- Ja podam konfigurację
- salon poda cenę oczywiście przesłana na maila (bo inaczej to se nie pogadasz i nic nie po negocjujesz )
[ Dodano: Wto 29 Paź, 13 21:57 ]
Zamieszczone przez W44
Wydaje mi się przyjemne, a nawet bardzo zaoszczędzić 4000/4500tyś kosztem kilku maili lub telefonów.
Dokładnie to jest super sprawa jak idziesz do salonu prosisz o wycenę (oczywiście mając już kilka innych), dostajesz ją i wtedy możesz wypowiedzieć sakramentalne ("nawet się Pan nie zbliżył do konkurencji....") po takim tekście sprzedawca albo odpuszcza albo podejmuje wyzwanie i zaczyna się zabawa od nowa w kolejnym zbiciu ceny lub kolejnych gratisach...ale taki jest handel cena zakupu jest cena akceptowalna przez nabywcę :diabelski_usmiech grunt to znaleźć solidny kompromis bo jak wiadomo nie można przegiąć w żadną stronę
kupował ktos w Żaglu w Lublinie? jesli tak to jakie wytargowł rabaty?
kupowałem parę skód u nich , ale na duże rabaty typu interauto nie masz co liczyć raczej.
chyba że teraz sa bardziej elastyczni . z tego co się orientuje to danelczyk zawsze próbował ich przebić.
Różnice, choć subtelne, jednak są:
1. Pakiety serwisowe stanowią teraz oddzielną sekcję i jest większy wybór, np. Life Plus na 3 lata do 150 000 km;
2. zmieniono opis ze "Sportowe zawieszenie" na "Sportowe zawieszenie + XDS" i przez to zwiększono cenę z 500 na 600;
3. podrożała nawigacja COLUMBUS o 100;
4. znacząco podrożał pakiet Chrom dla Combi z 750 na 1000 :shock:
więcej różnic nie odnotowałem
Pzdr
Na pewno przysłowiowy Kowalski zastanowi się teraz nad chromem w kontekście wydania 1000 PLN i może zrezygnuje. Z drugiej strony biorąc pod uwagę cenę chromu, wg mnie proporcja między liftbackiem, a kombi była mocno zachwiana do tej pory. Jednak w kombiaku jest tego zdecydowanie więcej, a cena była tylko 50% większa...
Pzdr
A może mi ktoś objaśnić, o co chodzi z tymi "pakietami serwisowymi", bo niestety na stronie jest trochę zdawkowej, marketingowej papki, a żadnych konkretów.
Czy chodzi o to, że jak wezmę pakiet "basic" to co roku będę musiał płacić te 890zł i w tej cenie będzie zawierał się zwykły przegląd, a z kolei wyższe pakiety będą zawierały więcej czynności?
Na pewno przysłowiowy Kowalski zastanowi się teraz nad chromem w kontekście wydania 1000 PLN i może zrezygnuje.
1000 zl za kilka listewek??? Na Jowisza, mimo ze jestem akurat tego chromu wokol szyb wielkim milosnikiem to ta cena to przesada :-( Nie dosc ze kombiak drozszy o te 4000 zl to teraz jeszcze chrom kosztuje dwa razy wiecej niz w liftbacku... czyli robi sie 4500 zl :-(
a przeciez z tym chromem - o wiele ladniej wyglada...
ps. na parkingu salonu Skody w Gdansku przywiezli w zeszlym tygodniu kilkanascie O3 - zadna kombi nie ma tego chrom pakietu...
...to teraz jeszcze chrom kosztuje dwa razy wiecej niz w liftbacku...
To, że akurat chrom kosztuje dwa razy więcej, niż w liftbacku, to akurat moim zdaniem dobra relacja - w combi tego chromu jest, zaryzykuję, ponad dwa razy więcej...
Pzdr
Jest jeszcze jedna roznica w nowym cenniku.
Bylo:
Elektrycznie sterowane, podgrzewane i składane lusterka zewnętrzne i z pamięcią ustawień z podświetleniem wokół drzwi, automatycznie przyciemniające się lusterko kierowcy
Jest:
Elektrycznie sterowane, podgrzewane, składane i automatycznie przyciemniające się lusterka zewnętrzne z podświetleniem wokół drzwi.
Przy okazji:
Czy ma ktos takie lusterka zewnetrzne ktore sie w nocy przyciemniaja? Przydatne to jest?
Sam namierzyłeś różnicę - wcześniej była mowa tylko o samościemniającym się lusterku kierowcy (ja to rozumiem jako zewnętrzne lusterko po stronie lewej, kierowcy), a teraz jest mowa o obu lusterkach zewnętrznych. Opcja, która jest w pakiecie Amazing dotyczy lusterka wewnętrznego.
Pzdr
Nie mam jeszcze tego samochodu. Mialem zamawiac w lipcu ale sie z pewnych przyczyn przeciagnelo do jesieni. Teraz sie dowiedzialem, ze wprowadza bialy metalik pod koniec roku wiec jak tylko dealer da mi zielone swiatlo to zamawiam.
A może mi ktoś objaśnić, o co chodzi z tymi "pakietami serwisowymi", bo niestety na stronie jest trochę zdawkowej, marketingowej papki, a żadnych konkretów.
Czy chodzi o to, że jak wezmę pakiet "basic" to co roku będę musiał płacić te 890zł i w tej cenie będzie zawierał się zwykły przegląd, a z kolei wyższe pakiety będą zawierały więcej czynności?
18tys za maks pakiet - no to juz jest grubo - bardzo grubo. Faktycznie trzeba sie zastanowic czy warto, chyba ze mamy TSI i DSG 7 pod maska, ale to i tak wiecej niz koszt jednego i drugiego na rynku wtornym
wtedy przyciemniane wsteczne lusterko trochę traci sens...
IMO nie traci w ogóle sensu bo przy ciemnych szybach i ściemniającym się lusterku widzisz wszystko w przyjemnym zielonym odcieniu bez żadnych odblasków, natomiast właśnie po wyłączeniu lusterka czar pryska :szeroki_usmiech
Komentarz