Prezes52,no Sebastian mi zdjecie przesłał wcześniej niż Ty :szeroki_usmiech
Domykanie szyb z pilota - problem
Zwiń
X
-
Szklana kula w remoncie, a zastępcza szepcze mi cichutko, że cosik spie.....li. i trzeba odwiedzić czarodzieja, Zwykle to dłużej się trzyma wciśnięty przycisk, ale nie pomaga ?... serwis.
Przez odłączenie akumulatora chyba nie, bo latem lodówka w bagażniku mi całego prąda wyżarła (gadzina jedna)i i nic się nie stało z elektroniką.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Podobnie miałem w Mondeo i Focusie - zawsze po odłączeniu akumulatora należało ponownie zaprogramować szyby - jak pisze kolega powyżej - otwórz a następnie trzymaj przycisk do zamknięcia + jeszcze ok 5-7 sekund. Prawdopodobnie musisz tak zrobić z każdą szyba z osobna.
Daj znac czy sie udało
pozdro
Komentarz
-
-
ok, dzięki za podpowiedź. Dzwoniłem do ASO mam przyjechać, podepną pod komputer i maja "naprawić" to co zepsuliSorbuję jaszcze z tym otwarciem i przetrzymaniem szyb.
A jeszcze jedno, z innej beczki bo wydaje mi się że coś mój komputer sfiksował. Mianowicie w komputerze MAXI DOT pomiędzy zegarami, wyświetla mi dane ( średnie zużycie, średnia prędkość, czas przejazdu) od ostatniego uruchomienia. Wcześniej wyświetlało mi te dane za okres tzw. długodystansowy.
Próbowałem dokonywać rożnych zmian przez panel dotykowy w zakresie ustawień danych wyświetlanych na MAXI DOT, ale nadal wyświetla dane za okres od uruchomienia :?
Czy można to zmienić?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpGreeg78, jak masz kierownice z multifunkcja, kliknij prawym pokretlem, majac np. srednie spalanie wybrane. Klikniecie przelacza miedzy od uruchomienia, tankowania i dlugookresowymops: klikniecie pokrętłem na wybranej opcji przełącza pomiędzy tymi wartościami
dzięki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro rsWyłączyłem to w pi...du - zwłaszcza spalanie tylko przeszkadza w jeździeUżywam tylko 3 wyświetleń - aktualna prędkość, temp. oleju i odbiorniki komfort (webasto), niestety niektórych innych nie da się usunąć.
Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł"! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Greeg78,
Co do domykania szyb z pilota sprawdź dwie rzeczy:
1) Czy działa Ci automatyczne podnoszenie szyb? (po odłączeniu akumulatora automatyczne podnośniki nie działają i trzeba to włączyć)
Jeśli nie, to (instrukcja, strona 50 "Usterki":
Aktywowanie funkcji:
› Włączyć zapłon.
› Pociągnąć odpowiednią krawędź górną włącznika i zamknąć okno.
› Zwolnić przycisk.
› Odpowiedni przycisk ponownie ciągnąć do góry przez ok. 3 sekundy i przytrzymać.
2) Sprawdź czy komfortowa obsługa podnośników jest włączona w Infotainment (Bolero, Columbus czy co tam masz..)
Przycisk Car->Ustawienia->Otwieranie i zamykanie:
Obsługa okien - ustawianie obsługi okien
■ Otwier. Komfort: - ustawianie komfortowego otwierania
■ Wszystkie okna - wszystkie okna
■ Okno kierowcy - tylko okno kierowcy
■ Wył. - dezaktywacja komfortowego otwierania
Być może wystarczy tylko sprawdzić punkt 2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QgarCo do domykania szyb z pilota sprawdź dwie rzeczy:
1) Czy działa Ci automatyczne podnoszenie szyb? (po odłączeniu akumulatora automatyczne podnośniki nie działają i trzeba to włączyć)
Jeśli nie, to (instrukcja, strona 50 "Usterki":
Aktywowanie funkcji:
› Włączyć zapłon.
› Pociągnąć odpowiednią krawędź górną włącznika i zamknąć okno.
› Zwolnić przycisk.
› Odpowiedni przycisk ponownie ciągnąć do góry przez ok. 3 sekundy i przytrzymać.
.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hipolitaa mam zapytanie czy da się ustawić w bolero aby szyby się zamykały automatycznie po zamknięciu samochodu przez zamek centralny, miałem tak w OII a tutaj tego nie ma
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez pewuxTutaj w O3 trzeba przytrzymać dłużej przycisk na pilocie.
przy otwieraniu przytrzymać przycisk otwierania i szyby jadą w dół
przy zamykaniu przytrzymać przycisk zamykania i szyby jadą w górę
tylko przycisk trzeba trzymać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez pewuxTutaj w O3 trzeba przytrzymać dłużej przycisk na pilocie.
przy otwieraniu przytrzymać przycisk otwierania i szyby jadą w dół
przy zamykaniu przytrzymać przycisk zamykania i szyby jadą w górę
tylko przycisk trzeba trzymać
Komentarz
-
Komentarz