Pzdr
                        Pzdr, Fredy

Komentarz

• Himenek
                          Rider
                          • 2014
                          • 412

mam nadzieję, że nie przełożą

Komentarz

• JacekRS
                            Rider
                            • 2014
                            • 394
                            • Superb III (3V3)
                            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Info z ASO, - Polska na ten rok dostała limit 6 sztuk RS`a.

Handlowiec, z którym załatwiałem temat mojego auta powiedział, że był u niego gość, który zamawiał RS`a, ten mu mówi, marzec 2015, to klient gada "znam tego i tego w SKODA-POLSKA zadzwonię, to się załatwi", dzwoni gość przy handlowcu, gada z "kimś tam" po rozmowie, gość mówi, "no faktycznie, przyszły rok, to nic dziękuję do widzenia".

Generalnie, mówił też, że dostali info, żeby mówić że auto zamówione teraz (model RS) będzie w 2015 :roll: Dla mnie to trochę chore i jak napisałem wcześniej, tyle na pewno bym nie czekał i olał temat.

Podobno bardzo dużo zamówień na RS`a płynie z Włoch, Anglii, Niemiec, Hiszpanii i generalnie z Zachodu, dlatego jesteśmy traktowani tak jak jesteśmy.

Ile jest prawdy w tym co wyżej napisałem, to nie wiem, ale napisałem to co słyszałem od pracownika Skoda, a nie od "znajomego, kolegi, wujka siostrzeńca" :wink:
                            "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• kecaj
                              RS
                              • 2009
                              • 1511
                              • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez JacekRS
                              Info z ASO, - Polska na ten rok dostała limit 6 sztuk RS`a.
                              Bzdury, zobacz ilu już odebrało.
                              Jak można dzwoniec do SAP, skoro ta instytucja już nie istnieje, no ale ok domyślam się gdzie dzwonił. (nie żebym się czepiał )

Problem z RS-ami jest ogólny nie tylko na nasz rynek.
                              Zobacz co się dzieje na świecie i pomyśl, że tania siła robocza jest również na Ukrainie. Resztę dopowiedz sobie sam....
                              Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• looker
                                RS
                                • 2008
                                • 1886
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A co to zmieni ze zamowisz w Czechach? Przeciez produkcja planowan jest na cala Europe
                                U nich nie ma tego szału z VAT-em. Czyli poziom zamówień i oczekiwania powinien być "zwykły". Nie to co u nas...
                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Himenek
                                  Rider
                                  • 2014
                                  • 412

w ogóle jak się czyta te Wasze "limity" to aż się śmiać chce. widzieliście jakąś firmę, która nie chciałaby zarobić ? np Samsung postanawia, że od dzisiaj na Polskę idzie tylko 100 tys sztuk telefonów... no ludzie ogarnijcie się...

[ Dodano: Pią 21 Mar, 14 14:31 ]
                                  U nich nie ma tego szału z VAT-em. Czyli poziom zamówień i oczekiwania powinien być "zwykły". Nie to co u nas...
                                  a co ma nasz VAT do produkcji na CAŁĄ EUROPĘ? może lekko na to wpłynąć, nic więcej. i tak w jednym miejscu jest planowanie całej produkcji

Komentarz

• JacekRS
                                    Rider
                                    • 2014
                                    • 394
                                    • Superb III (3V3)
                                    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez kecaj
                                    Bzdury, zobacz ilu już odebrało.
                                    Ilu?

Zamieszczone przez kecaj
                                    Jak można dzwoniec do SAP, skoro ta instytucja już nie istnieje, no ale ok domyślam się gdzie dzwonił. (nie żebym się czepiał )
                                    Nie mam pojęcia jak się tam teraz to wszystko nazywa, nie mam ani obowiązku ani chęci tego wiedzieć, kolo "gdzieś dzwonił" i tyle, napisałem co mi powiedziano.

Czyli poziom zamówień i oczekiwania powinien być "zwykły".
                                    Poziom zamówień jest tak zwykły jak i jest zwykła cena, zwłaszcza na ich kieszeń.

w ogóle jak się czyta te Wasze "limity" to aż się śmiać chce. widzieliście jakąś firmę, która nie chciałaby zarobić ?
                                    Każdy chce zarobić, ale nie każdy przewidzi, że będzie taki popyt na dany model samochodu. Samochód to nie telewizor.... Produkują w pierwszej kolejności, tą konfigurację, na której najwięcej zarabiają

Tak, żeby nie było, że Skoda ma tylko problemy. Byłem dzisiaj u jednego z producentów lamp na Śląsku i gadali, że Peugeot z 308`ką też się nie wyrabia, bo jest taki popyt.
                                    "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• Himenek
                                      Rider
                                      • 2014
                                      • 412

no ale na 308 zrobili produkcje 24 h na dobe żeby się wyrobić
                                      czy ja wiem czy te co najlepiej - tak to same RSy i Superby by robili, a najczęściej odbierają cywilne autka

Komentarz

• adamwo
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 359

czytalem na briskoda , że Skoda ma zwiększyć produkcje RSów z 7 -10 % wszystkich Octavii. Okazuje się , że co 10 Octavia to wersja RS i nie sadzili , że to tak się bedzie sprzedawać.
                                        RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Ralfp
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 120
                                          • Octavia III combi (5E5)
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Witam,

ja dziś zamówiłem. Na umowie wpisaną mam datę odbioru nie później niż 30 września. Ciekawe czy dotrzymają terminu, bo z tego co tu czytałem to może być problem...

Komentarz

• Himenek
                                            Rider
                                            • 2014
                                            • 412

w 6 miechów powinni dać radę

Komentarz

• SilentEmpire
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 304

Zamówiłem bardzo podobną w październiku... Ostatni podany termin produkcji to 19 tydzień.
                                              SUPERB

Komentarz

• bosniakGTX
                                                Classic
                                                • 2014
                                                • 32

Zamieszczone przez SilentEmpire
                                                Zamówiłem bardzo podobną w październiku... Ostatni podany termin produkcji to 19 tydzień.
                                                Całkiem prawdopodobne, bo mój dealer również mi wskazał koniec kwietnia/początek maja, czyli 18/19 tydzień, ale ma mi potwierdzić w przyszłym tygodniu (zamówienie z paź 2013).

Komentarz

• Ralfp
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 120
                                                  • Octavia III combi (5E5)
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

A gdyby ktoś chciał zamówić to polecam dealera z Ciechanowa. Nie dość, że cena końcowa była najniższa z mazowieckiego, to Właściciel ma RS i był bardzo chętny pokazać i wybrać się na jazdę testową - niestety na fotelu pasażera.
                                                  Wrażenia z jazdy murowane. Ja po tym od razu podpisałem zamówienie

Komentarz

• lubek24
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 597
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

ehhh współczuje Wam, ja się już naczekałem, auto jest już dziś u dealera, jutro jadę obejrzeć Moją Kurę, rejestruję 1 kwietnia by odliczyć 50% Vat. Oczywiście jutro zadebiutuję w showroomie
                                                    O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

Pracuję...