Jak w temacie. Ile ugraliście rabatu przy zamawianiu swoich samochodów. W moim przypadku zaproponowano mi 8%. Wersja 1.2 Ambition 105 KM, 6 biegów + pakiet amazing + kilka drobiazgów. Cena to 76700 minus rabat to 70600. Może macie jakieś pomysły na jak wyciągnąć jeszcze parę złotówek?
Cos koncem roku rabaty przysiadly, nie ma chyba presji sprzedazy na sile przed koncem roku, zwlaszcza ze produkt i tak najczesciej juz w tym roku nie przyjedzie :diabelski_usmiech
Jak w temacie. Ile ugraliście rabatu przy zamawianiu swoich samochodów. W moim przypadku zaproponowano mi 8%. Wersja 1.2 Ambition 105 KM, 6 biegów + pakiet amazing + kilka drobiazgów. Cena to 76700 minus rabat to 70600. Może macie jakieś pomysły na jak wyciągnąć jeszcze parę złotówek?
Najlepiej miec kilka ofert i grac miedzy salonami ping-ponga. W ten sposob dotarlem do 12% (uwzgledniajac 1900 PLN z konfiguratora). Dodam, ze lekko nie bylo, mialem juz nawet wplacona zaliczke, gdy dostalem jeszcze lepsza oferte.
Najlepiej miec kilka ofert i grac miedzy salonami ping-ponga. W ten sposob dotarlem do 12% (uwzgledniajac 1900 PLN z konfiguratora). Dodam, ze lekko nie bylo, mialem juz nawet wplacona zaliczke, gdy dostalem jeszcze lepsza oferte.
tak jak mówisz MadDriver, ja przed zakupem podzwoniłem i rozesłałem konfiguracje do 8 salonów w Polsce, a że mój kolega pracuje jako sprzedawca w ASO to postanowiłem z nim pohandlować, moje auto nie jest zbyt szczególne w wyposażeniu tak jak to widzę u kolegów, ale udało mi się ugrać 11% + parę dupereli, gdzie inni nie chcieli rozmawiać o takim rabacie, podpowiem że najniższe ceny zaproponował mi Polmot na Połczyńskiej w Wawie i o dziwo ASO w Pile, a finał miałem w Koszalinie, może można było jeszcze się pokręcić, ale już nie było czasu tym bardziej że dość sporo czasu czekałem na auto.
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Czyli rabaty podobne do tych, które osiągnęli inni. Moja taktyka: telefon do Krakowa i z ceną od nich do mojego dilera. Przebił o 100zł, sprzedane dziękujemy
Czyli rabaty podobne do tych, które osiągnęli inni. Moja taktyka: telefon do Krakowa i z ceną od nich do mojego dilera. Przebił o 100zł, sprzedane dziękujemy
Kupowanie auto to powinna być przyjemność. Jeden lub pochodzić, popytać. Inny kupić od razu.
Osobiście, jako czasami sprzedawca, nie przepadam za rozsyłaniem zapytań do 10-ciu dostawców. Każdy musi na przygotowanie oferty poświęcić czas (czyt. pieniądze) i w efekcie ma go mniej dla siedzących naprzeciw biurka interesantów.
Panowie, orientujecie się, które salony w Polsce dają najlepsze rabaty? Słyszałem, że Wieliczka, ale oprócz tego są jeszcze jakieś ciekawe?
I kolejne pytanie, czy domówienie czegoś (np Cantona) wybija samochod z kolejki?
Wczoraj za Waszą namową rozesłałem zapytania odnośnie możliwości uzyskania rabatów. Najlepszą ofertę jaką otrzymałem była z Krakowa, dokładniej z InterAuto. Faktycznie warto było. Jedynie co mnie nurtuje to odległość między naszymi miastami i sprawy papierkowe. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi formalnościami? Chętnie wysłucham wszystkich uwag.
Ja dostałem 11,8% w tym 1900 i siatki, dywaniki, chlapacze i 10% rabatu na aso polmotu.
było ciężko, ale dało się - nie śpieszyło mi się.
Ciekawe jest to że jeden sprzedawca daje do zrozumienia jak prosisz o rabat, że musi sam do niego dołożyć a pan biurko obok daje Ci od ręki 6%.
Trzeba męczyć i pokazywać oferty innych.
Dealer chętnie dołoży akcesoria gratis więc nie warto pokazywać zainteresowanie nimi.
Wczoraj za Waszą namową rozesłałem zapytania odnośnie możliwości uzyskania rabatów. Najlepszą ofertę jaką otrzymałem była z Krakowa, dokładniej z InterAuto. Faktycznie warto było. Jedynie co mnie nurtuje to odległość między naszymi miastami i sprawy papierkowe. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi formalnościami? Chętnie wysłucham wszystkich uwag.
gro salonów załatwia sprawy papierkowe włącznie z rejestracją auta zapytaj w Inter Auto czy jest taka możliwość jeśli tak to Ty tylko przelejesz pieniążki za auto, do Krakowa bujniesz się pociągiem lub autokarem i autem wrócisz do domu, daleko to to nie jest a przy okazji będziesz miał dłuższą radość z jazdy a czas w drodze powrotnej bardzo szybko minie
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Najczęściej zadawane pytanie już na wstępie przez sprzedającego: ,,ile chce Pan/Pani wydać na auto?,,
Sprawa oczywista,że nie wolno wskazywać kwoty na samym wstepi.
Co na to pytanie odpowiedzieć?
Komentarz