System Stop&..noStart
Zwiń
X
-
U mnie mialem inna sytuacje. Mianowicie po kazdym uruchomieniu auta wylaczam ten system (wyrobilem sobie juz taki nawyk) i nie uzywam w ogole. Pewnego dnia dojezdzam do pierwszych swiatel (jakies 400m) i nagle auto gasnie na sekunde i samo odpala mimo wylaczonego s/s :shock: malo tego, czasami zauwazam, ze nawet jak wylacze s/s auto zgasnie na swiatlach, patrze na guzik a ten wlaczony (s/s aktywny). Czy to nie jest tak, ze po uruchomieniu i wylaczeniu tego systemu aktywuje sie on sam po przekroczeniu jakiejs predkosci? A moze elektronika zaczyna swirowac? Bo juz nie wiem sam.....
Komentarz
-
-
Pojezdzilem, poobserwowalem i zauwazylem, ze rzeczywiscie czasami system uaktywni sie sam. Nie wiem kiedy i jak ale jednak. Odpalam, ruszam, jade, 1 stop na swiatlach i silnik nie gasnie bo s/s wylaczylem - czyli super tak ten system powinien dzialac. Ide na zakupy, wracam,odpalam, wylaczam s/s, dojezdzam do swiatel i silnik gasnie, patrze guzik niepodswietlony czyli system aktywny. Zauwazylem, ze dzieje sie to losowo. Czasami wylacze i sie nie wlaczy a czasami juz przy pierwszych swiatlach gasnie. Mial ktos takie szopki i ewentualnie jakie bylo rozwiazanie. Jechac do serwisu troche mi skomplikuje zycie bo bede bez auta.
Komentarz
-
-
Umówienie się do serwisu to 2-3 godziny. Lepiej teraz niż potem, jak coś sie spieprzy "bardziej"
Dodam tylko, że przy ubytku płynu chłodzącego pojechałemz inną rzeczą, wspomniałem o tym płynie przy okazji i ... trzeba coś tam wymienić, bo dalej cieknie - pierwszy ubytek nie był "dotarciem".
Jak masz gwarancję, korzystaj
Komentarz
-
Komentarz