Fabryczny autoalarm w O3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • łiks
    Classic
    • 2015
    • 4

Fabryczny autoalarm w O3

Jestxspora szansa ze Rapidek przyjedzie na nastepnego naszego spota
  • krzy111
    Ambiente
    • 2013
    • 122

Fabryczny autoalarm w O3

Powinienem mieć ale tak naprawdę to nie wiem czy jest zainstalowany. Nie udało mi się go sprowokować do wycia. zostawienie otwartych szyb i późniejsze (po zaryglowaniu) sięganie do auta nie powoduje uruchomienia alarmu. Kombinowanie z tym przyciskiem na bocznym słupku koło kierowcy nie zmienia sytuacji

Z instrukcji nie wynika, że trzeba go jakoś specjalnie uruchamiać, powinien się uzbroić w 30 s po zaryglowaniu.

Jak zweryfikować czy alarm jest zamontowany i działa (bez dewastacji)?
    o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik

Komentarz

• ketivv
      L&K
      • 2011
      • 1155

Jeśli masz przycisk na słupku to masz alarm.
      Zamknij się w aucie z zamkniętymi szybami na jakieś 40 sekund po czym zrób parę ruchów ręka na wysokości swojej głowy w poprzek auta

Komentarz

• michalek1912
        Ambiente
        • 2013
        • 113

U mnie działa, wystarczy przy otwartym oknie włożyć rękę do środka i wyjąć. Powinno zawyć
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70887

Komentarz

• dontak
          Rider
          • 2008
          • 586
          • Octavia III combi (5E5)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Podłączę się do tematu. Mnie również nie udało się sprowokować alarmu do zadziałania. Spróbuję zamknąć się w aucie. Wydaje mi się jednak że powinien zadziałać przy otwartych oknach.
          OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• Seed
            Elegance
            • 2010
            • 875
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

wydaj odgłos paszczą.
            KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• kuncfot
              Ambiente
              • 2008
              • 191

To nie takie oczywiste ... W astrze IV z fabrycznym alarmem otwarte okna nie sprowokowały alarmu :wink: zgłosiliśmy to przy przeglądzie i poinstruowano nas, żeby poczytać instrukcję :lol:
              Tak więc możliwe, że tą funkcję po prostu trzeba aktywować w O3

Komentarz

• Prekompilator
                Rider
                • 2013
                • 420

Z instrukcji:
                Nadzór wnętrza powoduje wyzwolenie alarmu, gdy tylko zarejestruje on ruch w
                samochodzie lub jego nachylenie.
                Wyłączanie
                › Wyłączyć zapłon.
                › Otworzyć drzwi kierowcy.
                › Wcisnąć przycisk z symbolem  » rys. 18 na środkowym słupku po stronie kie-
                rowcy. Podświetlenie symbolu  w przycisku zmienia się z czerwonego na po-
                marańczowy.
                › W ciągu 30 sekund zaryglować samochód.
                Ochrona przed odholowaniem oraz nadzór wnętrza zostaną automatycznie włą-
                czone po zaryglowaniu pojazdu.
                Autoalarm jest włączony także wtedy, gdy samochód został zaryglowany bez włą-
                czenia blokady zamków. Nie działa wtedy jednak nadzór wnętrza.
                Wyłączyć nadzór wnętrza i ochronę przed odholowaniem, jeśli może wystąpić sy-
                tuacja włączenia się alarmu z powodu ruchu we wnętrzu samochodu (np. dzieci
                lub zwierzęta), gdy samochód jest transportowany (np. koleją) lub holowany.
                Może trzeba toto aktywować bo było wyłączone na czas transportu?

Komentarz

• krzy111
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 122

Ja rozumiem tez zapis w instrukcji, ze można to wyłączyć, a włącza się samo po ponownym rozruchu samochodu (jak ss).

Komentarz

• Black_Dev
                    Drive
                    • 2013
                    • 73

tak z pamięci a nie zxalezy to od wersji ? zwykly albo z monitoringiem wnętrza ? jak nie pamietam jak bylo w konfiguracji.
                    -----
                    O3 - zamówiona...

Komentarz

• Prekompilator
                      Rider
                      • 2013
                      • 420

Zamieszczone przez krzy111
                      Ja rozumiem tez zapis w instrukcji, ze można to wyłączyć, a włącza się samo po ponownym rozruchu samochodu (jak ss).
                      A przycisk dezaktywacji pozostaje czerwony po odryglowaniu czy pomarańczowy?

Komentarz

• krzy111
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 122

Po odryglowaniu to on chyba w ogóle nie świeci. On świeci tylko chwile po wyłączeniu zapłonu (na czerwono) ale pisze to z pamięci lesie się mylę to mnie poprawicie. Po zrobieniu testów mój alarm jednak wyje tylko jest znacznie mniej czuły niż sądziłem, trzeba się trochę namachać łapami w tym aucie, żeby zawył.

Komentarz

• BiDi01
                          Rider
                          • 2013
                          • 460

Po odryglowaniu to on chyba w ogóle nie świeci. On świeci tylko chwile po wyłączeniu zapłonu (na czerwono) ale pisze to z pamięci lesie się mylę to mnie poprawicie. Po zrobieniu testów mój alarm jednak wyje tylko jest znacznie mniej czuły niż sądziłem, trzeba się trochę namachać łapami w tym aucie, żeby zawył.
                          obyś nigdy nie potrzebował jego reakcji w rzeczywistości!
                          O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
                          Błękit RACE
                          Beżowa Alcantara
                          Columbus
                          Webasto

Komentarz

• Prekompilator
                            Rider
                            • 2013
                            • 420

(na czerwono) ale pisze to z pamięci lesie się mylę to mnie poprawicie.
                            A co tu poprawiać? Jeżeli na czerwono, to jest monitoring wnętrza. Zresztą sam piszesz, że działa.

Komentarz

• lukaszc2
                              Rider
                              • 2013
                              • 376

Pragnę przypomnieć, że fabryczny alarm aktywuje się po określonym czasie (chyba 60 sekund jest podane w instrukcji). Więc trzeba poczekać przed wykonaniem testów.
                              Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

Pracuję...