perfex , liczę jeszcze na dobrą negocjację cenową z powodu mojej krzywdy ;-)
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Ale widzę że zamawiałeś RS to nie dziwie się że taki termin po tym co czytam tutaj. Ja niestety musiałem pójść w normalną wersję...Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSImisiek85 , ja tez zamawiałem na początku lutego i już mi potwierdzili że nie ma szans a jak nikt się nie wykruszy to dopiero końcówka roku....i h... babki strzelił wyjazd w wakacje . gdyby nie to że mi się ten samochód podoba to bym zabrał d..e w troki i poszedł za przykładem kolegów do innych salonów
Komentarz
-
-
Problem dotyczy nie tylko RSek ale także pozostałych modeli. Dziś dowiedziałem się, że mogę zapomnieć o dostawie w 16 tygodniu (zamówienie początek marca), jak to było obiecane w momencie podpisania zlecenia
Dodam tylko, że fabryka nie potwierdziła żadnego terminu. Zamawiałem 1,4tsi z kilkoma bajerami.
[ Dodano: Wto 25 Mar, 14 23:03 ]
Zapomnij lub żyj złudzeniami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Zamieszczone przez MarcinLCześć, jestem nowy i chciałbym zostać szczęśliwym właścicielem skody octavii liftback 2.0 tdi. Samochód zamówiłem w dniu 3.03.2014 roku. Sprzedawca zapewnił mnie ( i mam to pisemnie potwierdzone w zamówieniu), że samochód odbiorę najpóźniej w dniu 18.04.2014 roku. Napiszcie proszę, czy mając na uwadze wasze doświadczenia mój termin odbioru jest realny. Pozdrawiam forumowiczów. Marcin
Komentarz
-
-
Ja zamówiłem 20 grudnia i do dziś nie mam terminu realizacji a nie jest to wersja RS tylko 1.4 TSI z dodatkami, także z podstawową wersją mają problemZamieszczone przez trasat23Problem dotyczy nie tylko RSek ale także pozostałych modeli. Dziś dowiedziałem się, że mogę zapomnieć o dostawie w 16 tygodniu (zamówienie początek marca), jak to było obiecane w momencie podpisania zlecenia
Dodam tylko, że fabryka nie potwierdziła żadnego terminu. Zamawiałem 1,4tsi z kilkoma bajerami.
[ Dodano: Wto 25 Mar, 14 23:03 ]
Zapomnij lub żyj złudzeniami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Zamieszczone przez MarcinLCześć, jestem nowy i chciałbym zostać szczęśliwym właścicielem skody octavii liftback 2.0 tdi. Samochód zamówiłem w dniu 3.03.2014 roku. Sprzedawca zapewnił mnie ( i mam to pisemnie potwierdzone w zamówieniu), że samochód odbiorę najpóźniej w dniu 18.04.2014 roku. Napiszcie proszę, czy mając na uwadze wasze doświadczenia mój termin odbioru jest realny. Pozdrawiam forumowiczów. Marcin
Komentarz
-
-
Ja zamawiałem samochód (O3 kombi, elegance, 1.6 105KM) w ostatnim tygodniu października 2013. Termin miałem wyznaczony na pierwszy tydzień lutego.
Samochodu oczywiscie nie było, a nowy termin przez deal'era podany był na połowę kwietnia. Dzisiaj odbieram.
Samochód zamawiany przez firmę leasingową i myślę że miało to duże znaczenie w przyśpieszeniu realizacji.
Komentarz
-
-
NYK u Ciebie chodzi o lakier Biel Moon Metalizowany
owszem dostępny był w prospektach w grudniu, ale powinien cie uprzedzić dealer, że tak naprawdę produkcja z tym kolorem będzie zaczynała się w którymś tygodniu rokuZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Jest taki RS w tym kolorze na 14 tydzień.Zamieszczone przez Gosi@czekNYK u Ciebie chodzi o lakier Biel Moon Metalizowany
owszem dostępny był w prospektach w grudniu, ale powinien cie uprzedzić dealer, że tak naprawdę produkcja z tym kolorem będzie zaczynała się w którymś tygodniu rokuDiagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
kecaj pamiętam jak byłam zainteresowana również tym kolorem to w salonie powiedzieli mi wprost, że ten kolor dopiero od któregoś tam tygodnia będzie produkowanyZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Według dilera największy wpływ na wydłużenie czasu realizacji nie ma kolor lecz DSG i ksenony. Poinformował mnie że jeżeli zrezygnuje z tych opcji to auto może (ale nie musi) być w ciągu 4 - 6 tygodni (oferta z 4 marca). Oczywiście się nie zgodziłem, jakbym chciał skodę bez DSG ksenonów to taką bym zamówił.Zamieszczone przez Gosi@czekkecaj pamiętam jak byłam zainteresowana również tym kolorem to w salonie powiedzieli mi wprost, że ten kolor dopiero od któregoś tam tygodnia będzie produkowany
Komentarz
-
-
Mój diler powiedział mi wczoraj, że samochód wypadł z 16 tygodnia (zamówienie 07.03.2014) i na razie nie wiadomo nic na temat daty produkcji.
Przy okazji oglądania innej octavii w innym krakowskim salonie, sprzedawca sprawdził coś w komputerze i powiedział mi, że mój samochód jest przewidziany na produkcję w 20 tygodniu, więc dostawa kroi się na ostatni tydzień maja lub pierwszy czerwca.
To jest 1,5 miesiąca opóźnienia.
:twisted:
Komentarz
-
-
Jeszcze się nie nastawiaj na ten termin bo może się zmienić kilka razy. Dopóki nie jest zamrożona data produkcji to mogą ją przesuwać.Zamieszczone przez trasat23Mój diler powiedział mi wczoraj, że samochód wypadł z 16 tygodnia (zamówienie 07.03.2014) i na razie nie wiadomo nic na temat daty produkcji.
Przy okazji oglądania innej octavii w innym krakowskim salonie, sprzedawca sprawdził coś w komputerze i powiedział mi, że mój samochód jest przewidziany na produkcję w 20 tygodniu, więc dostawa kroi się na ostatni tydzień maja lub pierwszy czerwca.
Komentarz
-
-
Może to problem z wersją kombi, ja zamawiałem liftback mam mieć informację czy się coś zmieni, ale jak narazie nic się nie opóźnia, chyba że o czymś nie wiem...Zamieszczone przez trasat23Mój diler powiedział mi wczoraj, że samochód wypadł z 16 tygodnia (zamówienie 07.03.2014) i na razie nie wiadomo nic na temat daty produkcji.
Komentarz
-
-
Jeśli moja produkcja przesunie się o miesiąc to odpuszczę, czekam długo, ale uważam że czekanie na octavię dłużej niż 3 miesiące to za długo, bardzo żałuję że nowy golf nie ma w ofercie 1.8 tsi, tak naprawdę auto dużo lepiej wykończone w wersji variant dość spore, ale te silniki..., szkoda że gti nie ma w tej opcji bo zwykły 5 drzwiowy jest za mały dla 3 osób
[ Dodano: Czw 27 Mar, 14 11:04 ]
Nie wiem jak to możliwe ze zamawiales 4 tygodnie po moim zamowieniu i sprzedawca informował cie o 16 tygodniu produkcji. Ja zamawiajac wczesniej tez mam ustalony na ten sam czas. Myślę ze moze byc w tym gra sprzedawcy. Patrząc na to realnie twoja produkcja powinna byc skierowana na 20 tydzien. Te wszystkie opóźnienia to w większości przypadków wynikaja z blednych informacji sprzedawcow ktorzy boja sie powiedziec ze na octavie czeka sie 3-4 miesiecy jesli auto jest indywidualnie konfigurowane. oczywiscie nie dotyczy to rsZamieszczone przez trasat23Mój diler powiedział mi wcztygodnie samochód wypadł z 16 tygodnia (zamówienie 07.03.2014) i na razie nie wiadomo nic na temat daty produkcji.
Przy okazji oglądania innej octavii w innym krakowskim salonie, sprzedawca sprawdził coś w komputerze i powiedział mi, że mój samochód jest pprzewidzianyna produkcję w 20 tygodniu, więc dostawa kroi się na ostatninformacjezień maja lub pierwszy czerwcpowiedziec ze5 miesiąca opóźnienia.
Komentarz
-
-
Wychodzi na to, że Ci co kupili to mogą teraz sprzedawać po takiej samej cenie albo wyższej
Cena jak z fiatem 126p
używany był droższy od nowego
Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Jak zamówień dużo to cwaniaki podnieśli cenę o 2 tys. wycofując upust. Jeszcze brakuje, żeby było jak w reklamie jakiegoś środka na grzybice nóg chyba, żeby "poprosić o preparat w aptece" - chyba kogoś poj...... z tym oczekiwaniem. Skrzynie DSG to rozumiem, bo cały koncern bierze, ale żeby zakup ksenonów lub pakiety chrome (jak kiedyś pisano) opóźniały produkcje to kpina.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
Komentarz