Przegląd na 30 tys.
Zwiń
X
-
Trzeba założyć temat i osoby robiące przegląd niech się wpisują z informacjami co było sprawdzane i co wymieniane. Inaczej się nie da.
-
-
Dawid, tak jak ustaliliśmy - ASO się spotkało, a innym nic do tego
.
A tak na poważnie, może faktycznie ktoś ma tę wiedzę tajemną co ile i co się w O III robi? Bo to teraz dla użytkownika ściśle tajne.
Zostaw komentarz:
-
-
odgrzebie temat....
Czy ktoś się spotkał z czynnościami serwisowymi w o3 aby było opisane co i kiedy się powinno wymieniać?
Zostaw komentarz:
-
-
Było o tym wspomninane juz .. Kolega wynegocjował lepsza cene zakupu auta w zamian za brak przeglądów w cenie. To sie moze czasem opłacić jak nie robisz sporych przebiegówZamieszczone przez MAndrzej Zobacz wpisNie rozumiem ! auto na gwarancji pierwszy przegląd p 30 000km jest płatny ?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie rozumiem ! auto na gwarancji pierwszy przegląd p 30 000km jest płatny ?
Zostaw komentarz:
-
-
Jestem juz po przegladzie po 30.000 km.
Tutaj szczegoły tej imprezy...
Zostaw komentarz:
-
-
Zgadza sie , no ale firmy tez w innych sklepach potrafią robić zakupy motoryzacyjne. No ale przy okazji powiem Wam lepszy numerZamieszczone przez mikelt Zobacz wpis
Myślę, że powód jest prosty. Najłatwiej zarobić właśnie na takich marżach. A kto najczęściej robi serwis w ASO? Firmy - i na to się ASO nastawia. Przecież nie będą dawać różnych cen dla klientów indywidualnych i dla firm.
Postanowiłem zmienić koła na zimowe , - powróce na moment do Kwietnia ,wtedy zmieniłem z zimowych 16" na letnie alu 17" i policzyli mnie z wyważeniem i z przechowaniem kół 180 PLN
Pomyślałem sobie , no drogo , ale jeszcze nie przebiło to mojej bariery bólu i z wygody zgodziłem sie. No i teraz pojechałem i nastawiłem sie mniej wiecej na podobną kwote. ale nie . okazało sie ze usługi "nieco" zdrożały i teraz to juz jest 264 PLN ( w pół roku taki wzrost !) , wiec mówie ze chyba są niepoważni ze takie ceny oferują i że pół roku temu było 180.. na co usłyszałem "że eksperci zbadali rynek i ciężko jest znaleźć na rynku taniej niz 260 pln , " No i chu* - pozamiatane , pośmiałem sie z Pana chwile i odpusciłem.
Zostaw komentarz:
-
-
No ja wlasnie sie umowilem na przeglad auta po 30.000 km. Sama robocizna w ASO ma wyniesc 350 zl i ma to rzekomo trwac ok. 2 i pol godziny... (przeglad gwarancyjny po 30.000 km z wymiana oleju/filtra + wymiana filtrow kabinowego i powietrza).
Zostaw komentarz:
-
-
Myślę, że powód jest prosty. Najłatwiej zarobić właśnie na takich marżach. A kto najczęściej robi serwis w ASO? Firmy - i na to się ASO nastawia. Przecież nie będą dawać różnych cen dla klientów indywidualnych i dla firm.Zamieszczone przez xcex Zobacz wpisOstatnio obserowałem te ceny w ASO i sa ok. 3X wieksze niz normalnie dostepne w sklepach. Kompletnie nie rozumiem tej marży.
Zostaw komentarz:
-
-
Są niepoważni zupełnie z tymi cenami , gdybym nie miał w pakiecie tego przegladu to tez bym pewnie ze swoim przyjechał .Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
z tego co pamietam to za litr oleju w ASO Skody w Gdansku chcieli ok. 90 zl.... czyli 4 litry x 90 zl to faktycznie wychodzi kwota zblizona do tej,ktora podales.
Dlatego zawsze przyjezdzam ze swoim olejem.
Ostatnio obserowałem te ceny w ASO i sa ok. 3X wieksze niz normalnie dostepne w sklepach. Kompletnie nie rozumiem tej marży.
Zostaw komentarz:
-
-
Castrol , za 15tys km wleje swój Motul , bo nie trzymam sie akurat harmonogramu wymian oleju co 30k km.
Niechce dopłacać do wymiany oleju i jakos nie mam juz ochoty im dawać swój olej, niech zalewają tym co mają. Wg mnie jest ważniejsze ze za 15 tys go zmienie na świeży.
Przynajmniej przypominajke ustawili wg moich zaleceń 15tys / olej 30 tys przeglad
Zostaw komentarz:
-
-
z tego co pamietam to za litr oleju w ASO Skody w Gdansku chcieli ok. 90 zl.... czyli 4 litry x 90 zl to faktycznie wychodzi kwota zblizona do tej,ktora podales.Zamieszczone przez Musamp Zobacz wpisOlej pewnie 400 PLN zjadł z kwoty przeglądu. A można wiedzieć czy Cię zalano podczas przeglądu?
Dlatego zawsze przyjezdzam ze swoim olejem.
Zostaw komentarz:
-
-
Bo to olej, ktory zawsze leja (nie tylko w serwisach w Polsce, ale chyba wszedzie w UE) w ASO Skody, VW czy Audi.Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpiscastrol
No ja uzywam tego oleju w kazdym z aut VAG (nigdy mi zadne oleju nie bralo...) ale opinie o Castrolu na forum mowiac delikatnie nie sa najlepsze.
Zreszta za 1000 km mam przeglad i oczywiscie bedzie... Castrol ;-)
Zostaw komentarz:
-
-
castrolZamieszczone przez Musamp Zobacz wpisA można wiedzieć czy Cię zalano podczas przeglądu?
Zostaw komentarz:
-
-
Olej pewnie 400 PLN zjadł z kwoty przeglądu. A można wiedzieć czy Cię zalano podczas przeglądu?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja juz po przegladzie , a wiec pokolei :
W ramach przeglądu który miałem w pakiecie wykonano :
- wymiane oleju + filtr oleju
- wymiana filtru kabinowego ( po wykonaniu zdjęć i zatwierdzeniu w VW ze sie nadaje do wymiany)
- przegląd samochodu
- mycie auta
Przywiozłem swój filtr powietrza Knecht
FV jaka poszła do VW w ramach pakietu to 725 PLN - wiec tyle się płaci za ten przegląd jeśli ktoś nie ma go w pakiecie + filtr powietrza Knecht który im przywiozeł ( 47,25 PLN)
Jak za 725 PLN to chłopaki ani sie nie napracowały ani tez duzo częsci nie zuzyli
Dziwi fakt ze nawet nie zaglądaja do filtru powietrza , i zalecają jego wymiane po 90 tys km (!) - przy kwocie w Intercarsie 47,25 myśle ze go bede co 15 tyś km z olejem zmieniał.
Zostaw komentarz:
-
-
na motostacji znalazłem filtr wentylacji przestrzeni pasażerskiej. ktoś wyjaśni o co w tym chodzi? to jest przeciwpyłek?
Zostaw komentarz:
-
-
-
strach zaraz będzie napisać posta bo ,,pan prof.Miodek" stoi i czeka komu przypie........ć za złą pisownie
Zostaw komentarz:
-
-
u mnie nie podkresla :-)Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisKupywałem (słownik w przeglądarce podkreśla)? Tak mówią na Górnym Śląsku. Stamtąd pochodzisz?
specjalnie dla ciebie - KUPOwałem
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedU prawnika taki regionalizm jednak zaskakuje.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
mialem do wyboru albo pakiet przegladow albo dodatkowa znizke, poniewaz jezdze malo i te przeglady przez 2 lata to wychodzi na to, ze tylko jeden sie lapal w ramach pakietu (wlasnie przy przebiegu 30.000 km) to wzialem znizke (bodajze 1000 zl - z tego co pamietam, mam to zreszta gdzies zapisane).
Całkiem rozsądnie , tez bym pewnie na taki układ poszedł. ale u mnie wychodzi około 35 tys rocznie.
Jeśli do mnie to pytanie to tak , Górny Śląsk . Dobrze sie z tym czuje ze tu mieszkamZamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisKupywałem (słownik w przeglądarce podkreśla)? Tak mówią na Górnym Śląsku. Stamtąd pochodzisz?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: