CENNIK MY2015

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anonimka9
    Classic
    • 2016
    • 3

CENNIK MY2015

kolego ja się pisze,czwartek mi pasi na 18
  • mirzaw
    Drive
    • 2013
    • 48

CENNIK MY2015

Witajcie.
    Pojawił się nowy cennik skody - model roku 2015 (obowiązuje od 13/05/2014)

Zmiany niewielkie ale tylko w górę (m.in. elektryczny fotel kierowcy czy kierownica trójramienna)
    W konfiguratorze na razie bez zmian

mirzaw

A ja nadal czekam - na razie na 24 tydzień produkcji…
    Jeżdżę:
    Octavia III, elegance, 1.4 TSI, DSG, kombi, Biel candy, amazing, KESSY, DAB, CANTON, SUNSET, Skóra naturalna + tkanina, Aktywny tempomat, Lane Asist, Driver set up, elektryczna klapa bagażnika, sportowe zawieszenie + XDS, elektryczny fotel kierowcy, podgrzewane fotele przód, gniazdo 230V i inne...

Komentarz

• grzesk
      Rider
      • 2010
      • 296

W tym poście

wypisałem jakie zmiany są względem poprzedniego cennika na MY2014.
      Najbardziej zauważalne zmiany w MY2015 poza cenami to nowe radio swing, nowa trójramienna kierownica, podgrzewana przednia szyba dla wszystkich silników, czy lakier biel laser.
      SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• trasat23
        Rider
        • 2010
        • 417

Zamieszczone przez mirzaw
        Zmiany niewielkie
        Raczej spore. Dotychczas dopłata do trójramiennej kierownicy wielofunkcyjnej z małym pakietem skórzanym wynosiła 100 zł. Teraz to 550 pln. Różnica gigantyczna
        Poza tym cena samochodu O3 kombi Elegance wzrosła jeśli się nie mylę z 82500 do 83250.

Tak czy inaczej w przypadku mojej konfiguracji, cena wzrosłaby o prawie 5%. To jest jednak sporo.
        www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• grzesk
          Rider
          • 2010
          • 296

Zamieszczone przez trasat23
          Poza tym cena samochodu O3 kombi Elegance wzrosła jeśli się nie mylę z 82500 do 83250.

Tak czy inaczej w przypadku mojej konfiguracji, cena wzrosłaby o prawie 5%. To jest jednak sporo.
          Domyślam się, że rozchodzi Ci się o wersję 1.4 TSI bez DSG. Tutaj akurat nie ma zmian w porównaniu z poprzednim cennikiem z 08.04.2014 r. i cena tej wersji to właśnie 83.250 zł. Owszem cena tej wersji była mniejsza ale w cennikach rocznika 2013 i wynosiła 82.350 zł. Wraz z pojawieniem się cenników na rocznik 2014 cena podskoczyła do obecnego poziomu (mam chyba wszystkie cenniki O3 to jak coś mogę porównywać :-)).
          Wracając do tematu to poza wersją Ambition (wzrost o 150 zł ze względu na inne radio) to nie ma różnicy w cenie podstawowej pozostałych wersji.
          Powiem więcej, SKODA może teraz powiedzieć, że za tą samą cenę (poza Ambition) dostajesz więcej bo teraz w standardzie masz TPM, który w poprzednich cennikach był wyceniony na 200 zł :P

Komentarz

• prez7
            Ambiente
            • 2014
            • 111
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Kurczę ja zamówiłem auto pod koniec kwietnia tj wpłaciłem zaliczkę, nie wiem czy zamówienie zostało wysłane do fabryki.
            Czy dla OIII Ambition 1.2 85 KM plus pakiet Amaizing plus rozszerzona gwr. 2 lata lub 60kkm+pakiet przeglądów BASIC coś się zmienił,o w tym nowym cenniku ?
            Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
            Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• Chris11
              RS
              • 2011
              • 1587

Zamieszczone przez grzesk
              Wracając do tematu to poza wersją Ambition (wzrost o 150 zł ze względu na inne radio) to nie ma różnicy w cenie podstawowej pozostałych wersji.
              Powiem więcej, SKODA może teraz powiedzieć, że za tą samą cenę (poza Ambition) dostajesz więcej bo teraz w standardzie masz TPM, który w poprzednich cennikach był wyceniony na 200 zł :P
              Piszesz, że niby ze względu na radio, a co jeśli ktoś, tak jak ja, bierze Bolero? Dlaczego miałby dopłacać do Swinga?
              IMHO, podwyżka wynika raczej z wprowadzenia TPMu do standardu.

Komentarz

• grzesk
                Rider
                • 2010
                • 296

Zamieszczone przez Chris11

Piszesz, że niby ze względu na radio, a co jeśli ktoś, tak jak ja, bierze Bolero? Dlaczego miałby dopłacać do Swinga?
                IMHO, podwyżka wynika raczej z wprowadzenia TPMu do standardu.
                Dobre pytanie ale jest tu parę niejasności. Jeśli podnieśli cenę ze względu na TPM to czemu nie podnieśli cen w wersji Active i Elegance gdzie TPM jest a nie ma radia SWING w standardzie?

Wg. mnie i wg. tego co się dowiedziałem w jednym salonie to podwyżka jest właśnie przez radio i jak zamawia Bolero zamiast standardowego Swinga to pewnie te 150 zł różnicy jest odliczane.
                Tak samo jest jeśli zamawiasz czujniki parkowania z przodu a masz już w standardzie czujniki z tyłu. Wg. cennika czujniki z przodu i z tyłu to koszt np. dla Active 2400 zł ale jeśli zamawiasz auto z pakietem Amazing, gdzie czujniki z tyłu są w tym pakiecie to za te z przodu płacisz już 1200 zł. Wynika to z tak zwanej kombinatoryki (tak to w salonach nazywają). Ta sama sytuacja jest z cornerami. Jeśli masz już światła przeciwmgielne to cornery kosztują 400 zł a nie 800 zł (ceny dla Active). Widać te kombinacje cen w konfiguracyjne przy zmianie wyposażenia.

Zamieszczone przez prez7
                Kurczę ja zamówiłem auto pod koniec kwietnia tj wpłaciłem zaliczkę, nie wiem czy zamówienie zostało wysłane do fabryki.
                Czy dla OIII Ambition 1.2 85 KM plus pakiet Amaizing plus rozszerzona gwr. 2 lata lub 60kkm+pakiet przeglądów BASIC coś się zmienił,o w tym nowym cenniku ?
                Z tego co wiem to dla Twojej konfiguracji zmian nie będzie, jedynie co to będziesz miał TPM teraz w standardzie pod warunkiem, że zaczną produkować auto po 22 tygodniu. Jeszcze jakieś kosmetyczne zmiany maja być w postaci innych znaczków na klimatyzacji i inny znaczek świateł awaryjnych.

Komentarz

• bob_best
                  Rider
                  • 2013
                  • 744
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez trasat23
                  Zamieszczone przez mirzaw
                  Zmiany niewielkie
                  Raczej spore. Dotychczas dopłata do trójramiennej kierownicy wielofunkcyjnej z małym pakietem skórzanym wynosiła 100 zł. Teraz to 550 pln. Różnica gigantyczna

większa lipa jest w wersji Ambition, bo żeby mieć trójramienną kierę wcześniej płaciło się 100zł (bez BT), a teraz żeby mieć trójramienną to płacisz 550zł za kierę i musisz dokupić BT za 500zł. Dla mnie pomyłka :roll:
                  Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• jerol
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 188

zamawialem kierownice trojramienna z dsg za 500zl, a auto nie jest jeszcze w produkcji wiec jezeli bedzie produkowane po 22 tygodniu to dostane ta nowa w cenie starej?

Komentarz

• Chris11
                      RS
                      • 2011
                      • 1587

Najprawdopodobniej doliczą Ci cenę nowej.
                      Ja zamawiałem jakoś niedawno i dostałem telefon od dealera, że zmienia się cena kierownicy i przy odbiorze może podskoczyć cena końcowa auta. Nie był w 100% pewny, czy tak będzie, ale wolał mnie uprzedzić, jak powiedział. Ale i tak wiadomo, że nikt za darmo nic nie da.

Komentarz

• ah
                        Drive
                        • 2014
                        • 48

Mój samochód został zamówiony w połowie kwietnia, produkcja na 27 tydzień, ale cena bez zmian mimo różnicy w cenie kierownicy. To chyba zależy od dealera, bo mój twierdzi ze od zamówienia jest gwarancja ceny.

Komentarz

• jerryx
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 149

U mnie samochód zamawiany na koniec kwietnia. Planowana produkcja W22 i ma byc juz MY2015 ale cena bez zmiany.
                          Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• Chris11
                            RS
                            • 2011
                            • 1587

Ciekawe, że macie takie szybkie terminy produkcji.
                            Ja zamawiałem na początku tego tygodnia i termin mam na 36 tydzień. Cosik długo...

Komentarz

• ah
                              Drive
                              • 2014
                              • 48

Realny termin produkcji będziesz miał szybszy. Pierwsze wklepanie w system daje odleglejszy termin... później samochód przesuwa się w kolejce. O takiej zasadzie słyszałem, ile w tym prawdy nie wiem.

Komentarz

• Himenek
                                Rider
                                • 2014
                                • 412

ciekawe, ja miałem mieć auto wyprodukowane w 16 tyg wg pierwszych planów a zrobili w 22...

Komentarz

• jerryx
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 149

pare niepotwierdzonych informacji od dilera to ze,

1. duza czesc samochodow ktora byla zmowiona wczesniej, szczegolnie tych z bogatszym wyposazeniem zostala przez skode wstrzymana az do rozpoczecia produkcji MY2015, chodzilo chyba ok jakies czesci ktore zmieniali dlatego samochody ladowaly juz po W22 (chodzilo o kierownice 3ramienna i cos z bi-xenonami).

2. zdecydowanie dluzej czeka sie na kombi. gdybym zamowil kombi w takiej konfiguracji jak zamowilem liftback to moglbym czekac o 2 miesiace dluzej wedlug niego

3. RS to wogole inna historia - nik nie wie jaki jest klucz wyznaczania daty produkcji ale jak ja chcialem zamowic w kwietniu to chcieli mi wpisac date dostarczenia za 12 miesiecy :-) wiec zdecydowalem sie na cywila.

A ile w tym prawdy a ile domyslow - ciezko wyczuc
                                  Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• prez7
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 111
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez jerryx
                                    U mnie samochód zamawiany na koniec kwietnia. Planowana produkcja W22 i ma byc juz MY2015 ale cena bez zmiany.
                                    U mnie 24 tydzień prawdopodobnie na początku lipca już będzie. Jeżeli tak się stanie to od zamówienia 28 kwietnia minie nie wiele więcej niż 2 m-ce.

Komentarz

• Chris11
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 1587

1. duza czesc samochodow ktora byla zmowiona wczesniej, szczegolnie tych z bogatszym wyposazeniem zostala przez skode wstrzymana az do rozpoczecia produkcji MY2015, chodzilo chyba ok jakies czesci ktore zmieniali dlatego samochody ladowaly juz po W22 (chodzilo o kierownice 3ramienna i cos z bi-xenonami).
                                      W moim przypadku to może być słuszny trop, bo zamówiłem pakiet dynamic z trójramienna kierą.
                                      Pytanie do Kolegów powyżej, czy oni również wzięli trójramienną kierownicę?

Komentarz

• prez7
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 111
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

W moim przypadku to może być słuszny trop, bo zamówiłem pakiet dynamic z trójramienna kierą.
                                        Pytanie do Kolegów powyżej, czy oni również wzięli trójramienną kierownicę?
                                        Ja zamówiłem to co w podpisie jak nie ma tam kierownicy 3ramiennej to nie ma, ale generalnie wisi mi to, także trzymajcie się chłopaki

Komentarz

• jerol
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 188

Wlasnie sie dowiedzialem ze moj kombiak ma byc na koniec czerwca juz jest zaklepane, bedzie to MY2015, zamawialem trojramienna kierownice z dsg i mam dostac juz nowa splaszczona u dolu. Bez doplaty. Wyjdzie na to, ze czas oczekiwania do odbioru mojego auta to 3 miesiace.

Komentarz

• Amix
                                            Ambiente
                                            • 2014
                                            • 220

Zamieszczone przez ah
                                            Realny termin produkcji będziesz miał szybszy. Pierwsze wklepanie w system daje odleglejszy termin... później samochód przesuwa się w kolejce. O takiej zasadzie słyszałem, ile w tym prawdy nie wiem.
                                            To normalne, że przesuwa się w kolejce, bo dużo ludzi rezygnuje. Pisałem już o tym, że można wskoczyć w czyjeś miejsce w kolejce.
                                            Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                                            Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                                            Moja szara myszka - Octavia 3
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• Chris11
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 1587

A tak a propo kierownicy, to ktoś ma jakieś zdjęcie, jak ma wyglądać ta nowa spłaszczona??

Komentarz

• Prim
                                                L&K
                                                • 2013
                                                • 1040
                                                • Audi

Amix, wziąłeś beż do środka? Bardzo chętnie bym zobaczył takie połączenie...
                                                Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• kecaj
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1511
                                                  • Superb II (3T4)

A tak a propo kierownicy, to ktoś ma jakieś zdjęcie, jak ma wyglądać ta nowa spłaszczona??
                                                  jest gdzieś nawet w tym wątku
                                                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

Pracuję...