Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bosniakGTX
    Classic
    • 2014
    • 32

Zamieszczone przez lubek24
    ehhh współczuje Wam, ja się już naczekałem, auto jest już dziś u dealera, jutro jadę obejrzeć Moją Kurę, rejestruję 1 kwietnia by odliczyć 50% Vat. Oczywiście jutro zadebiutuję w showroomie
    Hah Gratki!!! Ja również jeśli otrzymam termin odbioru to pierwsze co biorę ze sobą to aparat

Komentarz

• Basik_
      Rider
      • 2013
      • 667

Do centrali skody w końcu dotarło, że problem robi coraz poważniejszy. Dealerzy dostali info o opóźnieniach w produkcji i nawet jest info o wydłużonym czasie produkcji w nowych cennikach. Mówią, że skoda przeliczyła się z możliwościami produkcyjnymi i nie liczyli na taką popularność wersji RS.
      Konkretnych terminów nadal nie są w stanie podać... ehh. To czekanie mnie dobija. :evil:
      Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• crom.de
        RS
        • 2012
        • 1545
        • Superb II (3T4)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kecaj
        Zobacz co się dzieje na świecie i pomyśl, że tania siła robocza jest również na Ukrainie. Resztę dopowiedz sobie sam....
        +1!

Jak ktoś nie ma mega indywidualnych wymagań to sobie może kupić takiego RSa z placu od ręki. Czy ceny są okazyjne to nie wiem.
        - Superb
        - Panda 1.2

Komentarz

• marek106
          Ambiente
          • 2014
          • 221

Dziś się dowiedziałem,że 10 kwietnia poznam termin dostarczenia Octy RS tdi, którą zamówiłem w lutym...słabo,ale widzę,że to normalna sprawa

Komentarz

• Himenek
            Rider
            • 2014
            • 412

RS z placu? pokaż gdzie takie stoją bo nigdzie nie widziałem nawet 1 sztuki

Komentarz

• crom.de
              RS
              • 2012
              • 1545
              • Superb II (3T4)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Himenek, w Polsce na pewno nie stoją, bo to drogie auto i dealerowi szkoda topić kasy. Są jednak bogatsze kraje gdzie 120t zł nie robi specjalnego wrażenia, a jak ktoś pragnie to może sobie przywieźć "gotowca". Do wzięcia od ręki jest 8 sztuk z placu, 4 w NRD. 3 są w Austrii. Wszystko zależy jak komu zależy i na czym
              - Superb
              - Panda 1.2

Komentarz

• looker
                RS
                • 2008
                • 1886
                • Octavia II (1Z3)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Himenek
                a co ma nasz VAT do produkcji na CAŁĄ EUROPĘ?
                nie zrozumiałeś mnie. Miałem na myśli, ze u nas przez VAT jest zadyma. W Czechach nie powinno jej być przecież. Czy w Czechach czy Niemczech też czeka się na RS-a tyle co u nas ? To miałem na myśli.

Zamieszczone przez JacekRS
                Poziom zamówień jest tak zwykły jak i jest zwykła cena, zwłaszcza na ich kieszeń.
                Możesz pojaśnić ?
                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Ralfp
                  Ambiente
                  • 2014
                  • 120
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

ehhh współczuje Wam, ja się już naczekałem, auto jest już dziś u dealera, jutro jadę obejrzeć Moją Kurę, rejestruję 1 kwietnia by odliczyć 50% Vat. Oczywiście jutro zadebiutuję w showroomie
                  Przy zakupie na firmę to z tym Vatem jest nieźle namieszane http://go-leasing.pl/pytania-i-odpow...kwietnia-2014/

Komentarz

• lubek24
                    Rider
                    • 2013
                    • 597
                    • Octavia III (5E3)
                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Ralfp
                    Przy zakupie na firmę to z tym Vatem jest nieźle namieszane http://go-leasing.pl/pytania-i-odpow...kwietnia-2014/
                    Namieszane jak zwykle w Polsce, ale do tej pory nie odliczałem Vat od paliwa to i teraz przeżyję, a że tylko 50% będę mógł odliczyć od napraw i serwisu - cóż po to kupuje nowe auto by nie wydawać na naprawy.

Swoją drogą dziś liczyłem opłaty za wprowadzanie gazów ( taki raport środowiskowy co się składa o Urzędu marszałkowskiego do 31.03. każdego roku ) i wyszło mi, że przez rok wypaliłem 2300 litrów paliwa. Średnio licząc za 98Pb odliczyłbym 2800 pln z vat. To przy 50% odliczeniu i tak się opłaca.
                    O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• Ralfp
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 120
                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Ralfp
                      Namieszane jak zwykle w Polsce, ale do tej pory nie odliczałem Vat od paliwa to i teraz przeżyję, a że tylko 50% będę mógł odliczyć od napraw i serwisu - cóż po to kupuje nowe auto by nie wydawać na naprawy.

Swoją drogą dziś liczyłem opłaty za wprowadzanie gazów ( taki raport środowiskowy co się składa o Urzędu marszałkowskiego do 31.03. każdego roku ) i wyszło mi, że przez rok wypaliłem 2300 litrów paliwa. Średnio licząc za 98Pb odliczyłbym 2800 pln z vat. To przy 50% odliczeniu i tak się opłaca.
                      Zawsze można kupić za 1500 zł Tracka, postawić niech gnije i 100% Vat od paliwa 8)

Komentarz

• mufel
                        Ambiente
                        • 2014
                        • 194

Zamieszczone przez cobra2002
                        mufel jak tam z twoim terminem produkcji....pytales dealera ??
                        Dzisiaj rozmawiałem, ja zamawiałem samochód w połowie lutego i wstępnie miałem termin 16 tydzień produkcji, po rozmowie z moim dealerem wychodzi na to że narazie jest bez zmian pozostaje czekać za tydzień ma być potwierdzony, podobno zamawiane u niego z produkcją na 14 tydzień są już potwierdzone, także czekam z nadzieją że tak jest, gdy będzie potwierdzenie to pije browara.

Komentarz

• maciek071
                          Drive
                          • 2013
                          • 69

Zamieszczone przez mufel
                          Dzisiaj rozmawiałem, ja zamawiałem samochód w połowie lutego i wstępnie miałem termin 16 tydzień produkcji, po rozmowie z moim dealerem wychodzi na to że narazie jest bez zmian pozostaje czekać za tydzień ma być potwierdzony, podobno zamawiane u niego z produkcją na 14 tydzień są już potwierdzone, także czekam z nadzieją że tak jest, gdy będzie potwierdzenie to pije browara.
                          Jest jak mówisz. Mój dealer też powiedział mi że 14 tydzień już potwierdzony. Ja mam termin na 15 tydzień i w poniedziałek się okaże czy już będzie autko zamrożone to produkcji. Oby...
                          Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
                          Wyprodukowana 07.04.14
                          Odebrana 18.04.14

Komentarz

• misiek85
                            Classic
                            • 2014
                            • 29

Witam. Jestem tu nowy. Czytam o tych terminach a serce się kroi...

Ja swoją Oktavie zamówiłem 5 lutego. Wczoraj się dowiedziałem że jest na 20 tydzień. To i tak lepiej bo wcześniej była na 26 tydzień.

Trochę lipa bo myślałem że w kwietniu już będzie a tu takie rzeczy się dzieją że pewnie wyjadę nią dopiero w czerwcu

Ale czekać trzeba

Komentarz

• mufel
                              Ambiente
                              • 2014
                              • 194

Zamieszczone przez maciek071
                              Zamieszczone przez mufel
                              Jest jak mówisz. Mój dealer też powiedział mi że 14 tydzień już potwierdzony. Ja mam termin na 15 tydzień i w poniedziałek się okaże czy już będzie autko zamrożone to produkcji. Oby...
                              gdybys miał potwierdzenie to napisz. Będę spokojniejszy

Komentarz

• Ralfp
                                Ambiente
                                • 2014
                                • 120
                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

A co myślicie o tym co mi powiedział dealer?
                                Zamówienie podpisałem w tym tygodniu (zaliczka też). Na zamówieniu napisane że 30 wrzesień max + zapis że miesiąc mogą opóźnić.
                                Możliwe??

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

Ralfp, na ten moment to wszystko jest możliwe, ale np. kolega scania1980 odebrał swoją RS TSI z opóźnieniem 6 tygodni
                                  رافال
                                  Spoty
                                  Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Ralfp
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 120
                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez rafiki
                                    Ralfp, na ten moment to wszystko jest możliwe, ale np. kolega scania1980 odebrał swoją RS TSI z opóźnieniem 6 tygodni

No tyle to jeszcze poczekam. Ale jak ma to być 2015 (jak piszą), to muszę to przemyśleć

Komentarz

• lubek24
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 597
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Dziś oglądałem w serwisie swoją O3, ale przy okazji zapytałem sprzedawcę o co biega z RS-ami. Reasumując krótko, dostali wczoraj pismo aby nie brać zamówień na RS chyba że ktoś się uprze i będzie czekał do 2015. Powiedział że w tym samym czasie co ja inny klient zamówił u niego RS-a i do tej pory nie ma informacji o dacie produkcji. Dostali również zalecenie aby na żądanie zwracać zaliczki jak ktoś rezygnuje z zamówienia.

przykro mi Panowie, że spotkała Was ta nie miła niespodzianka

Komentarz

• mufel
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 194

Dziś oglądałem w serwisie swoją O3, ale przy okazji zapytałem sprzedawcę o co biega z RS-ami. Reasumując krótko, dostali wczoraj pismo aby nie brać zamówień na RS chyba że ktoś się uprze i będzie czekał do 2015. Powiedział że w tym samym czasie co ja inny klient zamówił u niego RS-a i do tej pory nie ma informacji o dacie produkcji. Dostali również zalecenie aby na żądanie zwracać zaliczki jak ktoś rezygnuje z zamówienia.

przykro mi Panowie, że spotkała Was ta nie miła niespodzianka
                                        jesli tak będzie to pewnie zaraz pojawi sie problem z 1.8 tsi 4x4. Nie jest to rs ale jakas alternatywa z plusem którym jest napęd. Bo szukajac innych marek to trzeba duzo doplacic do takich osiagow.

Komentarz

• Himenek
                                          Rider
                                          • 2014
                                          • 412

ale 4x4 jest tylko w kombi a dużo osób nie potrzebuje tego typu samochodu...

Komentarz

• lubek24
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 597
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Gdyby było w hatchbacku to bym nie brał combi bagażnik i tak jest wielki

Komentarz

• jamajka
                                              Classic
                                              • 2013
                                              • 35

Panie i Panowie ,ponawiam moją propozycje :
                                              może ktoś bardzo zainteresowany RS-em chce za mnie wskoczyć do kolejki , odstąpie miejsce na super tajnej liście priorytetowej za butelką dobrej whisky W poniedziałek odbieram zaliczke i będzie pozamiatane.
                                              Jak ktoś chętny pisać na priva.
                                              zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback

Komentarz

• adamwo
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 359

jamajka kolejny co ni wytrzymał , ja czekam do końca maja , jak nie bdzie auta na placu po 7 miesiącach czekania zdecydowałem się na inne, ale tego tak nie zostawię i już poczyniłem pierwsze kroki żeby zainteresować program "turbo kamera".Jest zainteresowanie aby to pokazać w programie. Zrobienie Skodzie koło dupy za takie opóźnienia i ściemnianie to i tak najmniejszy wymiar kary.
                                                RS Stage 2 335/450

Komentarz

• mufel
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 194

Zamieszczone przez adamwo
                                                  jamajka kolejny co ni wytrzymał , ja czekam do końca maja , jak nie bdzie auta na placu po 7 miesiącach czekania zdecydowałem się na inne, ale tego tak nie zostawię i już poczyniłem pierwsze kroki żeby zainteresować program "turbo kamera".Jest zainteresowanie aby to pokazać w programie. Zrobienie Skodzie koło dupy za takie opóźnienia i ściemnianie to i tak najmniejszy wymiar kary.
                                                  zeby ta kara nie byla darmowa reklamą.

Komentarz

• mac_aaron
                                                    Elegance
                                                    • 2012
                                                    • 984
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Moim zdaniem nic wam nie da TVN. Skoro moce fabryki są wykorzystane w 100% i nie wyrabiają się z ilościami, to nic więcej nie da się zrobić. Mogliby konkretnie podnieść cenę, część ludzi by zrezygnowała, na pozostałej by zarobili i nie byłoby problemu z kolejkami

Komentarz

Pracuję...