Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• aenim
    odpowiedział(a)
    Jutro odbieram Scouta TSI, zamówiony 21 Listopad, wyprodukowany samym końcem Stycznia. Tak jak było powiedziane przy zamówieniu, słowni są ;-) Podzielę się fotkami w stosownym dziale
    Ja nawet 9% rabatu nie dostałem, coś im nie zależało ;p

Zostaw komentarz:

• WM66
    odpowiedział(a)
    Crk64, No tak przedział % w tym wątku był spory Ale pewnie co np: 6 miesięcy jest o 1-2 % w jedną albo w drugą stronę :P Dla mnie 9% które dostałem było ok

Zostaw komentarz:

• Crk64
    odpowiedział(a)
    Zglebimy to przy następnej okazji , mając na uwadze co niektóre wartości procentowe, jakie się tu pojawiaja.
    Naleze do ludzi, którzy potrafią się cieszyć z " małych " rzeczy, acz są to niestety nieuczciwe praktyki wobec klienta, który globalnie negocjuje warunki współpracy per salon, per najbliższy i najdalszy zakątek kraju. A tez nie wydzwonisz oferty incognito, bo się zazbroja z kolei przed konkurencja.

Zostaw komentarz:

• WM66
    odpowiedział(a)
    Crk64, Wiesz nie wnikam w to czy dealer z dealer'em są ze sobą w kontakcie ( pewnie tak jest ) wysłałem e-maile do wszystkich salonów w PL i czekałem na odpowiedzi, każdy kto odpisał dawał mi rabat w granicy 7%, a Pan z Wieliczki sam do mnie zadzwonił i dopytał tylko o to czy ma być Columbus czy nie musi być, powiedziałem że ma być i po kilku minutach wysłał mi ofertę, która była najlepszą ze wszystkich Więc nie mam na co narzekać.
    amdp, Do mnie sam zadzwonił jak tylko się dowiedział o dacie produkcji.

Zostaw komentarz:

• Crk64
    odpowiedział(a)
    Dzięki K-Majster,
    Przy okazji znalazłem na forum wątek w podobie do postawionego pytania.
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...39911dea49736d. Coś z nich pożytecznego na pewno wyłuskam.

Zostaw komentarz:

• K-Master
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Crk64
    Czy mam sie czegos obawiac/ na cos uwazac przy odbiorze, jesli produkcja przebiegla bez jakichkolwiek opoznien?
    Oczywiście różne rzeczy mogą się zdarzyć i (jak wskazują artykuły w prasie motoryzacyjnej) się zdarzają. W skrajnym przypadku do sprzedaży jako nowe idą samochody po upadku z lawety, ale to przypadki jednostkowe. Sam też, po bardzo pobieżnym odbiorze Bravo (które i tak nie miało żadnych wad), myślałem sobie, że Octavię będę odbierał pół dnia, sprawdzę każdy centymetr. Jak przyszło jednak co do czego, obejrzałem uważnie karoserię (w pełnym słońcu - zaleta odbierania auta na świeżym powietrzu), wnętrze, otworzyłem wszystko co można otworzyć i sprawdziłem działanie pokładowej elektroniki. I z perspektywy czasu uważam, że odbieranie wozu z salonu z miernikiem lakieru psuje radosną atmosferę przesiadania się w pachnący nowością wóz. Choć może gdybym padł ofiarą kantu dealera, patrzyłbym na to inaczej...

Zamieszczone przez amdp
    WM66, w takim razie podpytam dealera w środę o datę.
    Mój sprzedawca mówił mi, że aktualizacje terminów produkcyjnych dokonują się zazwyczaj w czwartek/piątek, więc o najświeższe info najłatwiej w piątek po południu.

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)
    WM66, w takim razie podpytam dealera w środę o datę.

Zostaw komentarz:

• Crk64
    odpowiedział(a)
    ryjeks, sorry za zmieszanie. Dopiero zauwazylem, ze moj komentarz z Czw 14 Sty, 16 06:57 tyczyl sie komentarza WM66, ktory sie do Ciebie zwrocil w swoim komentarzu.

Powiem Wam, ze strasznie zaskoczyla mnie opiekun leasingu pytaniem "czy Pan bedzie chcial wybrac sie z czujnikiem lakieru po odbior auta?"
    Czy mam sie czegos obawiac/ na cos uwazac przy odbiorze, jesli produkcja przebiegla bez jakichkolwiek opoznien? Na jakies elementy szczegolnie zwrocic uwage? Czy powinienem jakos wnikliwie sprawdzac auto z kazdej strony, aby wykluczyc do minimum ew. wady produkcyjne lub nabyte po produkcji, czy producent zobowiazuje sie na papierze do tego, ze auto jest wolne od ww. wad czym zobowiazuje sie zrekompensowac to w pozniejszym czasie? Ma ktos tego typu doswoadczenia, ktorymi otwarcie.moze sie podzielic?

Zostaw komentarz:

• WM66
    odpowiedział(a)
    amdp, Ja dostałem info o dacie produkcji po 7 dniach.

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)
    Skodzina zamówiona 03.02. Ciekawe kiedy będzie znana data produkcji..

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Enriquez, Wiesz kilka lat temu przekret nigerysjki tez mial sie dobrze.

Z mojej strony koniec OT, kazdy robi jak chce, mnie to rybka 8)

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    Enriquez, przykładowe ceny: http://fahrzeuge.autoscout24.de/?atype=C&make=65&model=15222&mmvmk0=65&mmvmd0=1522 2&mmvco=1&fuel=B&fregfrom=2014&kmfrom=20000&cy=D&p owerfrom=147&zipc=D&zipr=200&ustate=N,U&sort=three tier,price&results=20&page=1&event=addB||mileage&d tr=s- najtansza przy obecnym kursie to 110tys PLN (kurs 4.40 wzialem). Do tego z ciekawostek - nie ma nawet Bolero, felgi jakies standardy.. Ogolnie chyba najubozsza wersja RSa..
    Pomine ze niektore po 28.-30tys € (132tys PLN) stoja, co jak na auto z przebiegiem 20kkm to sporo, patrzac na cene w PL..

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    To jest myśl!

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    Enriquez, podejrzewam ze calosc wyglada w ten sposob, ze:
    a) negocjuja cene u sprzedawcy osro, stad juz maja ciekawa oferte
    b) nowe auto leci od razu za granice -> nie placa VATu bo idzie na eksport do innego kraju UE
    c) sprzedaja Tobie

Pytanie czy informuja o tym ze trzeba VAT zaplacic i daja na to papiery, czy faktycznie sa jakies lewe, zeby udawały przy rejestracji ze VAT zaplacony.. Bo to jedyna droga, zeby zbic cene tak mocno i to przy obecnym kursie (ceny niby wg przelicznika z wczoraj - wiec wysokiego).

Swoja droga - patrzyłem pare dni temu na uzywki RSa w niemczech i roczne TDI z przebiegiem 50k km kosztuje po przeliczeniu na PLNy po ostatnim kursie, tyle co dałem za swojego RSa rok temu Na dodatek ten z aukcji ma gorsze wyposazenie...

Jak by ktos szukal opcji uplynienian, to warto pomyslec o eksporcie do niemiec (swiat sie konczy - polak sprzedajacy uzywke w DE).

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Jakiś przykład z życia wzięty, czy teoretyzujesz? Nie wiem, czy jest sens ciągnać temat tego akurat przedsiębiorcy - nie mniej jednak ja rozumiem to w ten sposób, że płacisz mu za dwie rzeczy - załatwienie ceny u sprzedawcy zagranicznego i za przywiezienie Ci fury do domu. Resztę załatwiasz sam - składasz zamówienie, wpłacasz kasę, robisz odprawę celną. O jakich lewych papierach piszesz?

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    Nie wiem, w czym masz problem. W przypadku leasingu w Polsce masz dokładnie to samo, co leasingowanie auta sprowadzonego z zagranicy. Płacisz wszystkie podatki i masz spokój.
    Jak leasing jest wziety na lewe kwity (lewa faktura zakupowa, lewa akcyza dla wozow ponad 2l pojemnosci), to w tym widze problem. A to ze one na pierwszy rzut oka beda OK to fajnie, ale leasing stwierdzi ze i tak jestes winien kase, mimo ze auto bedzie zabezpieczone jako dowod w sprawie.

Ale niech kazdy robi jak uwaza, w koncu to tylko pieniazki 8)

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Rozumiem, nie upieram się i nie planuję takiego rozwiązania.

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    Enriquez, jest taki obowiazek, taki sam w kazdym kraju UE. Sprawdzone w autopsji siedzac za Odra - pan policjant był miły o tym przypomniec
    Ogolnie powinienes miec auto zarejestrowane tam, gdzie znajduje sie Twoj "glowny osrodek zycia" - czyli przebywasz wiekszosc czasu, masz prace i placisz podatki. Tak wiec jak CI udowodnia ze pracujesz w PL (czyli np. masz umowe o prace w polsce), to masz obowiazek w PL zarejestrowac auto w ciagu pol roku od przeniesienia sie do danego kraju.
    Majac dzialalnosc niby łatwiej troche, ale tez po rachunkach, fakutach itp moga udowodnic CI przebywanie tu... Zreszta nie majac meldunku nigdzie za granica ciezko bedzie Ci udowodnic ze tam Tweoj glowny osrodek zycia

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    Ale jak potem za kilka miesiecy doweszy kontrola skarbowa i izba celna temat VATu i akcyzy to nagle mozemy zostac z drogim pomnikiem zabezpieczonym pieczecia w/w instytucji.
    Nie wiem, w czym masz problem. W przypadku leasingu w Polsce masz dokładnie to samo, co leasingowanie auta sprowadzonego z zagranicy. Płacisz wszystkie podatki i masz spokój.

W przypadku leasingu zagranicznego faktycznie wygląda to podejrzanie, nie mniej jednak ktoś tym właścicielem samochodu w Czechach jest i podatki musiał zapłacić. Jedyne niebezpieczeństwa są takie, że ktoś może przypomnieć sobie o obowiązku rejestracji w PL po jakimś czasie użytkowania w PL - o ile taki w ogóle jest - nie wiem.

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    Enriquez, no i super, gratki.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Mocno bym uwazal z takimi promocjami posrednikow, ktorzy woz sprowadza zza granicy przy obecnym kursie €. Oczywiscie ze oni sa w stanie sprowadzic woz, sprzedac go nawet leasingowi w PL bo kwity nawet beda OK na pierwszy rzut oka. Ale jak potem za kilka miesiecy doweszy kontrola skarbowa i izba celna temat VATu i akcyzy to nagle mozemy zostac z drogim pomnikiem zabezpieczonym pieczecia w/w instytucji.

O czyzby ta sama firma z oddzialem w Bielsku

http://allegro.pl/show_item.php?item...247#551bd4eff0, taniej niz oddzial w Wawie opycha biale, niby takie samo i jeszcze 10tys prowizji netto przygarnia od takiego wozu...

Cholera na mobile, uzywke za 150tys ciezko kupic, a nowki po min. 140tys bez VAT

Zostaw komentarz:

• marpol
    odpowiedział(a)
    http://www.select-automotive.pl/ faktycznie wydaje się niezłą alternatywą na polską dealerska ofertę. Na naszym forum się z ich usługami nie spotkałem, za to chłopaki jeżdżący BMW wiele ocen już o firmie wydali.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    yyy ... 41 (zamówiona 4 grudnia), więc łącznie 46 tygodni.
    już miałem się zastanawiać poważnie nad BMW 5... a tu jednak uda się przed wakacjami

Jakby ktoś rozpatrywał droższe auta, warto zajrzeć tutaj:
    Select-Automotive to broker aut luksusowych, działający na rynku od ponad 20 lat. Gwarantujemy dobre rabaty na nowe samochody i profesjonalną obsługę klienta.

Biorąc za gotówkę można dodatkowo jeździć na Czeskich czy Niemieckich blachach i mieć w poważaniu fotoradary...

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Enriquez, po tym o ile przyspieszyli to aż boję się zapytać jaki termin miałeś przed przyspieszeniem :shock:

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Dziś mi doniesiono, że planowany termin produkcji został przyspieszony o 19 tygodni :diabelski_usmiech (S3 Sedan)
    I like it. Przyszły tydzień może nowy updejt o kolejne tygodnie przyniesie i będzie git

Zostaw komentarz:

Pracuję...