Powinienem mieć ale tak naprawdę to nie wiem czy jest zainstalowany. Nie udało mi się go sprowokować do wycia. zostawienie otwartych szyb i późniejsze (po zaryglowaniu) sięganie do auta nie powoduje uruchomienia alarmu. Kombinowanie z tym przyciskiem na bocznym słupku koło kierowcy nie zmienia sytuacji
Z instrukcji nie wynika, że trzeba go jakoś specjalnie uruchamiać, powinien się uzbroić w 30 s po zaryglowaniu.
Jak zweryfikować czy alarm jest zamontowany i działa (bez dewastacji)?
o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Jeśli masz przycisk na słupku to masz alarm.
Zamknij się w aucie z zamkniętymi szybami na jakieś 40 sekund po czym zrób parę ruchów ręka na wysokości swojej głowy w poprzek auta
Podłączę się do tematu. Mnie również nie udało się sprowokować alarmu do zadziałania. Spróbuję zamknąć się w aucie. Wydaje mi się jednak że powinien zadziałać przy otwartych oknach.
To nie takie oczywiste ... W astrze IV z fabrycznym alarmem otwarte okna nie sprowokowały alarmu :wink: zgłosiliśmy to przy przeglądzie i poinstruowano nas, żeby poczytać instrukcję :lol:
Tak więc możliwe, że tą funkcję po prostu trzeba aktywować w O3
Nadzór wnętrza powoduje wyzwolenie alarmu, gdy tylko zarejestruje on ruch w
samochodzie lub jego nachylenie.
Wyłączanie
› Wyłączyć zapłon.
› Otworzyć drzwi kierowcy.
› Wcisnąć przycisk z symbolem » rys. 18 na środkowym słupku po stronie kie-
rowcy. Podświetlenie symbolu w przycisku zmienia się z czerwonego na po-
marańczowy.
› W ciągu 30 sekund zaryglować samochód.
Ochrona przed odholowaniem oraz nadzór wnętrza zostaną automatycznie włą-
czone po zaryglowaniu pojazdu.
Autoalarm jest włączony także wtedy, gdy samochód został zaryglowany bez włą-
czenia blokady zamków. Nie działa wtedy jednak nadzór wnętrza. Wyłączyć nadzór wnętrza i ochronę przed odholowaniem, jeśli może wystąpić sy-
tuacja włączenia się alarmu z powodu ruchu we wnętrzu samochodu (np. dzieci
lub zwierzęta), gdy samochód jest transportowany (np. koleją) lub holowany.
Może trzeba toto aktywować bo było wyłączone na czas transportu?
Po odryglowaniu to on chyba w ogóle nie świeci. On świeci tylko chwile po wyłączeniu zapłonu (na czerwono) ale pisze to z pamięci lesie się mylę to mnie poprawicie. Po zrobieniu testów mój alarm jednak wyje tylko jest znacznie mniej czuły niż sądziłem, trzeba się trochę namachać łapami w tym aucie, żeby zawył.
o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Po odryglowaniu to on chyba w ogóle nie świeci. On świeci tylko chwile po wyłączeniu zapłonu (na czerwono) ale pisze to z pamięci lesie się mylę to mnie poprawicie. Po zrobieniu testów mój alarm jednak wyje tylko jest znacznie mniej czuły niż sądziłem, trzeba się trochę namachać łapami w tym aucie, żeby zawył.
obyś nigdy nie potrzebował jego reakcji w rzeczywistości!
Pragnę przypomnieć, że fabryczny alarm aktywuje się po określonym czasie (chyba 60 sekund jest podane w instrukcji). Więc trzeba poczekać przed wykonaniem testów.
Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)
Komentarz