Ja ujeżdżam Zimmermanna już prawie rok i nie narzekam. Bardzo szybko ułożyły się z tarczą. Pylą alusy podobnie jak poprzednie Galfera.
Klocki hamulcowe + tarcze O3
Zwiń
X
-
Standardowo w O3 (1,4 CHPA)
na tył : 273, 253 mm
na przód: 276, 288, 312mm
rozumiem, że wszystkie średnice podejdą bez zmiany czegokolwiek? szukam w miare fajnego zestawu w stosunku dobrej ceny/jakości, bez kombinowania, tylko wymiana
Aktualnie zastanawiam się nad :
Znalazłem to co kolega kabi_007 czyli Zimmermana -
PRZÓD
Klocki 144pln komplet
Tarcze 208pln komplet
TYŁ
Tarcze 262pln komplet
Klocki 173pln
Komentarz
-
-
Witam, mam problem z dopasowaniem klockow do swojego samochodu. Nie za bardzo udalo mi sie zlokalizowac jakikolwiek czujnik zuzycia, wydaje mi sie ze mam ,,same blaszki" informujace o konczacym sie klocku ktore beda piszczec pod koniec swojego zywota. Ale moze sie myle takze prosze o jakies wskazowki. dziekiOstatnio edytowany przez misieq00; 47789.
Komentarz
-
-
U mnie w CHPA jest tylko kod określający tylko hamulce z tyłu. Przód po zgłębieniu tematu wychodziło, że mogą być 2 rodzaje w zależności firmy jarzma. Okazało się, że jarzma są TRW, było to widać po zdjęciu koła.
Może w CZDA jest podobnie.
Poklikaj na różnych stronach próbując dobrać klocki i może coś ciekawego Ci wyjdzie.
P. S. Elektronicznego czujnika u mnie też nie ma na żadnym klocki. Ale żeby Cię to nie zmyliło jak klocki będziesz kupował, bo kabelek w zestawie może być odłączany (od klocków).
Komentarz
-
-
Siema, chciałem ruszyć temat jeszcze raz. Muszę zmienić tarcze i klocki z przodu. Octavia 3 RS, 220KM. Tarcze 340 mm. Zastanawiam się czy zawracać sobie głowę jakimiś zestawami brembo albo zimmerman czy po prostu kupić ATE. Proszę was o radę bo już czas na zmianę a zaraz wyjazd na wakacje.
Komentarz
-
Komentarz