CENNIK MY2015

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mufel
    Ambiente
    • 2014
    • 194

Zamieszczone przez trasat23
    Zamieszczone przez Chris11
    Nie jest to jakiś chamski plastik jak w koreańcach z początku lat 90.
    .... bo mamy już XXI wiek

Moje odczucia w przypadku O3 są takie, że VAG jeszcze więcej chciał wycisnąć ze swojej budżetowej marki i tak też zrobił.
    Nic złego nie widzę w tym, że klient wymaga więcej, skoro Skoda pozycjonuje O3 w segmencie o rozmiar wyższym.
    W przypadku FL O3 mogę sobie wyobrazić, jak przedstawiciel Skody, dumnie oznajmia, że m.in. poprawiono jakość plastików......w domyśle osiągając poziom, który prezentowała O2.
    Ja też zdaję sobie sprawę z tego, jakie auto kupuję, ale zawsze mogę oczekiwać czegoś więcej w stosunku do poprzednika, którym jeździłem 3,5 roku.
    Jak czytam twój post to wydaję mi się że rozmawiamy o dwóch różnych autach, jeździłem o2fl prawie 4 lata, teraz od kilku dni przesiadłem się do o3 i tak jak pisałem wcześniej jakość wykonania jest dużo lepsza, tym samochodem jeździ się naprawdę lepiej, czuć rzeczywiście że Octavia celuję trochę wyżej niż wcześniej. Jedna rzecz która osobiście nie za bardzo mi się podoba to uchwyt do zamykania drzwi, który odbiega jakością od reszty wnętrza, ale widać to jedynie gdy szuka się czegoś na siłe, co oczywiście nie odbija się na wrażeniach z użytkowania.

Komentarz

• Chris11
      RS
      • 2011
      • 1587

Cichaczem wjeżdża model Laurin & Klement... Na stronie Skody jest już cennik.

Komentarz

• mac_aaron
        Elegance
        • 2012
        • 984
        • Octavia III (5E3)
        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Po skonfigurowaniu do mojej konfiguracji wyszło jakieś 5000PLN więcej... trochę drogo jak za sraczkowate wnętrze i dekory L&K :diabelski_usmiech

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

lakiery czerwony i nowy bialy sa po 600 zl

teraz za darmo jest tylko ohydny granatowy (milicyjny) oraz dotychczasowy bialy (czyli ladny, niestety z plastikowymi czarnymi klamkami i lusterkami wyglada toto tak sobie, ale pewnie mozna je polakierowac).
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• jerryx
            Ambiente
            • 2010
            • 149

ogolnie chyba sie im ta octavia sprzedaje na satysfakcjonujacym poziomie bo jedna podwyzka jest znaczaca. Policzylem sobie ile by mnie dzis kosztowala moja O3 gdybym ja zmaowil 2 tygodnie pozniej i wyszlo mi 4.2% wiecej. Przy i tak nie niskiej cenie to sporo. I co ciekawe do groy poszly pzrzedewszystki bogatsze wersje lub dodatki (kierownica, fotel kierowcy etc). Mysle ze moga sobie troche strzelic w kolano takim cennikiem.
            Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• Basik_
              Rider
              • 2013
              • 667

Zamieszczone przez jerryx
              ogolnie chyba sie im ta octavia sprzedaje na satysfakcjonujacym poziomie bo jedna podwyzka jest znaczaca. Policzylem sobie ile by mnie dzis kosztowala moja O3 gdybym ja zmaowil 2 tygodnie pozniej i wyszlo mi 4.2% wiecej. Przy i tak nie niskiej cenie to sporo. I co ciekawe do groy poszly pzrzedewszystki bogatsze wersje lub dodatki (kierownica, fotel kierowcy etc). Mysle ze moga sobie troche strzelic w kolano takim cennikiem.
              Nie wydaje mi się, i tak nadal są niżej niż konkurencja, więc zagwózdka będzie tylko którą markę wybrać. A jak zobaczą, że sprzedaż się sypie to zrobią promocję i wtedy będą się chwalić wysokim rabatem :wink:
              Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• TomaszW
                Ambiente
                • 2009
                • 221
                • Volkswagen

Z nowego cennika z dnia 09.06.2014 w pakiecie amazing dla wersji Ambition wyleciał czujniki parkowania z przodu i z tyłu. Większych zmian nie zauważyłem. Niestety upusty zostały na tym samym poziomie pomimo fatalnej sprzedaży Octavii dla klienta indywidualnego. Dziwne i tyle

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

A to teraz ciekawostka, czy jak zamawiałem swoją w maju, czy dostanę czujniki parkowania z przodu.
                  Jeśli nie, to przyznam, że będę "lekko" rozczarowany.

W ogóle to jest ciekawostka, bo nigdzie w cenniku nie mogę już znaleźć opcji "czujniki parkowania z przodu".

Komentarz

• TOM16V
                    Classic
                    • 2007
                    • 5

A ja nie widze podgrzewanej szyby z przodu,czy w wersji ambition mozna ja zamowic
                    Sprzedaję :
                    http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=6189735
                    www.batterytom.com.pl
                    Baterie SAFT , Aku.do UPS,Centr. Alarmowych,Pakiety w/g wzoru do urz.geodezyjnych,medycznych.
                    Noże ,aku. do maszynek fryzjerskich Moser itp.
                    ZAPRASZAM.

Komentarz

• Amix
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 220

Zamieszczone przez TomaszW
                      Z nowego cennika z dnia 09.06.2014 w pakiecie amazing dla wersji Ambition wyleciał czujniki parkowania z przodu i z tyłu. Większych zmian nie zauważyłem. Niestety upusty zostały na tym samym poziomie pomimo fatalnej sprzedaży Octavii dla klienta indywidualnego. Dziwne i tyle
                      W cenniku nie ma, ale w kofiguratorze są w pakiecie amazing i dobrze się mają.
                      Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                      Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                      Moja szara myszka - Octavia 3
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• Chris11
                        RS
                        • 2011
                        • 1587

Jeszcze nie zdążyli zaktualizować konfiguratora...
                        Po ostatniej podwyżce na początku maja, to konfigurator zaktualizowali jakoś w zeszłym tygodniu.

Jak widać - nie nadążają.

Komentarz

• Amix
                          Ambiente
                          • 2014
                          • 220

Może czujniki są w standardzie i dlatego w opisie ich nie ma ?
                          Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                          Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                          Moja szara myszka - Octavia 3
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• grzesk
                            Rider
                            • 2010
                            • 296

Zamieszczone przez Amix
                            Może czujniki są w standardzie i dlatego w opisie ich nie ma ?
                            Wątpię, w pakiecie Amazing dla Active, też nie ma już czujników parkowania z tyłu. Na dodatek w nowym cenniku nie można ich domówić, gdyż nie występują jako opcja a czujniki przednie w ogóle znikły z cennika.
                            Konfigurator nie jest wyznacznikiem bo często ma braki ale przy Active przy wyborze pakietu Amazig system prosi o jakieś zatwierdzenie restrykcji za 0 zł dotyczących właśnie czujników z tyłu.
                            Ciekawe co to za akcja.

PS. W końcu pojawił się nowy Swing w konfiguratorze i nowe instrukcje na stronie. Takie małe Bolero z tego radia się zrobiło :-)
                            SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• Chris11
                              RS
                              • 2011
                              • 1587

No to jestem ciekaw, co z moim zamówieniem z początku maja na amazing z czujnikami z przodu...
                              Jeśli mi salon odpisze, że już ich nie dostanę to będzie jakaś parodia.

Z kolei pakiet Amazing to jest chyba wymysł naszego SAP, a nie odgórny fabryki.

Komentarz

• crom.de
                                RS
                                • 2012
                                • 1545
                                • Superb II (3T4)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W Czeskim konfigu jest to ujęte jako "[wer. wyposażenia] Plus". W Niemieckim nie ma żadnego.
                                - Superb
                                - Panda 1.2

Komentarz

• prez7
                                  Ambiente
                                  • 2014
                                  • 111
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

No to jestem ciekaw, co z moim zamówieniem z początku maja na amazing z czujnikami z przodu...
                                  Jeśli mi salon odpisze, że już ich nie dostanę to będzie jakaś parodia.

Z kolei pakiet Amazing to jest chyba wymysł naszego SAP, a nie odgórny fabryki.
                                  Dokładanie ja zamawiałem pod koniec kwietnia zaliczka wpłacona 30 kwietnia, wybrany pakiet ambition+amaizing z czujnikiem park. z przodu.

Powiedzieli mi w salonie, że jest to 24 tydzień produkcji.

Jak mnie teraz będą chcieli wyd...ć i dać auto bez czujnika, to niech się walą...
                                  Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
                                  Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• szu
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 6

Z tymi czujnikami (ale i nie tylko) Skoda kpiny sobie urządza z klientów. Jeżeli nie macie przyklepanego tygodnia produkcji w systemie to zapomnijcie o czujnikach z przodu. Spodziewajcie się telefonu od sprzedawcy z zabawną informacją, że przednie czujniki wypadły z Waszej fury. Bo im dostawca nawalił.

Komentarz

• kropi
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 153

Jeśli w zamian dadzą podgrzewaną przednią szybę to spoko :P
                                      Jeśli zaś nie to trochę ujnia, bo przy tej długości auta to przydatny gadżecik.

Komentarz

• cartel1
                                        Ambiente
                                        • 2007
                                        • 249

W innym temacie pisałem iż w ostatni czwartek dilerzy otrzymali info o problemie z czujnikami parkowania który wystąpił w fabryce i nie można go domawiać, nawet poprzez pakiet Amazing dla wersji Ambiente.
                                        [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• Dig Dug
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 1306
                                          • Seat

cartel1, Jaki mają problem z czujnikami, to niech sobie dokupią na alleg... Szlag mnie trafia jak wymyślają pseudo problemy w czasach, kiedy i tak części pochodzą z Chin, dla których pojęcie "ograniczona zdolność produkcyjna" nie istnieje. :evil:

Czysty marketing i tyle.
                                          Ja jak kupowałem F2 to zamawiałem fabryczne Dance, ale auto przyszło bez i zakładał mi diler mówiąc, że gdybym czekał na fabrykę to auto dostałbym później, bo mieli problem z dostawami Dance do fabryki, jakieś to naciągane, ale wtedy się nie zastanawiałem, może to diler specjalnie kombinował, żeby zarobić na radiu i montażu ?? :|
                                          Była O1 jest F2.

Komentarz

• Chris11
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1587

Zamieszczone przez szu
                                            Jeżeli nie macie przyklepanego tygodnia produkcji w systemie to zapomnijcie o czujnikach z przodu. Spodziewajcie się telefonu od sprzedawcy z zabawną informacją, że przednie czujniki wypadły z Waszej fury. Bo im dostawca nawalił.
                                            Coś tu raczej nie gra,bo skoro zamawiałem auto z czujnikami i podczas zamówienia dealer nie informuje mnie o tym, że może wystąpić problem, to mam je dostać i tyle.

Idąc tokiem rozumowania producenta/importera/dealera, to na tydzień przed wjazdem mojego auta na linię produkcyjną dealer może do mnie zadzwonić i powiedzieć, że nie będę miał pakietu dynamic, ogrzewania postojowego, felg aluminiowych, itd... bo wypadły z pakietu/wersji wyposażenia, ale cena pozostaje ta sama.

Takie zagranie w stosunku do mnie, który zamawiał w początku maja pakiet z czujnikami, byłoby (będzie ? ) wysoce nieuczciwe.

Komentarz

• mufel
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 194

Zamieszczone przez kropi
                                              Jeśli w zamian dadzą podgrzewaną przednią szybę to spoko :P
                                              Jeśli zaś nie to trochę ujnia, bo przy tej długości auta to przydatny gadżecik.
                                              w poprzednie o2 mialem czujniki tylko z tyłu w o3 mam tez z przodu. Jak dla mniej zbedna rzecz. Przod reaguje zbyt szybko i przy waskich miejscach gdzie bez problemu wyjeżdżam słyszę nieustanny pisk co mega wkurza.Takze nie robcie tragedii lepiej dolozyc cos w zamian.

Komentarz

• Chris11
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 1587

Żeby dołożyć coś w zamian, to najpierw musieliby mi obniżyć cenę....
                                                A tak wychodzi na to, że dostaję mniej za to samo, co klient, który zamówił 2 miesiące wcześniej.

Komentarz

• mufel
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 194

Żeby dołożyć coś w zamian, to najpierw musieliby mi obniżyć cenę....
                                                  A tak wychodzi na to, że dostaję mniej za to samo, co klient, który zamówił 2 miesiące wcześniej.
                                                  według mnie jak dobrze porozmawiasz cos dorzuca np listwy progowe cos co moga zamontować od kopa w serwisie. Chyba z powodu czujników ty i sprzedawca nie odstapicie od umowy. To tez ludzie do tego taki przypadek w stosunku do rocznej sprzedazy to nic.

Komentarz

• Chris11
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1587

Listew progowych mi nie dorzucą, bo są w standardzie pakietu Dynamic.
                                                    .....no chyba, że też je wycofają.

Najpierw usunęli sterowanie radiem w kierownicy i podnieśli cenę, teraz zabierają czujniki z przodu. Kto wie, co będzie za miesiąc, a czas do odbioru jeszcze dłuuugi, więc wcale nie wykluczam odstąpienia od umowy.

Komentarz

Pracuję...