Diabli wiedzą.... muszę to obserwować, bo wydaje mi się ze MFD się kasuje przy każdym odpaleniu samochodu. Gość z warsztatu co pierwsze skodzine oglądał podejrzewa jakieś problemy z elektryką, bo pojawiają mi się błędy (np spalona świeca) a skasowałem go i już nie wrócił. Przykłady można mnożyć, fakt że wycieraczki działają, i że sam to ogarnąłem, bo już moduł wczoraj chcieli zamawiać tak że parę stów zostało w kieszeni.
1.6TDI CR 105KM falowanie obrotów
Zwiń
X
-
1.6TDI CR 105KM falowanie obrotów
witajcie,
szukałem trochę po forum, ale nie namierzyłem takiego tematu (problemu). w moim 1.6 TDI co jakiś czas zdarza się (dosyć rzadko) że na zimnym silniku w pierwszych chwilach po odpaleniu falują obroty. gdy w trakcie tego ruszę to wszystko jest ok i potem problem na dłuuuuugo nie wraca . co to może być??
-
-
Zamieszczone przez progressowyusłyszałem dzwiek zaworów podczas przyspieszania.
[ Dodano: Czw 19 Gru, 13 15:44 ]
Zamieszczone przez asterix_007co to może być??
Komentarz
-
-
Jeżeli nie ma zgłoszenia problemów,to serwis nie może sobie ot tak zaaktualizować softu,bo nikt im za to nie zapłaci. W przypadku zgłoszenia problemu z odpalaniem na zimny/nierównej pracy na mocno rozgrzanym lub innych, których podłoże może być w sterowaniu, to wtedy naprawę zaczyna się od aktualizacji softu
Komentarz
-
-
czyli co sugerujecie ze jak pojade do seata to mi nic nie wgraja nowego?? to czemu nierówno pracuje na zimnym silniku?? 1.6 tdi cayc i jak dodaje gazu albo jak secjalnie dałem dzis 4 bieg i 1200 obrotow i dodawałem gazu to tak sie tłuklo jakbys młotkiem po silniku napierniczał .jakby spalanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MutiW przypadku zgłoszenia problemu z odpalaniem na zimny/nierównej pracy na mocno rozgrzanym lub innych, których podłoże może być w sterowaniu, to wtedy naprawę zaczyna się od aktualizacji softu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzy odpalaniu jak nie po przekreceniu stacyjki nie poczeka sie 2-3sek to trzeba krecic te 2-3sek inaczej auto nie odpali od kopa :lol:
a na tym filmie z fabią to może świeca nie grzeje któraś ?
choć i moja tak zapala ale to jak postoi w -15st. na dworze z 12 godzin , na przykład w górach..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pumba16to czemu nierówno pracuje na zimnym silniku?? 1.6 tdi cayc i jak dodaje gazu albo jak secjalnie dałem dzis 4 bieg i 1200 obrotow i dodawałem gazu to tak sie tłuklo jakbys młotkiem po silniku napierniczał .jakby spalanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTen filmik jest kolegi z forum, moze sie wypowie. Takiego podbijana obrotow u mnie nie ma. A to ze ten silnik chodzi jak stary 1Z na zimno to prawda.
Castrol edge 5w30 fst,,
zmienilem na statoil Lazerway LL 5w30 i od tego czasu problema ni ma
[ Dodano: Nie 22 Gru, 13 17:43 ]
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez MaicroftPrzy odpalaniu jak nie po przekreceniu stacyjki nie poczeka sie 2-3sek to trzeba krecic te 2-3sek inaczej auto nie odpali od kopa :lol:
a na tym filmie z fabią to może świeca nie grzeje któraś ?
choć i moja tak zapala ale to jak postoi w -15st. na dworze z 12 godzin , na przykład w górach..
ten silnik jest bardzo czuły na olej jakim zalewamy.
Komentarz
-
-
Muti czyli same wgraniu softu nie wystarczy?? tylko poiwedziec jeszcze zeby ustawili dawke statyczna czy jakos tak??
świece mam sprawne bo sprawdzałem.poatym powiem wam tak ze jak jest -5 to obroty tak nie faluja mi na zimnym jak np jest +5 albo + 10 jak mam w garażu zapalam i mi faluja te obroty.
Komentarz
-
Komentarz