Zamieszczone przez abstinent
Automatyczne domykanie szyb w OIII - czy możliwe?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez QgarA czy wpakowanie alarmu czy jakiejś blokady zapłonu poza ASO zawsze powoduje utratę gwarancji?
Zamieszczone przez Wojqba"ketivv napisał/a:
nie wiem jak teraz ale w Yeti MY'11 czujnik deszczu zamyka wszystkie szyby i dach automatycznie gdy auto stoi zaparkowane"
ale to jest przypadek szczególny działania czujnika deszczu, a przy zamknięciu samochodu domykanie nie działa...
dla mnie rozwiązanie VW w tym zakresie jest bardzo rozsądne gdyż wolę pilotem otwierać i zamykać okna na odległość wg. uznania niż mieć tylko opcje "zamknij wszytko" tym bardziej, że jest ona dostępna "na żądanie" i nie zabiera niewiele czasu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvdla mnie rozwiązanie VW w tym zakresie jest bardzo rozsądne gdyż wolę pilotem otwierać i zamykać okna na odległość wg. uznania niż mieć tylko opcje "zamknij wszytko" tym bardziej, że jest ona dostępna "na żądanie" i nie zabiera niewiele czasu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78A jak się nie pozamyka ?? bo coś się zadziało, wtedy a to deszczyk napada a to ktoś sprawdzić zawartość schowka itp. kontrola podstawą zaufania
Ale po co się przepracowywać i robić sobie odciski na palcu od ciśnięcia pilota :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QgarZawsze trzeba ufać i kontrolować
A tak na serio to lepiej mieć kontrolę nad zamykaniem i to z kilku względów IMO czujnik "przycięcia palca", "czujnik domknięcia", "czujnik otwarcia" itp. to tylko elektronika NIC nie zastąpi kontroli wzrokowo - namacalnej a przy ciemnych szybach to już obowiązek :!: bo 3/4 auta z tyłu masz zasłonięte :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentjuż kiedyś pisałem...
alarmu nie mam, szyby jak trzymam przycisk zamykają się
ale jest jeszcze inna opcja której nie mogę obczaić :?
bywa że jak szyby mam otwarte, wyciągam kluczyk to szyby same się zamykają
nie zależnie czy świeci czy pada
tak 50/50
Proszę Cię rozkmiń to bo nie chce mi się za każdym razem obchodzić samochodu i sprawdzać czy aby wszystkie szyby są zamknięte :wink:Piotrec
Aktualnie O3 1.6 TDI 105 KM Elegance
Poprzednia O1 1.9 TDI 110 KM
Komentarz
-
-
Piotrec, no ale jakbym wiedział jak to bym już dawno ...
ni cholera nie mogę, myślę że za dużo rzeczy się na to składa żeby dojść
pamiętam raz że pod domem chciałem postawić samochód, a że upał no to szyby zostawić otwarte
wyciągam kluczyk i szyby na złość do góry
zapłon otwieram, wyciągam i to samo
i tak chyba ze cztery razy
myślałem że mnie coś trafi :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 11 Wrz, 13 17:38 ]
jak chcesz, to kodowanie podrzucę :P
Komentarz
-
-
Jak zaczyna padać deszcz to sam zamykam szyby nie czekając na czujnik deszczu
Wiem chyba o co Ci chodzi, ale doprecyzujmy - czy samoczynne domknięcie szyb jak jest już uzbrojony alarm, czy domknięcie szyb w czasie uzbrajania alarmu? Ale podejrzewam, że komputer nie jest aż tak mądry niezależnie od sytuacji.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoZamieszczone przez QgarZamieszczone przez paderoJa mam alarm dokładany w salonie i mam domykanie szyb po krótkim naciśnięciu pilota(normalne zamknięcie samochodu) zamyka się również okno dachowe
A możesz podać gdzie montowałeś ten alarm?
Potrzebuję kontaktu bo w Krakowie nie potrafią/nie chcą zrobić automatycznego domykania szyb i nie wiedza czy da się to zrobić z tym alarmem.
Odbieram OIII za 2 tygodnie i zleży mi na domykaniu.
PozdrawiamOIII 1,4 TSI (CHPA)
wcześniej OII FL 1,6 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76Zamieszczone przez andriu21tgczy siostra Octavia tak ma..
Automatic rain closing
Go into [09] Central Electronics
Go into Secuity Access and enter 31347
Go to adaptation channels and set the following:
- (15) Access Control 2 - Regenschliessen_ein aus (Rain Closing on / off) - Select Active
- (16) Access Control 2 - Regenschliessen_art (Rain closing Type) set to Permanent
- (28) Access Control 2 - Menuesteuerung Regenschliessen (Menu Control Rain close) – Set to Active (enables the menu in the ifotainment screen)
Komentarz
-
-
napki, Alarm montowany w Auto Wimarze na Modlińskiej w Warszawie, przed odbiorem auta. Jak zamawiałem auto to pytali czy chcę oryginalny skodowski, czy nie oryginalny montowany u nich(podobno lepszy) wybrałem ten drugi. Z tego co pamiętam to nawet jakoś symbolicznie nie dużo za niego zapłaciłem.
Komentarz
-
Komentarz