Zamieszczone przez Chris11
CENNIK MY2015
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez prez7
Zaraz zaraz chcesz powiedzieć że sterowanie radiem w kierownicy w wersji Ambition zniknęło również ?
Tu raczej chodzi o starą trójramienną kierownicę, której już nie oferują. Ona miała sterowanie radiem i komputerem. Teraz w nowej trójramiennej od razu "uszczęśliwiają" Cię sterowaniem telefonu za co oczywiści musisz dopłacić.
PS. Tak w ogóle to jakaś dziwna sprawa z tymi czujnikami bo analizowałem cennik Rapida w porównaniu z poprzednim z maja też już na MY2015 o ile z pakietów nic nie zabrali to do wersji Active też już nie można domówić czujników parkowania a wcześniej można było.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzeskZamieszczone przez prez7
Zaraz zaraz chcesz powiedzieć że sterowanie radiem w kierownicy w wersji Ambition zniknęło również ?
Tu raczej chodzi o starą trójramienną kierownicę, której już nie oferują. Ona miała sterowanie radiem i komputerem. Teraz w nowej trójramiennej od razu "uszczęśliwiają" Cię sterowaniem telefonu za co oczywiści musisz dopłacić.
PS. Tak w ogóle to jakaś dziwna sprawa z tymi czujnikami bo analizowałem cennik Rapida w porównaniu z poprzednim z maja też już na MY2015 o ile z pakietów nic nie zabrali to do wersji Active też już nie można domówić czujników parkowania a wcześniej można było.
Jeżeli chodzi o czujniki parkowania, to oni chyba ogłupieli od tego sukcesu OIII. Przecież czujniki, to bardzo pożyteczny i popularny dodatek, na pewno tylni, nie wiem jak przedni bo nie miałem, i co ? nagle okazało się, ze czujniki stały się zbyt trudną do opanowania technologią ? Teraz Skoda w ogóle nie będzie montowała czujników ?
Tak przy okazji napisałem do Dilera w tej sprawie, odpisał mi że auto jest już wyprodukowane, ale właśnie zawiera tą "restrykcję", czy jakoś tak i teraz to wyjaśniają.
Wkurw. mnie ogarnął wielki, bo ja żadnej "restrykcji" przy kompletowaniu dostępnego wtedy wyposażenia, w kwietniu br. - nie zamawiałem - tylko to co oferowała na ten czas Skoda, w tym również czujniki, a tak wygląda mi na towar niezgodny z zamówieniem.
Zobaczymy co z tego wyniknie.
ps.
Skoda naprawdę leci w..... przez te flotowe zamówienia, ale takie lekceważenie indywidualnego użytkownika kiedyś im się odbije czkawką.Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzeskZamieszczone przez prez7
Po pierwszym dniu jazdy z nowa kierownica mysle ze bym dal za nia te 900 PLN zamiast 500PLN kotre zaplacilem. Ale to wiem po jezdzie z nia jakbym wybieral w konfiguratorze i nie korzysta wczesniej to bym sie pewnie zastanawial.
A tak na marginesie to w ostatnich cennikach zdrozaly rzeczy ktore sie dobrze sprzedaja a jednoczesnie sprawialy ze samochody sie produkowaly wiekami bo czekali na dostawy czesci. Moze to sposob na ograniczenie takich zamowien
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jerryxNowa kierownica ma sterowanie komputerem , telefonem i radiem - czyli nie odjeli funkcji sterowania radiem tylko dodali sterowanie telfonem i glosowe.
A po co mi sterowanie telefonem, jak ja nie rozmawiam przez telefon w trakcie jazdy?
Także, dla mnie dopłacanie 1100zł tylko po to, żeby móc sterować radiem z kierownicy to lekka przesada.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez jerryxNowa kierownica ma sterowanie komputerem , telefonem i radiem - czyli nie odjeli funkcji sterowania radiem tylko dodali sterowanie telfonem i glosowe.
A po co mi sterowanie telefonem, jak ja nie rozmawiam przez telefon w trakcie jazdy?
Także, dla mnie dopłacanie 1100zł tylko po to, żeby móc sterować radiem z kierownicy to lekka przesada.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelZamieszczone przez kropiJeśli w zamian dadzą podgrzewaną przednią szybę to spoko :P
Jeśli zaś nie to trochę ujnia, bo przy tej długości auta to przydatny gadżecik.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez mufelZamieszczone przez kropiJeśli w zamian dadzą podgrzewaną przednią szybę to spoko :P
Jeśli zaś nie to trochę ujnia, bo przy tej długości auta to przydatny gadżecik.
Z czujnikami jak z tempomatem, klimatyzacja, czy elektrycznymi szybami lub fotelami. W zasadzie to po co mi to w aucie, rowerem tez mozna jezdzic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jerryxZamieszczone przez Chris11No to zaznacz sobie w konfiguratorze tą kierownicę i zobacz, czy faktycznie tylko 600zł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez jerryxZamieszczone przez Chris11No to zaznacz sobie w konfiguratorze tą kierownicę i zobacz, czy faktycznie tylko 600zł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft
Z czujnikami jak z tempomatem, klimatyzacja, czy elektrycznymi szybami lub fotelami. W zasadzie to po co mi to w aucie, rowerem tez mozna jezdzic
A z innych rzeczy to jest bardzo prosty test: czy kupując auto dopłacić mi się chce za czujniki z przodu skoro posiadam póki co wzrok lub elektryczny fotel na którym i tak tylko ja jeżdżę. Jak ktoś odpowiada na to twierdząco to proszę bardzo, kto bogatemu zabroni? To tak samo jak z chorym cenowo columbusem, jak ktoś codziennie jest w innym mieście i ma poważną alergię na nawigację przylepioną do szyby to proszę bardzo. Ale jeżeli ktoś przez 95% czasu jeździ praca-dom to ten wydatek jest trochę ekscentryczny w stosunku do ceny Skody.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Ja jestem świeżo po rozesłaniu maili z zapytaniem o cenę i rabat na golf 7. Jestem nieźle zdegustowany odpowiedziami. Po prostu żal . Czyżby to auto tak dobrze się sprzedaje i było takie super, że warte swej ceny a może VW uderzyła woda sodowa do głowy ?? Proponowane rabaty od 0-4600zł. Ze skoda widzę że jest podobnie. Sprzedaż klienta indywidualnego jest najgorsza od lat a tu rabat tylko 1000 na wersje kombi. Wszystkiemu winna jest cholerna kratka. Popsuła obecnie rynek i tyle. Czekam do końca lipca może pójdą po rozum do głowy w wakacje bo teraz po porostu strach ładować kasę w samochód.
Komentarz
-
-
perfex, Az dziw bierze ile takich aut sprzedaje sie od reki... wlasnie dla takich co jezdza praca-dom w jednym miescie, jedna trasa, parkuje w tych samych miejscach gdzie stawiaja auta z zamknietymi oczyma
Sprzedawcy generalnie twierdza ze takie nie ida, ale ida... bo CCC oczywiscie mowa o autach z nizszych segmentow. Wyzsze nawet w wersji bida maja klime
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftperfex, Az dziw bierze ile takich aut sprzedaje sie od reki... wlasnie dla takich co jezdza praca-dom w jednym miescie, jedna trasa, parkuje w tych samych miejscach gdzie stawiaja auta z zamknietymi oczyma
Sprzedawcy generalnie twierdza ze takie nie ida, ale ida... bo CCC oczywiscie mowa o autach z nizszych segmentow. Wyzsze nawet w wersji bida maja klimePozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
To tylko inflacja i chcąc utrzymać aktualną cenę muszą z czegoś zrezygnować !!
Księgowy się przyłoży i strach pomyśleć o konfiguracji na 2016.
Elegance zejdzie do klasy ambiente i wymyślą super elegance za bajońską sumę.
Dobrze mi diler mówił, że powinienem się cieszyć, bo zdązyłem przed 22 tygodniem.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Tak na szybko konfigurowałem auto Octavia Combi Elegance 1.4 TSI 103 kW (140 KM) i nie wiem dlaczego na siłę wciskany jest System wspomagania parkowania 2.0 PARKING ASSISTANT 2.0 za 1 250 zł. Najlepsze jest to że nie mogę go usunąć . Oczywiście konfigurator nie ma podgrzewanej szyby przedniej czyli nie jest aktualny.
Komentarz
-
-
Zamiast czujników parkowania ? :lol:Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomaszWJa jestem świeżo po rozesłaniu maili z zapytaniem o cenę i rabat na golf 7. Jestem nieźle zdegustowany odpowiedziami. Po prostu żal . Czyżby to auto tak dobrze się sprzedaje i było takie super, że warte swej ceny a może VW uderzyła woda sodowa do głowy ?? Proponowane rabaty od 0-4600zł. Ze skoda widzę że jest podobnie. Sprzedaż klienta indywidualnego jest najgorsza od lat a tu rabat tylko 1000 na wersje kombi. Wszystkiemu winna jest cholerna kratka. Popsuła obecnie rynek i tyle. Czekam do końca lipca może pójdą po rozum do głowy w wakacje bo teraz po porostu strach ładować kasę w samochód.
Co do rabatów na skode to wszystko zalezy jaka konfiguracja. Im drozsza tym mozna dostac ciekaw oferte ale roznice miedzy miastami i dilerami jest ogromny. Warto rozeslac zapytania po paru miastach nawet jesli mialoby sie pojechac te 350 czy 400km. W mooi przypadku taka wycieczka warta byla dodatkowe 3500 PLN rabatu.
[ Dodano: Sro 18 Cze, 14 23:49 ]
Zamieszczone przez AmixTo tylko inflacja i chcąc utrzymać aktualną cenę muszą z czegoś zrezygnować !!
Księgowy się przyłoży i strach pomyśleć o konfiguracji na 2016.
Elegance zejdzie do klasy ambiente i wymyślą super elegance za bajońską sumę.
Dobrze mi diler mówił, że powinienem się cieszyć, bo zdązyłem przed 22 tygodniem.
Komentarz
-
-
Nie chodzi o kratkę. Gdzie się schowały czujniki parkowania, cena za kierownicę i inne duperele ?Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomaszWnie wiem dlaczego na siłę wciskany jest System wspomagania parkowania 2.0 PARKING ASSISTANT 2.0 za 1 250 zł. Najlepsze jest to że nie mogę go usunąć
Widać w związku z popularnością zrobią teraz emejzing ceny :lol: Zawsze można jeszcze coś z placu dostać, wczoraj oglądaliśmy ciekawą ofertę z małżonką i wyraziła aprobatę :shock:
Komentarz
-
-
mac_aaron, tak wiem, też są takie "okazje". Tutaj na szczęście nie jest ten przypadek - auto zostało 05/13 zarejestrowane dla zbicia ceny i od roku stoi w foliach na placu. Choć mogło mi umknąć jakieś drobne wgniecenie :? Jednak 60 tyś za Ambition Plus to jest dość ciekawa oferta nawet jak doliczyć przedłużenie gwarancji o 3 lata za 2400. Jedyny mankament to, że stoi na Minorisach i nie ma bluetootha - ale to się da rozwiązać zobaczymy co sobie zażyczą za Iliasy.
Komentarz
-
Komentarz