Lusterko wsteczne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mufel
    Ambiente
    • 2014
    • 194

Zamieszczone przez BAss25
    Ok wszystko jasne )) Nastepna sprawa. Ma ktos moze zdjecie swojego auta z przyciemnionymi fabrycznie szybami? Bo jesli ja mam przyciemnione szyby to chyba mam cos z oczami
    Ja w swoim aucie mam sunset i powiem szczerze że przez 20 tyś kilometrów automatycznie przyciemniane lusterko jest zbędne. przyciemnienie tylnej szyby mocno osłabia rażenie światłem przez samochody jadące z tyłu

Komentarz

• BAss25
      Drive
      • 2015
      • 76

Mozesz pokazac zdjecie swojego auta bo chcialbym te szyby ze swoim porownac?

Komentarz

• krzyzakp
        L&K
        • 2013
        • 1016
        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

mufel, przy fabrycznym sunset wystarcza? :shock: Widzialem jak wyglada fabryczne i od razu odpuscilem - za ta sama cene firma, z ktora ASO wspolpracuje przyjechala i przyciemnila przed odbiorem auta. Zero ganiania i problemu, cena ta sama, a efekt duuzo lepszy.

Moja O3 RS

Komentarz

• mufel
          Ambiente
          • 2014
          • 194

Mozesz pokazac zdjecie swojego auta bo chcialbym te szyby ze swoim porownac?
          Mam tylko jedno zdjęcie na kompie, nie wiem czy pomoże bo słabo to widać

[ Dodano: Nie 01 Lut, 15 15:20 ]
          Zamieszczone przez krzyzakp
          mufel, przy fabrycznym sunset wystarcza? :shock: Widzialem jak wyglada fabryczne i od razu odpuscilem - za ta sama cene firma, z ktora ASO wspolpracuje przyjechala i przyciemnila przed odbiorem auta. Zero ganiania i problemu, cena ta sama, a efekt duuzo lepszy.
          Szczerze gdy konfigurowałem auto sunset wziąłem ze względów estetycznych, nie jestem zwolennikiem ciemnych szyb dlatego fabryczne przyciemnienie jest dla mnie ok.
          Załączone pliki

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

za ta sama cene firma, z ktora ASO wspolpracuje przyjechala i przyciemnila
            ale to nadal jest folia, nie masz gwarancji, że po 4-5 latach zacznie pękać.

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

Zamieszczone przez ufo
              za ta sama cene firma, z ktora ASO wspolpracuje przyjechala i przyciemnila
              ale to nadal jest folia, nie masz gwarancji, że po 4-5 latach zacznie pękać.
              jak szyby są dobrze przygotowane, folia dobrze położona i sama folia dobrej firmy to za przeproszeniem gówno będzie pękać
              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• polrob
                Rider
                • 2013
                • 535
                • Superb III (3V3)
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Tutaj masz kolego moją O3 z sunsetem
                Załączone pliki
                jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• BAss25
                  Drive
                  • 2015
                  • 76

Czyli tak maja wygladac szyby jesli mam w specyfikacji napisane "przyciemniane szyby"?

Komentarz

• polrob
                    Rider
                    • 2013
                    • 535
                    • Superb III (3V3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

przyciemniane szyby to są takie jak w mojej przednie czyli standard. A jeśli chodzi o tył to jest to dodatkowo płatna opcja i nazywa się sunset
                    jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                    była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                    była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• BAss25
                      Drive
                      • 2015
                      • 76

Czyli umowmy sie ze "przyciemnione" szyby nie sa wcale przyciemnione
                      Widze ze SKODA lubi wyolbrzymiac nazwy To taki chwyt marketingowy na ktory lapia sie tacy laicy jak ja. Strasznie mnie to wkurza ze zrobili ze mnie idiote w kilku sprawach. Zobaczymy co jutro powiedza jak im pokaze jakie mi felgi dali? Oczywiscie napisze wam jakie mieli tlumaczenie bo pewnie beda szli w zaparte ze to moja wina Na szczescie ta kwestie mam na papierze i nikt juz wiecej ze mnie durnia nie zrobi

Komentarz

• LUKI
                        RS
                        • 2005
                        • 5776

Czyli umowmy sie ze "przyciemnione" szyby nie sa wcale przyciemnione
                        jak nie są jak są

no proszę Cię jak Ty nie widzisz różnicy 'odcieni' szyb przednie drzwi vs tylne drzwi

moim zdaniem jest to optymalny stopień 'przyciemnienia'
                        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• BAss25
                          Drive
                          • 2015
                          • 76

Na zdjeciu na gorze masz wersje sunset i oczywiscie tu widze przyciemnienie ale w wersji standard juz tego nie widac. Gdybym mial takie jak na zdjeciu bym nawet nie podejmowal tematu bo wygladaja super. Niestety u mnie ja nie widze zadnego przyciemnienia

Komentarz

• polrob
                            Rider
                            • 2013
                            • 535
                            • Superb III (3V3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Kolego nie do końca rozumiem twoje rozczarowanie bo przecież oglądałeś przed zakupem ten konkretny samochód i widziałeś co bierzesz. Zrozumiał bym jakbyś zamówił auto i przyszło by inne niż zamówione ale w tym przypadku mogłeś go pooglądać przed dokonaniem wyboru.
                            Co do felg to po prostu podmienili z innym autem bo widocznie mieli klienta który chciał mieć taki wzór. Cena felg taka sam także finansowo nic nie straciłeś i raczej nic nie wskórasz w tej sprawie, ale spróbować warto.

Komentarz

• pzeb
                              Drive
                              • 2013
                              • 74
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mnie to fabryczne przyciemnienie również odpowiada. Nie jest za mocne, a wizualnie samochód wygląda dużo lepiej.

Komentarz

• BAss25
                                Drive
                                • 2015
                                • 76

Zamieszczone przez polrob
                                Kolego nie do końca rozumiem twoje rozczarowanie bo przecież oglądałeś przed zakupem ten konkretny samochód i widziałeś co bierzesz. Zrozumiał bym jakbyś zamówił auto i przyszło by inne niż zamówione ale w tym przypadku mogłeś go pooglądać przed dokonaniem wyboru.
                                Co do felg to po prostu podmienili z innym autem bo widocznie mieli klienta który chciał mieć taki wzór. Cena felg taka sam także finansowo nic nie straciłeś i raczej nic nie wskórasz w tej sprawie, ale spróbować warto.
                                Co to znaczy "poprostu podmienili"?? Auto mam niezgodne ze specyfikacja i nie moge nic z tym zrobic????
                                Ja nie chce zadnej kasy ani jakichs profitow, chce miec takie felgi jakie powinny byc i zwykle "przepraszam"!!!!

Komentarz

• polrob
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 535
                                  • Superb III (3V3)
                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Tylko że te felgi są równorzędne ale jak pisałem warto zawsze próbować.

Komentarz

• BAss25
                                    Drive
                                    • 2015
                                    • 76

Czyli specyfikacja moge sobie tylek podetrzec? Czyli idac tym tokiem rozumowania to mozna zamowic kolor czarny dostac srebrny i mi powiedza ze to jest rownozedne bo taka sama cena?

Komentarz

• shado
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 5315
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

BAss25, ty w ogóle oglądałeś to auto przez zakupem i w czasie odbioru czy tak się napaliłeś, że straciłeś wzrok i dopiero teraz go odzyskałeś?
                                      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• antek
                                        Ambiente
                                        • 2012
                                        • 121

Czyli specyfikacja moge sobie tylek podetrzec? Czyli idac tym tokiem rozumowania to mozna zamowic kolor czarny dostac srebrny i mi powiedza ze to jest rownozedne bo taka sama cena?
                                        Nie do końca rozumiem Twój problem, widziałeś auto które brałeś (z placu), albo Ci konfiguracja odpowiadała albo nie, teraz nagle w specyfikacji widzisz że w kwitach ma inen felgi, co wg mojej oceny nie miało wplywu na wolę zakupu... i teraz jest problem? Rozumiem że jakby było to coś czego nie widziałeś, np jakaś opcja w konfiguracji której nie widać, a potem okazuje się że jej nie ma :roll:

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15975
                                          • Superb III (3V3)

Tak, nie jezdzilem autem tym co kupowalem. To bylo auto z tym samym silnikiem i podobna specyfikacja jak sie pozniej okazalo
                                          Później czyli kiedy? Po zakupie? Ty rozmawiałeś o kupnie tego konkretnego egzemplarza, którym jeździłeś czy tylko z takim samym silnikiem? Bo jeśli to drugie to pardonner, ale do kogo masz pretensje? Do dilera?
                                          رافال
                                          Spoty
                                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• BAss25
                                            Drive
                                            • 2015
                                            • 76

Proponuje zamknac temat poniewaz nie ma sensu sie nad tym rozwodzic. Widze ze nie rozumiecie mnie ale przeciez nie bedziemy sie klocic))
                                            Wiem juz wszystko na temat lusterek i przyciemnianych szyb to bylo sedno sprawy
                                            Jutro zalatwie sprawe felg i bede sie cieszyl swoim nowym autkiem bo o to w tym wszystkim przeciez chodzi
                                            Dziekuje za wszystkie uwagi na pewno dzieki nim bede na przyszlosc madrzejszy i bardziej czujny. Jak widac czlowiek uczy sie przez cale zycie

Komentarz

• Łabik
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 346
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

BAss25, Nie rozumiem twojego rozgoryczenia. Przecież przed zakupem oglądałeś auto i zdecydowałeś się na zakup. Przypuszczam że auto ci się podobało i pasowało ci jego wyposażenie. Nagle przeczytałeś że powinno mieć inny wzór felg i masz pretensje do dealera i bóg wie jeszcze do kogo.

Rozumiałbym jak byś auto sam konfigurował a coś by się nie zgadzało.
                                              Porozmawiaj z dealerem może się uda zamienić felgi.

Wyluzuj trochę i ciesz się nowym autem
                                              Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
                                              http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA

Komentarz

• BAss25
                                                Drive
                                                • 2015
                                                • 76

Wlasnie juz wyluzowalem
                                                Jest wszystko ok

Komentarz

• Łabik
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 346
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

To super pochwal się autem w showroom.
                                                  Pozdrawiam :wink:
                                                  Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
                                                  http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA

Komentarz

• BAss25
                                                    Drive
                                                    • 2015
                                                    • 76

Wlasnie o tym myslalem
                                                    Jutro strzele fotki i oczywiscie wstawie.

Wiecie moze czy opcja Drive Setup jest to tylko kwestia oprogramowania czy cos wiecej?

Komentarz

Pracuję...