Jestxspora szansa ze Rapidek przyjedzie na nastepnego naszego spota
Fabryczny autoalarm w O3
Zwiń
X
-
Fabryczny autoalarm w O3
Powinienem mieć ale tak naprawdę to nie wiem czy jest zainstalowany. Nie udało mi się go sprowokować do wycia. zostawienie otwartych szyb i późniejsze (po zaryglowaniu) sięganie do auta nie powoduje uruchomienia alarmu. Kombinowanie z tym przyciskiem na bocznym słupku koło kierowcy nie zmienia sytuacji
Z instrukcji nie wynika, że trzeba go jakoś specjalnie uruchamiać, powinien się uzbroić w 30 s po zaryglowaniu.
Jak zweryfikować czy alarm jest zamontowany i działa (bez dewastacji)?o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
-
-
Z instrukcji:
Nadzór wnętrza powoduje wyzwolenie alarmu, gdy tylko zarejestruje on ruch w
samochodzie lub jego nachylenie.
Wyłączanie
› Wyłączyć zapłon.
› Otworzyć drzwi kierowcy.
› Wcisnąć przycisk z symbolem » rys. 18 na środkowym słupku po stronie kie-
rowcy. Podświetlenie symbolu w przycisku zmienia się z czerwonego na po-
marańczowy.
› W ciągu 30 sekund zaryglować samochód.
Ochrona przed odholowaniem oraz nadzór wnętrza zostaną automatycznie włą-
czone po zaryglowaniu pojazdu.
Autoalarm jest włączony także wtedy, gdy samochód został zaryglowany bez włą-
czenia blokady zamków. Nie działa wtedy jednak nadzór wnętrza.
Wyłączyć nadzór wnętrza i ochronę przed odholowaniem, jeśli może wystąpić sy-
tuacja włączenia się alarmu z powodu ruchu we wnętrzu samochodu (np. dzieci
lub zwierzęta), gdy samochód jest transportowany (np. koleją) lub holowany.
Komentarz
-
-
Po odryglowaniu to on chyba w ogóle nie świeci. On świeci tylko chwile po wyłączeniu zapłonu (na czerwono) ale pisze to z pamięci lesie się mylę to mnie poprawicie. Po zrobieniu testów mój alarm jednak wyje tylko jest znacznie mniej czuły niż sądziłem, trzeba się trochę namachać łapami w tym aucie, żeby zawył.o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzy111Po odryglowaniu to on chyba w ogóle nie świeci. On świeci tylko chwile po wyłączeniu zapłonu (na czerwono) ale pisze to z pamięci lesie się mylę to mnie poprawicie. Po zrobieniu testów mój alarm jednak wyje tylko jest znacznie mniej czuły niż sądziłem, trzeba się trochę namachać łapami w tym aucie, żeby zawył.O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
Komentarz