Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wosho
    Rider
    • 2012
    • 328

I czekamy na fotki bo nie ma czerwonej na forum

Komentarz

• maro rs
      Elegance
      • 2014
      • 948

Hehe, jasna sprawa, tylko kiedy to będzie :?:
      "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Fredy.PW
        Rider
        • 2013
        • 376
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez maro rs
        Hehe, jasna sprawa, tylko kiedy to będzie :?:
        Zaczekamy, nigdzie się nie wybieramy
        Pzdr
        Pzdr, Fredy
        Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• dj1978
          Ambiente
          • 2014
          • 181
          • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Może jeszcze urwą te 4 stówki, byłoby fajnie równo Ale ogólnie jestem zadowolony z ceny, natomiast z perspektywy wielomiesięcznego oczekiwania już mniej
          Kolego, zamówiłeś i dealera z Gliwic? Jaki czas oczekiwania prognozują na taką konfigurację?

Komentarz

• kwak410
            Ambiente
            • 2011
            • 174

Columbus trochę za drogi no i na większym ekranie i dvd mi nie zależy, choć przyznam że nie wiedziałem, że ludzie narzekają na Amundsena - muszę poczytać, chyba że mi wrzucisz w jednym zdaniu, co w nim nie bangla
            Ja mam w tymczasowej Skodzie Bolero (taki sam wyświetlacz co w Amudsenie) podjedź kiedyś to zobaczysz czy Ci pasuje rozdzielczość - dla mnie jest nie do zaakceptowania - jak w starych komórkach. To jest rzecz, która mi w tym radiu (i w Amudsenie) przeszkadza najbardziej - np loga stacji radiowych wyglądają tragicznie. W zamówionym RS będzie Columbus i bardzo się z tego cieszę.
            O3 RS TDI DSG

Komentarz

• maro rs
              Elegance
              • 2014
              • 948

dj1978, jeszcze nie zamówiłem, negocjuję, jeszcze nie wiem gdzie ostatecznie zamówię, jak coś dam znać.

kwak410, dzięki za propozycję, być może skorzystam - co prawda jeździłem testowo dwiema RSkami, ale zwracałem uwagę na inne rzeczy Ale jak mówię, cena columbusa dla mnie jednak zaporowa...

Komentarz

• metrotest
                Rider
                • 2006
                • 506
                • Volkswagen
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Potwierdzam, Columbus jest piękny ale cena z czapki. W czasach tabletów za 500 zł ..., lepiej dołożyć do DSG.
                Gdyby jeszcze nawigacja miała pełną funkcjonalność: brak możliwości wgrania własnych poi z sygnalizacją np. radarów, ostrzegania o radarach odcinkowych też raczej nie będzie, aktualizacje tylko przez 3 lata /za niecałe 600 zł można kupić nawigację Tomtom z dożywotnią aktualizacją mapy Europy/.

albo chociaż mirror link.

Ja bym z bólem, ale jednak zrezygnował. W sumie gdyby to sprzedawali to po 2.5 tys. zł to schodziłoby, a cena i tak byłaby wysoka. Skoda to nie segment premium, więc nawigacja mogłaby mieć (w miarę) normalną cenę.

Komentarz

• jerryx
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 149

Zamieszczone przez metrotest
                  Potwierdzam, Columbus jest piękny ale cena z czapki. W czasach tabletów za 500 zł ..., lepiej dołożyć do DSG.
                  Gdyby jeszcze nawigacja miała pełną funkcjonalność: brak możliwości wgrania własnych poi z sygnalizacją np. radarów, ostrzegania o radarach odcinkowych też raczej nie będzie, aktualizacje tylko przez 3 lata /za niecałe 600 zł można kupić nawigację Tomtom z dożywotnią aktualizacją mapy Europy/.

albo chociaż mirror link.

Ja bym z bólem, ale jednak zrezygnował. W sumie gdyby to sprzedawali to po 2.5 tys. zł to schodziłoby, a cena i tak byłaby wysoka. Skoda to nie segment premium, więc nawigacja mogłaby mieć (w miarę) normalną cenę.
                  Ja mam Columbusa i polecam. Wiem ze cena troche zwrotna ale drugi raz tez bym ja wzial. Co do dogrywania POI to sam tego nie robilem ale sa ludzie na forum (gdzies w O3 jest watek na ten temat) którzy takowe podogrywali wiec jakas mozliwosc jest. Co do aktualizacji to u dilera nikt mnie nie byl w stanie poinfomrowac jak sie to robi a juz tym bardziej nic nie mowil o 3 latach. Ale sam znalazlem strone Skody z ktorej monza pobrac aktualizajie i ja zainstalowac samemu co juz przecwiczylem. Nigdzie tam nie ma informacji ze mozna to robi tylko przez trzy lata. Pliki moze pobrac kazdy kto chce i samemu sie robi aktualizacje. Nwigacja dziala szybko i dobrze.

Podsumowujac to ja polecam. Cena duza ale np w Audi nawigacja 8" kosztuje 12tys.
                  Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• maro rs
                    Elegance
                    • 2014
                    • 948

Ale powiedz mi odnośnie funkcjonalności, jaka jest różnica między amundsenem i columbusem - czy różnica to tylko wielkość ekranu i rozdzielczość (pomijam dvd, bo mi niepotrzebne). No i przy columbusie co jest z maxi-dotem - jest tylko monochromatyczny ale o tych samych funkcjach?

Komentarz

• jerryx
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 149

Ale powiedz mi odnośnie funkcjonalności, jaka jest różnica między amundsenem i columbusem - czy różnica to tylko wielkość ekranu i rozdzielczość (pomijam dvd, bo mi niepotrzebne). No i przy columbusie co jest z maxi-dotem - jest tylko monochromatyczny ale o tych samych funkcjach?
                      Co do roznic miedzy Amundsenemi i Columbusem to niestety nie moge do konca sie wypowiedziec bo nie korzystalem z Amudnsena poza jazda samochodem DEMO. Po tej jezdzie:

Columbus ma duzo lepszy wyswietlacz - nie tylko wielkosc ale przedewszystkim rozdzielczosc
                      W Columbusie sa inne mapy - nie korzystalem z Amundsena wiec ciezko mi powiedziec jak to sie przeklada na uzytkowanie ale w Columbusie baza wazy 17GB w Amundsenie 4GB

Co do Maxi Dota to przy Columbusie dostajesz kolorowego Maxi Dota - ladnie to wyglada a dodatkowo przy uzywaniu nawigacji na Maxi Docie pokazuja sie dodatkowe komunikaty typu odleglosc do nastenego skretu z wizulazacja itp.
                      Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• maro rs
                        Elegance
                        • 2014
                        • 948

Powiem szczerze że powoli nie tyle rozważam zakup columbusa co...rezygnację z amundsena. Jedynym argumentem za zakupem jest fakt, że nie lubię jak mi jakieś okablowane coś wisi przy szybie.

Komentarz

• danceagent
                          Classic
                          • 2014
                          • 22

No i moja lasencja stoi już u dealera
                          Odbiór pewnie w środę :lol:
                          DaBass

Komentarz

• krzyzakp
                            L&K
                            • 2013
                            • 1016
                            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez danceagent
                            Czekales krocej niz obecnie podawane 4-6miesiecy? Jak tak to ile i gdzie zamawiales?

Wiem, mecze tyłek, ale w przyszłym tygodniu mam zamiar w koncu zabrac sie za swoje zamowienie (w pon wraca klient z Leszna, ktory ma podobno dobre terminy), wiec kazde info cenne

Moja O3 RS

Komentarz

• danceagent
                              Classic
                              • 2014
                              • 22

Zamieszczone przez krzyzakp
                              Czekales krocej niz obecnie podawane 4-6miesiecy? Jak tak to ile i gdzie zamawiales?

Wiem, mecze tyłek, ale w przyszłym tygodniu mam zamiar w koncu zabrac sie za swoje zamowienie (w pon wraca klient z Leszna, ktory ma podobno dobre terminy), wiec kazde info cenne
                              Zamówiona 4 czerwca w Ganninex Katowice.
                              DaBass

Komentarz

• Yanczi
                                Drive
                                • 2014
                                • 49

Ja też mam czas oczekiwania 2 miesiące z małym haczkiem, a wersje kombi i diesel conajmniej kilka ofert od ręki w Warszawie.

Komentarz

• looker
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1886
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A kto z Was już sprzedaje ? :diabelski_usmiech
                                  OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                  SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• rafiki
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 15975
                                    • Superb III (3V3)

looker, kamirsen

[ Dodano: Nie 03 Sie, 14 22:10 ]
                                    gdyby było mnie stać, to byłaby moja :diabelski_usmiech
                                    رافال
                                    Spoty
                                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• marek106
                                      Ambiente
                                      • 2014
                                      • 221

Czy jest tu kto jeszcze kto zamowil w lutym i dotad nie mam terminu produkcji swojego rsa?

Komentarz

• kwak410
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 174

Zamieszczone przez marek106
                                        Czy jest tu kto jeszcze kto zamowil w lutym i dotad nie mam terminu produkcji swojego rsa?
                                        mój zamówiony pod koniec marca stoi już w Poznaniu
                                        O3 RS TDI DSG

Komentarz

• sebkoch
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 231
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez krzyzakp

Zamówiona 4 czerwca w Ganninex Katowice.
                                          Miałeś farta z tą produkcją. Widziałem dziś RS-a w ganinex Katowice. Błękit race? Wszystko super tylko czemu nie wziąłeś lepszych felg...?
                                          Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj

Komentarz

• looker
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1886
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Pytanie do tych co już odebrali:
                                            Czy w procesie odbioru auta, rejestracji i ubezpieczania oraz płacenia występuje taka sytuacja, że płacisz zanim zobaczysz auto ?
                                            Wielu z nas zamawia w salonach daleko od miejsca zamieszkania. Sprzedawcy zawsze obiecują, że tylko 1 raz trzeba pofatygować się do salonu - po odbiór auta z tablicami rej.

Jak to wyglądało u was, krok po kroku ?

Komentarz

• jerol
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 188

Zamowilem 200km od miejsca zamieszkania bez uprzedniego fatygowania sie do salonu - auto przyjechalo wiec udalem sie na ogledziny i po odbior faktury potem zaplacilem przelewem i wrocilem po odbior auta, reszte papierow i zaplacic za ubezpieczenie. W salonie bylem 2 razy, moze mozna tylko raz ale wolalem samochod obejrzec.

Komentarz

• looker
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 1886
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Dzięki jerol.
                                                Czy komuś udało się za 1 razem zapłacić, a wcześniej obejrzeć a potem wyjechać autem z salonu ?

Komentarz

• greg505
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1239

Fakture dostalem na maila, potwierdzenie przelewu rowniez odeslalem mailem.
                                                  W momencie gdy auto bylo juz w salonie musialem sie pojawic, zeby podpisac upowaznienie, ze moga salon w moim imieniu zarejestruje auto, mysle ze to tez dalo sie zalatwic na odleglosc.
                                                  Na drugi dzien odebralem i odjechalem
                                                  Black magic

Komentarz

• bob_best
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 744
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez looker
                                                    Pytanie do tych co już odebrali:
                                                    Czy w procesie odbioru auta, rejestracji i ubezpieczania oraz płacenia występuje taka sytuacja, że płacisz zanim zobaczysz auto ?
                                                    Wielu z nas zamawia w salonach daleko od miejsca zamieszkania. Sprzedawcy zawsze obiecują, że tylko 1 raz trzeba pofatygować się do salonu - po odbiór auta z tablicami rej.

Jak to wyglądało u was, krok po kroku ?
                                                    Ja załatwiałem na odległość ok. 300km.

Krok po kroku:
                                                    1. Negocjacje cenowe (wstępne),
                                                    2. Podanie ostatecznej konfiguracji i dogranie ceny,
                                                    3. Dealer przesłał mi mailem zamówienie do podpisu i fakturę pro forma (może były też oryginały pocztą - nie pamiętam),
                                                    4. Podpisałem zamówienie, wpłaciłem zaliczkę i wysłałem wszystko mailem (może były też oryginały pocztą - nie pamiętam),
                                                    5. Podanie terminu dostawy,
                                                    6. Po przyjeździe auta do dealera dostałem fotki auta (prosiłem),
                                                    7. Pocztą dostałem dokumenty do rejestracji,
                                                    8. Zarejestrowałem auto i podałem dane do ubezpieczenia,
                                                    9. Auto zostało ubezpieczone, wszystkie dokumenty przygotowane w salonie,
                                                    10. Przyjechałem odebrać auto z dokumentami po mojej stronie - podpisałem oryginały wszystkiego, obejrzałem i sprawiłem auto -> w drogę :diabelski_usmiech
                                                    Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...