namo, tak ,fajnie to wygląda ,ale nie miałem okazji porównać , handlowiec powiedział że nie warto .
nawigacja Columbus/amundsen
Zwiń
X
-
namo
Aaaaa, to jest to samo, różni się wielkością wyświetlacza. Jechałem Passatem jako pasażer z Amudsesenem, jakieś dziwnie gołe te mapy ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. Ten mini-wyświetlacz za dużo ma tej ramy dookoła, wygląda to tak z dupy, do RSki nie pasuje.
Ja szukałem auta z Colubusem, pełną skórą z DSG i w benzynie. Te trzy warunki musiały być spełnione. Dla 4000 taniej nie zamieniłbym na Amudsena. To taki półśrodek do auta przedstawiciela handlowego żeby miał tanio bluetooth.
Komentarz
-
namo
Wpierw musisz go rozpakować za pomocą programu 7zip. Potem wgraj to na kartę żeby w głownym katalogu karty znalazł się plik metainfo2
Komentarz
-
Zamieszczone przez namoPonieważ Class 10 posiada najwyższą tolerancję z urządzeniami przez swoją szybkość. Inne wolniejsze karty dostają time-out od urządzenia i nie widzi ich. Masz ok 99% szans, że zadziała, pozostałe to albo się udo albo się nie udo.
SD-CDA to takie nazewnictwo żeby klient nie mógł znaleźć zamiennika i kupił za 200 zł w ASO taką kartę.
Baniq, sformatuj kartę i bezpośrednio na nią rozpakuj archiwum z mapami. Sam jestem ciekaw czy zadziała.Pozdro
Komentarz
-
-
namo
Leniwiec, to jako pierwsi na tym forum aktualizujecie mapy w nowym Amudsenie? Nieźle, ciekawe czy zadziała na zwykłej karcie.
Komentarz
-
słuchajcie plik zessał się pod nazwą "P40_N60S3MIBS2_EU_NT_Q3.13"
wiec pierwszy folder jest pod tą samą nazwą gdy w to wejde widze:
-folder "markets"
i txt "DBInfo"
i pytanie czy na karcie zostawić od pierwszego folderu tj. P40_N60S3MIBS2_EU_NT_Q3.13
czy to ze srodka czyli markets i ten txt
Komentarz
-
-
namo
No zobaczymy jak mu pójdzie. Wątpię aby VW zlecił produkcję specjalnych kart które jako jedyne są nośnikiem map do Amudsena.
te ze środka DBInfo itd
Komentarz
-
namo
Zamieszczone przez Baniqdane są nie prawidłowe
Komentarz
-
Są 2 strategie. Doić klienta co roku, ale to chyba niewielka liczba klientów. Druga to wydoić klientów na wysokiej cenie zakupu, a mapy dawać im potem gratis. Wszystko zależy od tego co się komu opłaca.
W sumie to jest jeszcze trzecia kategoria :-) Wciąż popularna. Wydoić klienta i przy zakupie i co roku :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Baniqi pytanie czy na karcie zostawić od pierwszego folderu tj. P40_N60S3MIBS2_EU_NT_Q3.13
Zamieszczone przez namoczyli się nie da. shado, czemu Columbusa oszczędzili i jeszcze dali za free aktualizację map przez internet?
A Amundsena też możesz sobie zaktualizować przez net samemu, tylko trzeba DOKŁADNIE przeczytać instrukcję.Pozdro
Komentarz
-
-
namo
Aha, czyli karta SD-CDA jest w zestawie przy zakupie Amudsena wraz z mapą. Bez karty navi nie działa? Bez mapy na karcie SD-CDA kolega nie włączy nawigacji?
Komentarz
-
To najlepiej niech się wypowie jakiś posiadacz Amundsena, ale na chłopski rozum jak ktoś kupuje auto z navi Amundsena, to musi mieć w komplecie kartę SD-CDA z mapami i jest ona na stałe w slocie SD2. Inaczej jak miałaby mu działać, hm? Aktualizacja map to po prostu jest jej sformatowanie na kompie (jak ktoś chce to robi wcześniej backup bieżącej zawartości) i rozpakowanie na nią ściągniętego archiwum z nowymi mapami. That's all Folks :szeroki_usmiech
Kolega Baniq takową kartę po prostu zgubił i stąd ma problem.Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez namoAha, czyli karta SD-CDA jest w zestawie przy zakupie Amudsena wraz z mapą. Bez karty navi nie działa? Bez mapy na karcie SD-CDA kolega nie włączy nawigacji?
teraz nie ma jak w RNS-510 możliwości odblokowania DVD podczas jazdy i oglądania bajeczek przez dzieci
szkoda 4 tys wydać na DVD którego nie użyjesz tablet będzie tańszy 8)O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez lubek24teraz nie ma jak w RNS-510 możliwości odblokowania DVD podczas jazdy i oglądania bajeczek przez dzieci
Komentarz
-
namo
bosniakGTX, jakie POI wgrywałeś? Jest gdzieś aktualna baza fotoradarów? Z piplaza zassałem taką co pokazuje fotoradar którego nie ma już 4 lata w Mesznej.
Komentarz
-
namo
Komentarz
Komentarz