OIII FL 1.4TSI CZDA Nierówna praca na biegu jałowym
Zwiń
X
-
Da się, wyrób sobie nawyk, po odpaleniu auta palec na przycisk Start-Stop... nie ma lepszego wyjścia.. niestety.. inne są albo pseudo rozwiązaniem które generuje inne problemy np. z ładowaniem aku itp.. szkoda na to nerwów.. ja mam już nawyk i o tym nie myślę. Odpalam auto i palec ląduje na przycisku Start -Stop i po temacie.
-
-
Che, dzięki.
to płynnie przechodzę do pytania. A da się jakoś prosto upośledzić Start Stop?
Zostaw komentarz:
-
-
Mam tak samo. Świece wymieniłem na oryginalne i dalej tak samo. Ten typ tak ma.. a poważniej to pewnie kwestia ekologi i ubogiej dawki na jałowym (w końcu masz Start-Stop używać)
Zostaw komentarz:
-
-
ETKA twierdzi że 04E905612C / 04E905602 do 1.4 TSI 150 KM CZDA
NGK platynowe PKER7A8EGS 95463 (jako zmiennik 04E905602)
BOSCH 0241145523 i CHAMPION OE244.
Jakieś doświadczenia z powyższych?
Zostaw komentarz:
-
-
zacznij od świec - wymiana co 60k ... ich wygląd też może coś powiedzieć .
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć Tomasz. Dzięki za odp. Proszę rozwiń skrót TTTM, wybacz jestem dość dobrze osadzony w mechanice, chociaż nie wykonuję tego zawodu ale do tej pory kulałem się inną marką.
Edit,
Że direct?
Ps zauważyłem, że korekta długoterminowa na wolnych obrotach, stoi na -7 więc jakby auto przelane. Dodanie trochę obciążenia na silnik w postaci klimatyzacji, wentylatora kabiny itd stabilizuje obroty znacznie i korekta wskakuje na -3. No ale to może być efekt jak dodanie masy do koła zamachowego. Zawsze obciążenie stabilizuje. Pomyślałem sobie w sumie o wymiennie elementów które identyfikuje potencjalne za taki stan rzeczy.
1) Świece, ale nie ma misfire
2) Cewki, chm no nie ma misfire
3) Wtryski, są tanie a już się tyle głupot naczytałem o wyjaranych tłokach i że 200k z urzędu powinno się w TSI wymieniać w tryski....
Postanowiłem sobie trochę tu z wami pogadać, bo w otwartym necie to tylko głupot można się doczytać.Ostatnio edytowany przez deodekabokat; 10004507.
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie są podobne objawy, czasami minimalne falowanie obstawiam, że TTTM.
Zostaw komentarz:
-
-
Co wg was mogę zweryfikować?
Ciśnienie paliwa na biegu jałowym jakie jest poprawne?
Korekty paliwowe długoterminowe na wolnych obrotach stoją -7 poza tym praktycznie na 0 więc jakby auto przelane na wolnych obrotach.
Świece mają 100k nalotu co ile wymiana?
Korekty na wtryskach. Jest coś takiego?
Błędów brak.
Zostaw komentarz:
-
-
OIII FL 1.4TSI CZDA Nierówna praca na biegu jałowym
Auto po rozgrzaniu lekko narywa na wolnych obrotach. Gdzieś tam w czytałem, że ten typ tak ma, nie wiem czy to normalne, rozwiązywalne czy szukać problemu. DAjcie znać jak wasze Skody, może ktoś miał/ma podobny problem.
Auto świeżo po zakupie więc nie powiem czy tak jest od dawna czy od zawsze.Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: