Zamieszczone przez Maicroft
Zobacz wpis
Octavia 1.5tsi ACT 150km manual - wielka prośbę o opinię posiadaczy tej jednostki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Pita1111 Zobacz wpisRozmawiałem z serwisantem i na mój numer Vin nie ma żadnej akcji naprawczej.Pan serwisant w przeciwieństwie do Pani na recepcji zdawał się udawać że problemu nie znają. Umówiłem się i podjade na weryfikację ale podejrzewam,że skończy się wmawianiem że nie umiem operować gazem bo już mi tak sugerowali.
Na pytanie o haczenie skrzyni Pan powiedział że tak w sumie jest i że to nowe auto i dlatego
Ale to juz zweryfikowali przedstawiciele - TTTM.
Dobrze że to w sumie w połowie służbowe auto i do zdania po 3 latach. Myślałem o odkupieniu po tym okresie ale teraz już wiem,że nie ma opcji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ralfik Zobacz wpisSilnik 1.5 też jest super, wcześniej miałem 1.4chpa i też byłem zadowolony. Nowy silnik 1.5 jest jeszcze lepszy auto ma lepsze przyspieszenie i ma mniejszą turbo dziurę niż 1.4tsi. Nie koniecznie wszystko mi się w nim podoba bo praca na dwóch cylindrach w tym silniku według mnie jest za głośna.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bolek131415 Zobacz wpis
Kagur jest a w aso mówią, że nie ma aktualizacji. Rocznik auta 2019. Jak dla mnie 1.5 tsi porażkaOstatnio edytowany przez paryzanin; 38865.
Komentarz
-
-
Moja jest wyprodukowana na koniec października 2019 i kangur jest. Do tego jak pisałem auto jest bardzo mało płynne i potrafi kangurka zrobić często orzyzmienia z jeden na dwa. Skoda i VW napisali oficjalnie że to jest normalne w tym silniku. Ba napisali że porównali inne 1,5tsi też referencyjne i tak się zachowuje! Ale to jeszcze nic, bo na ostatniej wizycie w czerwcu dali mi golfa sportsvan na zastępcze też 1,5 TSI tylko 130. Już na pierwszym skrzyżowaniu chciałem zawracać i zabierać Skodę z serwisu bo to jak ten golf kangurowal przy zmianie biegów to był skandal. Doradca serwisowy się trochę śmiał i mówił że w sumie nikt o tego golfa nie dbał i może nie miał aktualizacji(miał 33kkm) ! Generalnie nie szarpał na zimno przy równej jeździe to fakt Ale każda zmiana biegu do trójki włącznie to był dramat. Podczas odbioru auta porozmawiałem sobie też z doradcą na parkingu, który ma już o4 z 1,5 TSI i przyznal że robi mu kangury przy zmianie biegów i nic z tym zrobić nie może. Dodał jeszcze że gorsza w tym aucie jest w sumie elektronika bo ta dopiero płata figle. Takze takie to jest to 1,5 TSI.
Komentarz
-
Komentarz