Witam ! dziś z racji spadku temperatury włączyłem ogrzewanie i zonk prawa strona od pasażera leci letnie powietrze i ze środkowej bliżej prawej też leci letnie co do lewej leci ukrop tak jak powinno być . Wgl odnoszę takie wrażenie że z tej kratki z nawiewu środkowego leci trochę mniej powietrza niż z sąsiedniej . Robiłem reset klap kilka razy ale teraz nawet to nie pomaga i nie mogę go wykonać niby miga ale nic się nie dzieje miał z was ktoś taki przypadek ?
nie grzeje prawa strona ktoś coś wie ?
Zwiń
X
-
Witaj Kolego?
Podstawowa sprawa - SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE!!!
W jakim to się dzieje AUCIE?????
UZUPEŁNIJ PROFIL i podaj co to za wóz bo nikt CI nie odpowie na ten problem z postu.
Pozdro.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
-
-
Zamieszczone przez kamil8894 Zobacz wpisPisze w dziale Octavia 3 więc to raczej logiczne
Czasem w dziale, w którym piszesz ludzie się witali a uzupełnienie profilu niweluje takie wątpliwości.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
-
mateo15-s pozwoliłem sobie na wydzielenie tematu do HOW-TO: http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...a-klap-nawiewu uzupełniając go o zdjęcia.
Dzięki
Komentarz
-
-
Objawem było tylko nierówne grzanie, a w konsekwencji błędy pod VCDS. Cykanie, cykaniu nierówne - każdy zinterpretuje to inaczej. Te silniczki są w kilku miejscach w kokpicie - prawy/lewy klap temperatur (zerknij sobie na widok rozstrzelony z mojego opisu), za schowkiem jest sterujący klapą od nawiewu "na szybę" a zaraz obok niego przy prawych drzwiach jest jeszcze jeden. Włącz sobie adaptacje na zgaszonym silniku i nasłuchuj czy któryś z nich podczas ruchu nie wydaje innych dźwięków niż pozostałe. Jeśli nie - to raczej wszystko jest w porządku, jeśli tak - to może zwiastować nadchodzące problemy.
Komentarz
-
-
Pomóżcie. Po praniu tapicerki (wczoraj odebrałem auto) okazuje się, że nie grzeje lewa strona, dmucha aż miło, ale na zimno. Prawa OK - dmucha i grzeje. Jak skasować błędy z klimatronika bez VCDS? Jak zrobić adaptację znalazłem, ale kasowania nie mogę wyszukać. Chyba, że to to samo, bo na YT używają tych określeń zamiennie. O3 z 2013 1,4TSI.Ostatnio edytowany przez kylo76; 29851.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Adaptacja to tak naprawdę tylko nauka pozycji granicznych dla klap. Samych błędów pod VCDSem może być więcej, na które adaptacja nic nie pomoże. Jeśli zrobisz adaptację i problem zniknie to nic nie stracisz i jesteś wygrany. Jeśli problem nie zniknie to zostaje podłączyć się i zobaczyć co zgłasza ECU.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mateo15-s Zobacz wpisJeśli zrobisz adaptację i problem zniknie to nic nie stracisz i jesteś wygrany.
O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Witam. U mnie też dzisiaj zaobserwowałem, że z lewej kratki od strony kierowcy oraz lewej na środku leci ciepłe powietrze, a cała prawa strona - leci lodowate. Znalazłem zdjęcia silniczka klap, zajrzałem u siebie, i wygląda na to, że jest tylko pod schowkiem biały półksiężyc, nie ma tego kółka zębatego. Poruszyłem tym półksiężycem i okazało się, że ze wszystkich nawiewów leci gorące powietrze, za to jak ustawie na pozycję low to z kolei z lewych kratek lecie zimne powietrze, a z prawych od strony pasażera - ciepłe... Jakieś porady, podpowiedzi? Z góry wielkie dzięki za wszystkie
Komentarz
-
Komentarz