Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Enriquez, jeszcze leasing urwie 3 dni, mam nadzieje, ze to jakos pojdzie. BTW robie Ci A1 pod domem pewnie ELW
-
-
mw-geo, nie ma opcji maj friend...
moja padaczka wyprodukowana 20 lutego a odebrałem w ekspresowym tempie 6 marca. Co prawda 3 dni trwał jakiś ping-pong z bankiem, ale tyle to trwało.
Zostaw komentarz:
-
-
Takie zamówienie aby skorzystać z kuponu dla stałych klientów. Mój dealer twierdzi że do 19 grudnia będzie miał to na salonie. Nie wiem na ile to realne ale czytając ten wątek cuda się zdarzająZamieszczone przez MaicroftB_A_R_T, A warto brac auto z 50tyg. produkcji, chyba ze w zwiazku z tym ze przyjedzie po nowym roku, bedzie dodatkowy rabat od producenta na woz z poprzedniego rocznika :diabelski_usmiech
A swoją drogą ciekawe jaki będzie rabat na auta z 2015 roku w styczniu.
Zostaw komentarz:
-
-
Będzie do odbioru koło 4-7 grudnia. Od produkcji trzeba doliczyć 14-20 dni do odbioruZamieszczone przez mw-geoZamowione 21 pazdziernika, wyprodukowane 20 listopada - jak myslicie długo bedzie szlo ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamowione 21 pazdziernika, wyprodukowane 20 listopada - jak myslicie długo bedzie szlo ?
Zostaw komentarz:
-
-
B_A_R_T, A warto brac auto z 50tyg. produkcji, chyba ze w zwiazku z tym ze przyjedzie po nowym roku, bedzie dodatkowy rabat od producenta na woz z poprzedniego rocznika :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Heh, nie powiem, żebyście mnie pocieszyli tymi opóźnieniami. Mój dealer twierdził, że na co jak na co, ale na Octavie nie ma żadnych problemów z terminami produkcji :lol: . To już moje trzecie podejście do zamówienia samochodu z grupy VAG i dostałem termin na odbiór na koniec lutego 2016. Jeżeli znowu się opóźni, to po 10 miesiącach chyba dam sobie siana i pójdę do konkurencji...
Zostaw komentarz:
-
-
Gratulacje. Ja nadal czekam i czekam i mam wielka nadzieję, że ten 50 tydzień produkcji jest realny.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja jestem spokojnym ojcem i mężemZamieszczone przez kecajNo to śmigaj, tylko z umiarem....
Gratulacje
no może czasem delikatnie sprawdzę samochód
Wielkie dzięki za pomoc 8)
Zostaw komentarz:
-
-
No to śmigaj, tylko z umiarem....Zamieszczone przez biall
[ Dodano: Pon 23 Lis, 15 22:25 ]
Samochód odebrany. Jest efekt wow i banan na twarzy
Gratulacje
Zostaw komentarz:
-
-
Czekam na informację co i jak od dealera. Faktem jest, że samochód jest w Swarzędzu co już jest dobrą informacją, kolejną po informacji o wyprodukowaniu
[ Dodano: Nie 22 Lis, 15 11:57 ]
U mnie odbiór od dealera jutro popołudniu
Jeżeli odbiorę to oznacza, że czekałem:
115 dni
... lub inaczej 16 tygodni oraz 3 dni
... lub inaczej ok. 3 miesiące
W tym:
80 dni pracujących (640 godz.)
35 dni wolnych od pracy :
17 sobót,
17 niedziel,
1 świąt wolnych od pracy wypadających od pn. do pt.
:-D
[ Dodano: Pon 23 Lis, 15 22:25 ]
Samochód odebrany. Jest efekt wow i banan na twarzy
Zostaw komentarz:
-
-
Hmm w sumie mam nadzieje, że nie będzie to zbyt skomplikowane auto. Poza amaizing dla wersji style, kolor biały nadwozie kombi ma mieć jeszcze grzane fotele przód i tył, grzane spryskiwacze, skóra na tylnych częściach foteli, oświetlenie na nogi, ISO-fix na przednim fotelu, składane przednie oparcie, gniazdo 220, sunset i dojazdówka.
Poza tym jak twierdzi mój dealer auto było już zamówione a on dokonał jedynie korekty zamówienia wiec może się uda.
Zakładam, że nie ma opcji sprawdzania online na jakim etapie jest zamówione auto? Tylko kontakt z dealerem?
Zostaw komentarz:
-
-
Spokojnie, każdy przypadek jest inny. A raczej wszystko zależy od danej konfiguracji i od samej Skody oraz szczęścia
W sumie masz bardzo szybki termin produkcji, tylko 5 tygodni. Jak dla mnie jeżeli tak będzie to będzie super czas. Czy do 19.12 dotrze do dealera? Jest "wąsko".
Z moich, krótkich doświadczeń wynika, że są rzeczy, które mogą choć oczywiście nie muszą wpłynąć na czas realizacji:
- dealer
- kombi czy liftback
- silnik
- DSG
- 4x4
- oraz każdy inny element wyposażenia, z którym mogą mieć problem
Życzę byś odebrał w takim czasie jak chcesz.
Zostaw komentarz:
-
-
Hmmm czytam wasze posty i zaczynam się bać. Zamówiłem w poniedziałek 2 listopada produkcja ma być 50 tydzień. Hmmm mam wielką nadzieję że do 19 dotrze do dealera bo jak nie to rabat idzie w....
Zostaw komentarz:
-
-
To nawet nie o to chodzi. Jeżeli wszystko wiadomo konkretnie i jest dobry przepływ informacji to wiadomo czego się spodziewać i można czekać. Jednak kiedy terminy nie zostają dotrzymane, są wyimaginowane lub jest brak kontaktu i cisza to wtedy jest słabo i można się "zdenerwować" (delikatnie mówiąc)...
Teraz mniej więcej wiem co kiedy nastąpi i to jest dobra informacja. Wiadomo, że chciałbym już ale jeżeli wiem, że nic nie jest przeciągane i nie mam do czynienia z "dziadostwem" lub czyimś zaniechaniem to też to inaczej wygląda. Tak jak napisałem wcześniej - mam nadzieję, że z samochodem i konfiguracją będzie wszystko ok. Teoretycznie do około 9 dni kalendarzowych wszystko powinno być jasne.
Zostaw komentarz:
-
-
biall, w końcu się doczekasz. Wiem że każdy 1 dzień to wieczność
Zostaw komentarz:
-
-
Buuu :cry:Zamieszczone przez kecajW przypadku transportu kolejowego jest to nie do wykonania. 10 dni to realny termin.
Cóż, co to są 3-4 dni do wieczności
lub do całkowitego czasu oczekiwania od zamówienia, który wyniesie około 110 dni.
Zostaw komentarz:
-
-
W przypadku transportu kolejowego jest to nie do wykonania. 10 dni to realny termin.Zamieszczone przez biallPięknie! 6-7 dni roboczych od daty produkcji
Zostaw komentarz:
-
-
Pięknie! 6-7 dni roboczych od daty produkcji, szybko.
Ja mam nadzieję w optymistycznej wersji odbiorę pod koniec przyszłego tygodnia lub w kolejnym. Jestem zdany całkowicie na to jak szybko dealer odbierze auto ze Swarzędza i jak szybko będzie miał papiery.
Zostaw komentarz:
-
-
Biall fura odebrana, jest wątek w showroom
, odebrałem 6 listopada ale dziś dopiero wytrzeźwiałem więc odpisuje :P:P a kiedy Twój odbiór??
Zostaw komentarz:
-
-
Odetchnę jak odbiorę
Póki co trochę zeszło ze mnie powietrze ale napięcie jest nadal. Oby wszystko było ok z konfiguracją itp.
P.s.
Ważne, że samochód jest wyprodukowany.
Zostaw komentarz:
-
-
Teraz już pewnie pozytywne.Zamieszczone przez biallJeżeli się wyprodukował to już jesteś po etapie "zrzucania na drzewo"
i przerzucania produkcji o kolejny tydzień, miesiąc itp. Także ja na Twoim miejscu byłbym już nieco spokojniejszy. Składałeś zamówienie dzień po mnie a masz już wyprodukowany.
Ja jestem ciekaw czy mój 46 tydzień produkcji zostanie dotrzymany. To są dopiero emocje... raczej negatywne...
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: