Przegląd na 30 tys.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    komp może go skrócić, ale to..... teoria.
    akurat to jest możliwe jak się będziesz bujał wokół komina,często wł i wył auto krótkie bardzo dystanse jest możliwe że komp zawoła do wymiany nawet po 10kkm teoria,ale spotkałem się takimi cudami na fb

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Ja tak słyszałem:
    - to nie Assistance tylko GDM (gwarancja Dożywotniej Mobolności) dziala przez rok od każdego przeglądu.

W czasie gwarancji usługi takie jak w ramach GDM (holowanie, próba naprawy na miejscu) masz w ramach gwarancji (rocznej, lub przedłużonej do 4 lat). GDM zaczyna obowiązywać po!!! gwarancji. Dlatego zgodnie z tym co masz niżej działa to do roku po przeglądzie.

Przeglądy co 30.000 km: z tym, że pierwszy po 2 latach, potem co rok (dlatego GDM działa na rok, nie dłużej). Olej wg. wskazań komputera, nie dłużej niż 2 lata/30.000 km - komp może go skrócić, ale to..... teoria.

Zostaw komentarz:

• zulu
    odpowiedział(a)
    Tak troche zwiazane z tematem.
    Nie wiem tez, czy pani udzelajaca mi info z ASO jest rzetelnie poinformowana, ale jesli to co napisze jest prawda...., to znow nas robia w wala....
    1.4tsi- przeglad co 30kkm badz 2 lata - takie zalecenie producenta.
    Assistance Skoda..., dzwonie sobie do ASO dopytac sie jak to w koncu z nim jest, bo konczy mi sie gwara w lutym, pakiet przegladow mam na 4 lata, jak to wszystko wspolgra z soba, itd....
    W sumie i tak jak biore OC/AC to wraz z dobrym assistance.., no ale pytam.
    Info od pani.
    -Assistance dziala prze rok od kazdego przegladu.
    - jak przez rok, no a jak mam gwarancje 2 lata, producent twierdzi, ze wymiana oleju jest raz na 2 lata badz 30kkm, to jak w rok zrobie 15kkm, w drugi rok znow 15kkm, to w drugi rok nie mam juz assistance??
    - nie...
    - czyli jak ktos robi rocznie ponad rok 30kkm , badz ja chcac dbac o silnik wymieniam sobie olej dodatkowo u was, to wtedy juz mam assitance?
    - tak prosze pana..

Prawde powiedziawszy moze to jest rzecz oczywista, dostepna wszedzie na stronie, wszyscy wiedza, ale ja nie wiedzialem, nie szukalem na ten temat info, uslyszalem- wpisalem tu i czekam na info, czy tylko ja jestem niezorientowany, czy jest nasz troche wiecej.

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    chcesz, żebym i ja swój popluł?
    Śmiało ja już mój wytarłem - czemu masz mieć lepiej )))))

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Musamp Zobacz wpis
    poplułem ekran ruwado +
    dodam, że komp zapewne zgłosi jeszcze zły stan wycieraczek oraz konieczność umycia auta. O i rozrząd - z pewnością też.
    chcesz, żebym i ja swój popluł?

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    Ale to jest możliwe latane po mieście wokół komina i stwierdził komp że nadaje się do wymiany
    DRUKOWANYMI NAPISZE. KOMPMOŻE ŁAPAĆ OLEJ - PEWNIE NIE NA PODSTAWIE SKŁADU ALE NP KORELACJI CZASU PRZEBIEGU SREDNIEJ PREDKOSCI
    wyjdzie że olej do zmiany.

Ale jak PAn z ASO tierdzi o innych podzespołach to...wydaje mi się, że ruwado ma 100% racji - NIWUJA toak nie zadziała

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    A na poważnie - w rapidzie co am 1.5 roku i nalot 9tys komp zawolal zmiane oleju.
    co masz.....?
    Ale to jest możliwe latane po mieście wokół komina i stwierdził komp że nadaje się do wymiany

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    To faktycznie były pracownik ASO
    poplułem ekran ruwado +
    dodam, że komp zapewne zgłosi jeszcze zły stan wycieraczek oraz konieczność umycia auta. O i rozrząd - z pewnością też.
    A na poważnie - w rapidzie co am 1.5 roku i nalot 9tys komp zawolal zmiane oleju.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Czyli komp powie o:
    - świecach
    - serwisie klimy
    - filtrze powietrza
    - filtrze kabinowym
    - płynie hamulcowym
    itp.....

Ja nie wątpię, ja wiem, że tak nie jest

To faktycznie były pracownik ASO

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    a teraz opiszę tekst z grupy FB(dla tych co nie mają.... )
    -pytanie takie samo jak tu jakaś rozpiska z przeglądami(płyn hamulcowy,świece itd-kiedy i co?)
    oczywiście ''znafców'' nie brakuje z odp:
    - to nie wiesz?
    - co 10kkm
    - itd
    ale znalazł się niby ''były'' pracownik ASO który ładnie napisał że jakiś czas temu było tak i jest tak u większości koncernów:
    -''każda część ma interwał wymiany wpisany w komp tak jak olej jeśli się zbliża do tego terminu pojawi się info na maxi dot''........
    Ale ja w to wątpię,a Wy?

Zostaw komentarz:

• paryzanin
    odpowiedział(a)
    to temat do podrzucenia dla redakcji motoryzacyjnych

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    szanowne aso a powiedzcie mi co kiedy wymieniacie jaki jest plan serwisowy z gory dziekuję a jak nie dacie ardy zapytam importera i powiem ze wasze aso nei wie
    dokładnie,

ja bym jeszcze zapytał, kto odpowiada za terminowe przeglądy/wymiany - skoro użytkownik nic nie wie/nic nie dostaje na piśmie. Co się dzieje z gwarancją, jak użytkownik coś przegapi? A jak ma przegapić, skoro nic nie wie

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    chodzi o to, żeby użytkownik nic nie wiedział.
    No to teraz juz zrobie tak jak z dawcio rozmawiałem. Mail do ASO
    szanowne aso a powiedzcie mi co kiedy wymieniacie jaki jest plan serwisowy z gory dziekuję a jak nie dacie ardy zapytam importera i powiem ze wasze aso nei wie

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez zulu Zobacz wpis
    coś zostało zmienione od 2 lat czy nie umie znaleźć .
    chodzi o to, żeby użytkownik nic nie wiedział.

Ale jak czegoś nie zrobisz, a ASO się o to nie upomni, to tracisz gwarancję!

Chore!

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    tak myślałem właśnie

Zostaw komentarz:

• zulu
    odpowiedział(a)
    Mam chwilę, kopię i kopię po necie ale nie wiem czy coś zostało zmienione od 2 lat czy nie umie znaleźć .
    Takie coś wyszukalem,ale to nie jest to, bo w tamtym musiałem zaznaczyć model.
    Wykonywanie regularnych przeglądów pomoże Ci utrzymać samochód w dobrym stanie. Zobacz, jaki przegląd powinieneś zrobić.

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    eszcze nie to, tam klikam w dany pakiet,np do 60kkm
    zulu to ja też poprosze. W sumie się nad tym nie doktoryzowałem ale jak masz namiar to przyda się - z góry dzięki

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Jeszcze nie to
    w wolnej chwili jeśli mozesz podrzuć

Zostaw komentarz:

• zulu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    Jeszcze nie to, tam klikam w dany pakiet,np do 60kkm i po wejściu w niego były rozpiosane cznnosci osobno przy 30kkm, osobno przy 60kkm.
    Gdzieś na innym forum Skody, nie pamiętam Kodiaqa, OctaviaTeam,czy innym jest identyczny wątek i tam pełna rozpiska.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Na telefonie w nic się tam nie da wejść, a oprócz wyszczególnienia co się wymienia, nie ma co ile.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    mówisz o tym....?

Zostaw komentarz:

• zulu
    odpowiedział(a)
    Wchodzisz na stronę Skody i patrzysz w pakiety przeglądów, tam jest wyszczególnione. W pracy jestem i na fonie tego nie znajdę, ale masz normalnie wyszczególnione co jest w danym pakiecie. I to co jest to jest i nic więcej nie dadzą.
    Ostatnio edytowany przez zulu; 48819.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    A gdzie na tej stronie?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    bo macie to wypisane na ich stronie...
    to poprosimy link....
    Nie wiem czego nie kumacie pytajac co jest wymieniane
    np skąd mam wiedzieć że na 3lata jest wymiana płynu hamulcowego-wiesz/wiedziałeś o tym?

Zostaw komentarz:

• zulu
    odpowiedział(a)
    Caly ten pakiet to dla mnie lipa troche....
    Nie wiem czego nie kumacie pytajac co jest wymieniane, bo macie to wypisane na ich stronie...
    Przy 1.4 i pakiecie 4 lata badz 60kkm mialem dwa przeglady, jeden moj z moimi gratami po okolo 10kkm, gdzie przeglad mnie kosztowal okolo 150zl, a drugi na ich koszt.
    W moim prywatnym powiedzieli mi 450 czy 470zl za calosc. Olej z filtrem oryginal kupilem za cos okolo 160zl w ASO w ktorym kupowalem auto a 150 zaplacilem za wymiane oleju i filtra, korek wraz z podkladka i robocizne.
    Przy przegladzie drugim, ale pierwszym ich, ktory wypadl w 2 rok uzytkowania i 30kkm wymieniono olej, filtr, filtr pylkowy. Akurat dla mnie wazniejszy jest powietrza, ale ten po 60kkm...
    Czy byl fizycznie wymieniony pylkowy to nie mam pojecia, nie chcialo mi sie sprawdzac.
    Jak sie dostaje to w cenie auta to idzie przebolec, ale specjalnie to kupowac to nie widze sensu. Nic nie zrobia wczesniej jesli nie bedzie przelatanych wymaganych kilometrow, badz wymaganego wieku.

Zostaw komentarz:

Pracuję...