CENNIK MY2015

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prez7
    Ambiente
    • 2014
    • 111
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Chris11
    Listew progowych mi nie dorzucą, bo są w standardzie pakietu Dynamic.
    .....no chyba, że też je wycofają.

Najpierw usunęli sterowanie radiem w kierownicy i podnieśli cenę, teraz zabierają czujniki z przodu. Kto wie, co będzie za miesiąc, a czas do odbioru jeszcze dłuuugi, więc wcale nie wykluczam odstąpienia od umowy.
    Zaraz zaraz chcesz powiedzieć że sterowanie radiem w kierownicy w wersji Ambition zniknęło również ?
    Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
    Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• grzesk
      Rider
      • 2010
      • 296

Zamieszczone przez prez7

Zaraz zaraz chcesz powiedzieć że sterowanie radiem w kierownicy w wersji Ambition zniknęło również ?
      Jak dobrze rozumiem dwa ostatnie cenniki to w kierownicy czteroramiennej jest sterowanie radiem i komputerem.
      Tu raczej chodzi o starą trójramienną kierownicę, której już nie oferują. Ona miała sterowanie radiem i komputerem. Teraz w nowej trójramiennej od razu "uszczęśliwiają" Cię sterowaniem telefonu za co oczywiści musisz dopłacić.

PS. Tak w ogóle to jakaś dziwna sprawa z tymi czujnikami bo analizowałem cennik Rapida w porównaniu z poprzednim z maja też już na MY2015 o ile z pakietów nic nie zabrali to do wersji Active też już nie można domówić czujników parkowania a wcześniej można było.
      SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• prez7
        Ambiente
        • 2014
        • 111
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez grzesk
        Zamieszczone przez prez7

Jak dobrze rozumiem dwa ostatnie cenniki to w kierownicy czteroramiennej jest sterowanie radiem i komputerem.
        Tu raczej chodzi o starą trójramienną kierownicę, której już nie oferują. Ona miała sterowanie radiem i komputerem. Teraz w nowej trójramiennej od razu "uszczęśliwiają" Cię sterowaniem telefonu za co oczywiści musisz dopłacić.

PS. Tak w ogóle to jakaś dziwna sprawa z tymi czujnikami bo analizowałem cennik Rapida w porównaniu z poprzednim z maja też już na MY2015 o ile z pakietów nic nie zabrali to do wersji Active też już nie można domówić czujników parkowania a wcześniej można było.
        Dzięki za info apropo sterowania uspokoiłem się troszkę.

Jeżeli chodzi o czujniki parkowania, to oni chyba ogłupieli od tego sukcesu OIII. Przecież czujniki, to bardzo pożyteczny i popularny dodatek, na pewno tylni, nie wiem jak przedni bo nie miałem, i co ? nagle okazało się, ze czujniki stały się zbyt trudną do opanowania technologią ? Teraz Skoda w ogóle nie będzie montowała czujników ?

Tak przy okazji napisałem do Dilera w tej sprawie, odpisał mi że auto jest już wyprodukowane, ale właśnie zawiera tą "restrykcję", czy jakoś tak i teraz to wyjaśniają.
        Wkurw. mnie ogarnął wielki, bo ja żadnej "restrykcji" przy kompletowaniu dostępnego wtedy wyposażenia, w kwietniu br. - nie zamawiałem - tylko to co oferowała na ten czas Skoda, w tym również czujniki, a tak wygląda mi na towar niezgodny z zamówieniem.
        Zobaczymy co z tego wyniknie.

ps.
        Skoda naprawdę leci w..... przez te flotowe zamówienia, ale takie lekceważenie indywidualnego użytkownika kiedyś im się odbije czkawką.
        Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
        Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• jerryx
          Ambiente
          • 2010
          • 149

Zamieszczone przez grzesk
          Zamieszczone przez prez7

Nowa kierownica ma sterowanie komputerem , telefonem i radiem - czyli nie odjeli funkcji sterowania radiem tylko dodali sterowanie telfonem i glosowe.
          Po pierwszym dniu jazdy z nowa kierownica mysle ze bym dal za nia te 900 PLN zamiast 500PLN kotre zaplacilem. Ale to wiem po jezdzie z nia jakbym wybieral w konfiguratorze i nie korzysta wczesniej to bym sie pewnie zastanawial.

A tak na marginesie to w ostatnich cennikach zdrozaly rzeczy ktore sie dobrze sprzedaja a jednoczesnie sprawialy ze samochody sie produkowaly wiekami bo czekali na dostawy czesci. Moze to sposob na ograniczenie takich zamowien

Pozdrawiam
          Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• Chris11
            RS
            • 2011
            • 1587

Zamieszczone przez jerryx
            Nowa kierownica ma sterowanie komputerem , telefonem i radiem - czyli nie odjeli funkcji sterowania radiem tylko dodali sterowanie telfonem i glosowe.
            Może i dodali, ale żądają za to teraz 1100zł w stosunku do 100zł, które chcieli za samo sterowanie radiem.
            A po co mi sterowanie telefonem, jak ja nie rozmawiam przez telefon w trakcie jazdy?

Także, dla mnie dopłacanie 1100zł tylko po to, żeby móc sterować radiem z kierownicy to lekka przesada.

Komentarz

• jerryx
              Ambiente
              • 2010
              • 149

Może i dodali, ale żądają za to teraz 1100zł w stosunku do 100zł, które chcieli za samo sterowanie radiem.
              A po co mi sterowanie telefonem, jak ja nie rozmawiam przez telefon w trakcie jazdy?

Także, dla mnie dopłacanie 1100zł tylko po to, żeby móc sterować radiem z kierownicy to lekka przesada.
              No fakty ze ceny rosna u nich szybko. Tylko male sprostowanie - zwykla trojramienna kierownica bez lopatek to 550 PLN vs 100PLN , 900PLN kosztuje kierownica z lopatkami DSG ktora wczesniej byla za 500PLN - ale tak jak powiedzialem jakby kosztowala juz te 900PLN jak zamoawialem to bym sie zastanawial. Teraz jak juz mam to bym sie nie zastanawial tylko bral mimo tej podwyzki.

Komentarz

• Chris11
                RS
                • 2011
                • 1587

No to zaznacz sobie w konfiguratorze tą kierownicę i zobacz, czy faktycznie tylko 600zł.

Komentarz

• perfex
                  L&K
                  • 2005
                  • 1117

Zamieszczone przez mufel
                  Zamieszczone przez kropi
                  Jeśli w zamian dadzą podgrzewaną przednią szybę to spoko :P
                  Jeśli zaś nie to trochę ujnia, bo przy tej długości auta to przydatny gadżecik.
                  w poprzednie o2 mialem czujniki tylko z tyłu w o3 mam tez z przodu. Jak dla mniej zbedna rzecz. Przod reaguje zbyt szybko i przy waskich miejscach gdzie bez problemu wyjeżdżam słyszę nieustanny pisk co mega wkurza.Takze nie robcie tragedii lepiej dolozyc cos w zamian.
                  Jeździłem paroma autami z przednimi czujnikami i Zawsze pierwsza rzecz po odpaleniu auta to było wyłączenie tych debilnych czujników. To jest chyba dla niewidomych albo blondynek typowych :szeroki_usmiech Floty to zapewne olewały, a że tylko floty kupują Skody stąd taka konfiguracja
                  Pozdrawiam
                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• jerryx
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 149

No to zaznacz sobie w konfiguratorze tą kierownicę i zobacz, czy faktycznie tylko 600zł.
                    Nie patrz na konfigurator bo nie jest na biezaco. Ceny z cennika to to co w danej chwili jest obowiazujace

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Zamieszczone przez perfex
                      Zamieszczone przez mufel
                      Zamieszczone przez kropi
                      Jeśli w zamian dadzą podgrzewaną przednią szybę to spoko :P
                      Jeśli zaś nie to trochę ujnia, bo przy tej długości auta to przydatny gadżecik.
                      w poprzednie o2 mialem czujniki tylko z tyłu w o3 mam tez z przodu. Jak dla mniej zbedna rzecz. Przod reaguje zbyt szybko i przy waskich miejscach gdzie bez problemu wyjeżdżam słyszę nieustanny pisk co mega wkurza.Takze nie robcie tragedii lepiej dolozyc cos w zamian.
                      Jeździłem paroma autami z przednimi czujnikami i Zawsze pierwsza rzecz po odpaleniu auta to było wyłączenie tych debilnych czujników. To jest chyba dla niewidomych albo blondynek typowych :szeroki_usmiech Floty to zapewne olewały, a że tylko floty kupują Skody stąd taka konfiguracja
                      Przede wszystkim myslec, a nie twierdzic ze cos jest zle bo ja tego nie uzywam. Przeciez najpierw patrzymy czy cos stoi na przeszkodzie, a potem jedziemy, jak nie ma pewnosci czy przejdzie to mozna posilkowac sie czujnikami, a nie jezdzic na czujniki.

Z czujnikami jak z tempomatem, klimatyzacja, czy elektrycznymi szybami lub fotelami. W zasadzie to po co mi to w aucie, rowerem tez mozna jezdzic
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• orzel720
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 2268
                        • Superb III (3V3)

po 5 latach z czujkami z przodu w OII 2008 chwalę sobie tę opcję - parkowałem wiele razy w miejscach w których nie spróbowałbym bez tych czujek... - no i w efekcie autko przez 5 lat nie miało żadnego dotknięcia żadnej przeszkody

Komentarz

• Chris11
                          RS
                          • 2011
                          • 1587

Nie patrz na konfigurator bo nie jest na biezaco. Ceny z cennika to to co w danej chwili jest obowiazujace
                          No to ponownie polecam zajrzeć w cennik i przy opcji "kierownica ze steorwaniem radiem" jest odnośnik do punktu 29. u dołu cennika.

Komentarz

• jerryx
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 149

No to ponownie polecam zajrzeć w cennik i przy opcji "kierownica ze steorwaniem radiem" jest odnośnik do punktu 29. u dołu cennika.
                            No Fakt - Dla ambiente to sie robic 1100 dla tej Z lopatkami i 700 dla tej bez.

Komentarz

• perfex
                              L&K
                              • 2005
                              • 1117

Zamieszczone przez Maicroft

Z czujnikami jak z tempomatem, klimatyzacja, czy elektrycznymi szybami lub fotelami. W zasadzie to po co mi to w aucie, rowerem tez mozna jezdzic
                              Wszystko prawda, poza klimatyzacją, nie wiem jak można kupić auto bez klimy.
                              A z innych rzeczy to jest bardzo prosty test: czy kupując auto dopłacić mi się chce za czujniki z przodu skoro posiadam póki co wzrok lub elektryczny fotel na którym i tak tylko ja jeżdżę. Jak ktoś odpowiada na to twierdząco to proszę bardzo, kto bogatemu zabroni? To tak samo jak z chorym cenowo columbusem, jak ktoś codziennie jest w innym mieście i ma poważną alergię na nawigację przylepioną do szyby to proszę bardzo. Ale jeżeli ktoś przez 95% czasu jeździ praca-dom to ten wydatek jest trochę ekscentryczny w stosunku do ceny Skody.
                              Pozdrawiam
                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• TomaszW
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 221
                                • Volkswagen

Ja jestem świeżo po rozesłaniu maili z zapytaniem o cenę i rabat na golf 7. Jestem nieźle zdegustowany odpowiedziami. Po prostu żal . Czyżby to auto tak dobrze się sprzedaje i było takie super, że warte swej ceny a może VW uderzyła woda sodowa do głowy ?? Proponowane rabaty od 0-4600zł. Ze skoda widzę że jest podobnie. Sprzedaż klienta indywidualnego jest najgorsza od lat a tu rabat tylko 1000 na wersje kombi. Wszystkiemu winna jest cholerna kratka. Popsuła obecnie rynek i tyle. Czekam do końca lipca może pójdą po rozum do głowy w wakacje bo teraz po porostu strach ładować kasę w samochód.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

perfex, Az dziw bierze ile takich aut sprzedaje sie od reki... wlasnie dla takich co jezdza praca-dom w jednym miescie, jedna trasa, parkuje w tych samych miejscach gdzie stawiaja auta z zamknietymi oczyma

Sprzedawcy generalnie twierdza ze takie nie ida, ale ida... bo CCC oczywiscie mowa o autach z nizszych segmentow. Wyzsze nawet w wersji bida maja klime
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• perfex
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1117

Zamieszczone przez Maicroft
                                    perfex, Az dziw bierze ile takich aut sprzedaje sie od reki... wlasnie dla takich co jezdza praca-dom w jednym miescie, jedna trasa, parkuje w tych samych miejscach gdzie stawiaja auta z zamknietymi oczyma

Sprzedawcy generalnie twierdza ze takie nie ida, ale ida... bo CCC oczywiscie mowa o autach z nizszych segmentow. Wyzsze nawet w wersji bida maja klime
                                    Znaczy mówisz o nowych autach bez klimy czy z bezsensownym w tym układzie columbusem?
                                    Pozdrawiam
                                    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Amix
                                      Ambiente
                                      • 2014
                                      • 220

To tylko inflacja i chcąc utrzymać aktualną cenę muszą z czegoś zrezygnować !!
                                      Księgowy się przyłoży i strach pomyśleć o konfiguracji na 2016.
                                      Elegance zejdzie do klasy ambiente i wymyślą super elegance za bajońską sumę.
                                      Dobrze mi diler mówił, że powinienem się cieszyć, bo zdązyłem przed 22 tygodniem.
                                      Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                                      Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                                      Moja szara myszka - Octavia 3
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• TomaszW
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 221
                                        • Volkswagen

Tak na szybko konfigurowałem auto Octavia Combi Elegance 1.4 TSI 103 kW (140 KM) i nie wiem dlaczego na siłę wciskany jest System wspomagania parkowania 2.0 PARKING ASSISTANT 2.0 za 1 250 zł. Najlepsze jest to że nie mogę go usunąć . Oczywiście konfigurator nie ma podgrzewanej szyby przedniej czyli nie jest aktualny.

Komentarz

• Amix
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 220

Zamiast czujników parkowania ? :lol:
                                          Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek

Komentarz

• jerryx
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 149

Zamieszczone przez TomaszW
                                            Ja jestem świeżo po rozesłaniu maili z zapytaniem o cenę i rabat na golf 7. Jestem nieźle zdegustowany odpowiedziami. Po prostu żal . Czyżby to auto tak dobrze się sprzedaje i było takie super, że warte swej ceny a może VW uderzyła woda sodowa do głowy ?? Proponowane rabaty od 0-4600zł. Ze skoda widzę że jest podobnie. Sprzedaż klienta indywidualnego jest najgorsza od lat a tu rabat tylko 1000 na wersje kombi. Wszystkiemu winna jest cholerna kratka. Popsuła obecnie rynek i tyle. Czekam do końca lipca może pójdą po rozum do głowy w wakacje bo teraz po porostu strach ładować kasę w samochód.
                                            w VW zawsze byl problem z rabatami - marka sie ceni. pamietam jak chcialem kupic polo dl azony to jak zapytalem o rabat to uslyszalem beszczelna odpowiedz ze po rabat to zapraszaja do kolegów ze skody po fabie a tu jest VW i oni rabatów nie daja. To i zona polo nie jezdzi :-)

Co do rabatów na skode to wszystko zalezy jaka konfiguracja. Im drozsza tym mozna dostac ciekaw oferte ale roznice miedzy miastami i dilerami jest ogromny. Warto rozeslac zapytania po paru miastach nawet jesli mialoby sie pojechac te 350 czy 400km. W mooi przypadku taka wycieczka warta byla dodatkowe 3500 PLN rabatu.

[ Dodano: Sro 18 Cze, 14 23:49 ]
                                            Zamieszczone przez Amix
                                            To tylko inflacja i chcąc utrzymać aktualną cenę muszą z czegoś zrezygnować !!
                                            Księgowy się przyłoży i strach pomyśleć o konfiguracji na 2016.
                                            Elegance zejdzie do klasy ambiente i wymyślą super elegance za bajońską sumę.
                                            Dobrze mi diler mówił, że powinienem się cieszyć, bo zdązyłem przed 22 tygodniem.
                                            Z tego co uslyszalem wczoraj u dilera to problem stworzyla kratka. Skoda miala zaplanowan jakas ilosc samochodow na caly rok na polski rynek a kratka mocno z tego limitu pociagnela tylko w pierwszych miesiacach tego roku. A poniewaz nie sa w stanie za bardzo zwiekszyc od reki kwot produkcyjnych na Polske to sa problemy z czekaniem czy bardziej sztywna polityka cenowa.

Komentarz

• Amix
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 220

Nie chodzi o kratkę. Gdzie się schowały czujniki parkowania, cena za kierownicę i inne duperele ?

Komentarz

• crom.de
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 1545
                                                • Superb II (3T4)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez TomaszW
                                                nie wiem dlaczego na siłę wciskany jest System wspomagania parkowania 2.0 PARKING ASSISTANT 2.0 za 1 250 zł. Najlepsze jest to że nie mogę go usunąć
                                                Może jest w jakimś pakiecie z czymś innym co wziąłeś?

Widać w związku z popularnością zrobią teraz emejzing ceny :lol: Zawsze można jeszcze coś z placu dostać, wczoraj oglądaliśmy ciekawą ofertę z małżonką i wyraziła aprobatę :shock:
                                                - Superb
                                                - Panda 1.2

Komentarz

• mac_aaron
                                                  Elegance
                                                  • 2012
                                                  • 984
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

crom.de, uważaj na auta po gradobiciu!

Komentarz

• crom.de
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 1545
                                                    • Superb II (3T4)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mac_aaron, tak wiem, też są takie "okazje". Tutaj na szczęście nie jest ten przypadek - auto zostało 05/13 zarejestrowane dla zbicia ceny i od roku stoi w foliach na placu. Choć mogło mi umknąć jakieś drobne wgniecenie :? Jednak 60 tyś za Ambition Plus to jest dość ciekawa oferta nawet jak doliczyć przedłużenie gwarancji o 3 lata za 2400. Jedyny mankament to, że stoi na Minorisach i nie ma bluetootha - ale to się da rozwiązać zobaczymy co sobie zażyczą za Iliasy.
                                                    - Superb
                                                    - Panda 1.2

Komentarz

Pracuję...