kolego ja się pisze,czwartek mi pasi na 18
CENNIK MY2015
Zwiń
X
-
CENNIK MY2015
Witajcie.
Pojawił się nowy cennik skody - model roku 2015 (obowiązuje od 13/05/2014)
Zmiany niewielkie ale tylko w górę (m.in. elektryczny fotel kierowcy czy kierownica trójramienna)
W konfiguratorze na razie bez zmian
mirzaw
A ja nadal czekam - na razie na 24 tydzień produkcji…Jeżdżę:
Octavia III, elegance, 1.4 TSI, DSG, kombi, Biel candy, amazing, KESSY, DAB, CANTON, SUNSET, Skóra naturalna + tkanina, Aktywny tempomat, Lane Asist, Driver set up, elektryczna klapa bagażnika, sportowe zawieszenie + XDS, elektryczny fotel kierowcy, podgrzewane fotele przód, gniazdo 230V i inne...
-
-
Zamieszczone przez mirzawZmiany niewielkie
Poza tym cena samochodu O3 kombi Elegance wzrosła jeśli się nie mylę z 82500 do 83250.
Tak czy inaczej w przypadku mojej konfiguracji, cena wzrosłaby o prawie 5%. To jest jednak sporo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Poza tym cena samochodu O3 kombi Elegance wzrosła jeśli się nie mylę z 82500 do 83250.
Tak czy inaczej w przypadku mojej konfiguracji, cena wzrosłaby o prawie 5%. To jest jednak sporo.
Wracając do tematu to poza wersją Ambition (wzrost o 150 zł ze względu na inne radio) to nie ma różnicy w cenie podstawowej pozostałych wersji.
Powiem więcej, SKODA może teraz powiedzieć, że za tą samą cenę (poza Ambition) dostajesz więcej bo teraz w standardzie masz TPM, który w poprzednich cennikach był wyceniony na 200 zł :P
Komentarz
-
-
Kurczę ja zamówiłem auto pod koniec kwietnia tj wpłaciłem zaliczkę, nie wiem czy zamówienie zostało wysłane do fabryki.
Czy dla OIII Ambition 1.2 85 KM plus pakiet Amaizing plus rozszerzona gwr. 2 lata lub 60kkm+pakiet przeglądów BASIC coś się zmienił,o w tym nowym cenniku ?Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzeskWracając do tematu to poza wersją Ambition (wzrost o 150 zł ze względu na inne radio) to nie ma różnicy w cenie podstawowej pozostałych wersji.
Powiem więcej, SKODA może teraz powiedzieć, że za tą samą cenę (poza Ambition) dostajesz więcej bo teraz w standardzie masz TPM, który w poprzednich cennikach był wyceniony na 200 zł :P
IMHO, podwyżka wynika raczej z wprowadzenia TPMu do standardu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11
Piszesz, że niby ze względu na radio, a co jeśli ktoś, tak jak ja, bierze Bolero? Dlaczego miałby dopłacać do Swinga?
IMHO, podwyżka wynika raczej z wprowadzenia TPMu do standardu.
Wg. mnie i wg. tego co się dowiedziałem w jednym salonie to podwyżka jest właśnie przez radio i jak zamawia Bolero zamiast standardowego Swinga to pewnie te 150 zł różnicy jest odliczane.
Tak samo jest jeśli zamawiasz czujniki parkowania z przodu a masz już w standardzie czujniki z tyłu. Wg. cennika czujniki z przodu i z tyłu to koszt np. dla Active 2400 zł ale jeśli zamawiasz auto z pakietem Amazing, gdzie czujniki z tyłu są w tym pakiecie to za te z przodu płacisz już 1200 zł. Wynika to z tak zwanej kombinatoryki (tak to w salonach nazywają). Ta sama sytuacja jest z cornerami. Jeśli masz już światła przeciwmgielne to cornery kosztują 400 zł a nie 800 zł (ceny dla Active). Widać te kombinacje cen w konfiguracyjne przy zmianie wyposażenia.
Zamieszczone przez prez7Kurczę ja zamówiłem auto pod koniec kwietnia tj wpłaciłem zaliczkę, nie wiem czy zamówienie zostało wysłane do fabryki.
Czy dla OIII Ambition 1.2 85 KM plus pakiet Amaizing plus rozszerzona gwr. 2 lata lub 60kkm+pakiet przeglądów BASIC coś się zmienił,o w tym nowym cenniku ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Zamieszczone przez mirzawZmiany niewielkie
Poza tym cena samochodu O3 kombi Elegance wzrosła jeśli się nie mylę z 82500 do 83250.
Tak czy inaczej w przypadku mojej konfiguracji, cena wzrosłaby o prawie 5%. To jest jednak sporo.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Najprawdopodobniej doliczą Ci cenę nowej.
Ja zamawiałem jakoś niedawno i dostałem telefon od dealera, że zmienia się cena kierownicy i przy odbiorze może podskoczyć cena końcowa auta. Nie był w 100% pewny, czy tak będzie, ale wolał mnie uprzedzić, jak powiedział. Ale i tak wiadomo, że nikt za darmo nic nie da.
Komentarz
-
-
pare niepotwierdzonych informacji od dilera to ze,
1. duza czesc samochodow ktora byla zmowiona wczesniej, szczegolnie tych z bogatszym wyposazeniem zostala przez skode wstrzymana az do rozpoczecia produkcji MY2015, chodzilo chyba ok jakies czesci ktore zmieniali dlatego samochody ladowaly juz po W22 (chodzilo o kierownice 3ramienna i cos z bi-xenonami).
2. zdecydowanie dluzej czeka sie na kombi. gdybym zamowil kombi w takiej konfiguracji jak zamowilem liftback to moglbym czekac o 2 miesiace dluzej wedlug niego
3. RS to wogole inna historia - nik nie wie jaki jest klucz wyznaczania daty produkcji ale jak ja chcialem zamowic w kwietniu to chcieli mi wpisac date dostarczenia za 12 miesiecy :-) wiec zdecydowalem sie na cywila.
A ile w tym prawdy a ile domyslow - ciezko wyczuc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jerryxU mnie samochód zamawiany na koniec kwietnia. Planowana produkcja W22 i ma byc juz MY2015 ale cena bez zmiany.Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jerryxpare niepotwierdzonych informacji od dilera to ze,
1. duza czesc samochodow ktora byla zmowiona wczesniej, szczegolnie tych z bogatszym wyposazeniem zostala przez skode wstrzymana az do rozpoczecia produkcji MY2015, chodzilo chyba ok jakies czesci ktore zmieniali dlatego samochody ladowaly juz po W22 (chodzilo o kierownice 3ramienna i cos z bi-xenonami).
Pytanie do Kolegów powyżej, czy oni również wzięli trójramienną kierownicę?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez jerryxpare niepotwierdzonych informacji od dilera to ze,
Pytanie do Kolegów powyżej, czy oni również wzięli trójramienną kierownicę?Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahRealny termin produkcji będziesz miał szybszy. Pierwsze wklepanie w system daje odleglejszy termin... później samochód przesuwa się w kolejce. O takiej zasadzie słyszałem, ile w tym prawdy nie wiem.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
Komentarz