Ja bym nie wierzył zbytni w te ich wartości. Przykład to np. MTM (Mało Tu Mocy :P) czyli również renomowana firma z Niemiec, a daleko im do deklarowanych wartości jeżeli chodzi np. o Audi RS6 C6 i te ich pakiety za jakieś kosmiczne eurasy.
Deklarowane 740KM, a wyszło:
Ale wciaz podtrzymuje teze, ze w RS 2.0 TSI drzemie wiekszy potencjal mocy do wykrzesania wzgledem 1.8 TSI. A tak -- spekulacyjnie i dla relaksu
Potencjał potencjałem, ja akurat lubię tuning i gwarancję mam raczej w d. Ale zapewniam Cię, że jakieś 99% nabywców nowych aut w PL ma w nosie "potencjał" tuningowy swego nabytku. Kupują auto z osiagami takimi jakie są i leją paliwo.
Nie byłbym taki pewny, był jakiś czas temu test w Automaniaku ( i testował BEN ) GOLFA R, zrobili później porównanie z Scirocco R(napęd tylko na przód) na MOKRYM(padało) torze i zgadnij co szybciej przyspieszało ze startu zatrzymanego i które auto było w takich warunkach na torze było szybsze.
NIE GOLF R mimo napędu 4x4.(i takiej samej mocy 270KM) a przednionapędowe scirocco !
Pewny też nie jestem, to moje przypuszczenia.
I żeby życie składało się z jazdy po torze - nawet mokrym - to byłoby pięknie.,
Ale przeca trzeba jeszcze ruszać pod górkę, włączać się do ruchu na mokrym, śliskim, oblodzonym, szutrowym,w skręcie 90 lub więcej stopni, w śniegu etc.
UWAGA: dla tych co zbyt poważnie wszystko traktują:
- można spokojnie żyć bez 4x4
- można spokojnie jeździć ośką po mokrym, śniegu, szutrze, włączać się do ruchu itd
- nic nikomu nie narzucam, to tylko moja opinia, a reklamacji się nie uwzględnia... :wink:
Zamieszczone przez redfoxik
Jeźeli w RS-ie będzie DSG i kierownik będzie ruszał z procedury 1.8TSI 4x4 nie ma szans , musiał by śnieg spaść żeby był szybszy.
Myślę, że nie tylko śnieg
Trzymajmy się danych producenta, a te mówią o 0,7 - 0,8 s. różnicy do 100. Mniemam, że pomiar był na suchym. :roll:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Jakoś filmik nie robi na mnie wrażenia, przynajmniej do tych 160. Akurat dzisiaj sobie tyle machnąłem na DK1. I zaraz multum samochodów i trzeba było zwolnić. Powyżej RS już naprawdę nieźle idzie.
Tylko - pardonsik - kaj Wy chceta tak jeździć. :?: :roll: :lol:
Zamieszczone przez redfoxik
Porównanie tych samochodów jest bez sensu to są auta dla różnych ludzi i ich preferencji i/lub potrzeb.
Odnośnie chipa ABT na 290koni, podają w specyfikacji że przy 290koniach octa przyspiesza do setki w 6.8sek :!: :shock: więc albo coś te konie są do du.y albo maja coś ze stoperem :lol:
Odnośnie chipa ABT na 290koni, podają w specyfikacji że przy 290koniach octa przyspiesza do setki w 6.8sek :!: :shock: więc albo coś te konie są do du.y albo maja coś ze stoperem :lol:
marketing czyni cuda
tak samo jest z audi z pakietem mtm...
srylion hp a ogarnięty koleś serią go objedzie
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
(mam nadzieję , że widać róźnice, bo niektórzy jej nie zauważają :wink: )
O Jezu no faktycznie, koniecznie wyślij linki do Skody, niech poprawią swoje dane, bo na YT obywatele zza Buga wykazali coś czego oni nie wiedzą. :wink:
koniecznie wyślij linki do Skody, niech poprawią swoje dane, bo na YT obywatele zza Buga wykazali coś czego oni nie wiedzą
Sie robi :wink:
Wiedzą , nie wiedzą, wydaje mi się ,że nie mogli podać, że RS przyspiesza podobnie do Golfa GTI.
A filmikami chciałem pokazać, jak szybko odpycha się nowy RS TSI.
Jeździłem zdłubanym Leonem na 233/380(kompletny wydech na jednym tłumiku) i był zauważalnie mocno wolniejszy od tej serii. ops:
Redofix a nie wydaje ci się że to nie jest seryjne RS? Filmik pochodzi z portalu autoforum.cz i wzbudził wiele kontrowersji na tym forum (SKODA zarzekała się że to seria). Na innych portalach RS nie ma takich czasów (w jakimś temacie dawałem linka do testu Rs tsi vs tdi)
Redofix a nie wydaje ci się że to nie jest seryjne RS? Filmik pochodzi z portalu autoforum.cz i wzbudził wiele kontrowersji na tym forum (SKODA zarzekała się że to seria). Na innych portalach RS nie ma takich czasów (w jakimś temacie dawałem linka do testu Rs tsi vs tdi)
szplukasz, jak to -- nie wykreciles takiego numeru na jezdzie testowej :?: :shock:
A mowiac powazniej -- czy, nie wnikajac w to co pisza na forach, Twoje odczucia po krotkiej jezdzie RSem TSI mocno odbiegaja od tego filmu?
MadDriver, mnie wydawało się że jest jeszcze szybciej Miejmy nadzieję że nasze rs beda robić takie same czasy. Trzeba poczekać na wyniki aut kupionych prywatnie, a nie bazować na wynikach aut prasowych.
chyba nikt nie jeździ seryjną IX :roll: :wink: . auto jest wtedy naprawdę zamulone/przytkane i jedzie słabo. 90% lancerów ma zrobiony program i wydech i nie wysilone 350 kuni i 500 niuta
Ja bym nie wierzył filmikom tego użytkownika z RU a tym bardziej danym jakie on podaje
Wystarczy chwilę poszukać i okazuję się, że on pobiera filmy z YT i po dodaniu tych wszystkich czasów (nie wiem skąd bierze dane z GPS, skoro to nie on je nagrywał ) wrzuca na swój kanał.
Przykładowo
Wersja oryginalna:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qxud-FDfrOY[/youtube]
Wersja tego gościa
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0qf1I_qgggY[/youtube]
Jeśli nie wierzycie to sprawdźcie daty przesłania filmu
Komentarz