U mnie też niestety czujnik wariuje. Jak jest mróz, to właściwie cały czas pokazuje, że nie ma płynu. Wczoraj się trochę ociepliło, więc włączał się rzadziej, co parę km... Płyn także orlenowski, więc trzeba będzie wypryskać go do końca i kupić na BP
Woła o płyn - a już dolany!
Zwiń
X
-
andrzej1962, ale jakoś wszyscy mieli problem po użyciu płynu z orlen-a ,ja w sumie teżSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
No, dobrze by było... Niestety, płyn był płynny przy -12, teraz jest +10 i nadal świeci. Osobiście podejrzewam, że o ile dobrze rozumiem zasadę działania tego czegoś, i jest to oparte na przewodnictwie cieczy, to taki efekt może dać zbyt "dobry" płyn z dużą zawartością alkoholu i wody zdemoralizowanej. Z ciekawości doleję jutro zwykłej kranówy i być może lampka zgaśnie. :roll:
Komentarz
-
-
Skoro w ASO mówią że płyn Orlenu jest problematyczny to chyba kończy temat
Z ciekawości doleję jutro zwykłej kranówy i być może lampka zgaśnie. :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfikJa od nowości leje płyn z marketów najtańsze w cenie 8-12zł za 5litrów i czujnik działa jak należy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Zamieszczone przez RalfikJa od nowości leje płyn z marketów najtańsze w cenie 8-12zł za 5litrów i czujnik działa jak należy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962dlatego będę się upierał, że to wina wadliwego czujnika a nie jakości płynu.
Osobiście potwierdzę tę tezę po zmianie płynu. Właśnie kończę "wypsikiwać" ten orlenowski :-)OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Mnie też dzisiaj (po 60000 km i prawie roku jazdy) też dopadło.. Lałem różne przeważnie Orlen i "zielony" z Brico. Najmniejszych problwmów. Ostatnio na Brico nie było "zielonego" i kupiłem coś podobnego. Dzisiaj zalałem do pełna i ................ momentalnie się zaczęło.
Z tym że normalnie (przy braku płynu) poświeci, przestanie, i tak parę razy.
Tym razem kontrolka w systemie ciągłym. Wychlapię jutro (chłopaki z firmy zużyją w Meganach III) i wleję coś innego. Ale co?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropiE, szkoda się pipcyć ze spuszczaniem. Weź z 1/8 szklanki kranówy, posól odrobinkę i wlej - u mnie pomogło.Części Skoda Octavia I 1.6
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/VXib/
Komentarz
-
Komentarz