Dziwne - w 1.4 SS nie jest standardem - chyba, że Przem78, domówi z pakietem, a Drive Set Up chyba niedostępny dla 1.4... czy sie myle?
Blue Energy, eco, etc... - Eko gadzety w octavi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Rok z BagienNo w Drive Set Up masz: normal, individual, sport i eco.
Ustawiasz kilka parametrów pojazdu (uprzedzam, nie mam samochodu, a wyczytałem jedynie z instrukcji), działanie silnika, klimy, skrzyni biegów itp.
Jak ustawisz po prostu eco, system nie pozwoli Ci wyłączyć SS na stałe przyciskiem na konsoli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienNo w Drive Set Up masz: normal, individual, sport i eco.Zamieszczone przez Rok z BagienInnymi słowy jak trafisz w dziurę działania sprężarki klimy, to Ci wyłączy. Jak sprężarka zasuwa to nie. Ale to znowu tylko moja teoretyczna wiedza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekb1Zamieszczone przez kc2inenie chodzi tu o ten filmik,
Zamieszczone przez kc2inepotencjalnie niebezpieczne problemy moga wyniknac z tego systemu
Komentarz
-
-
kc2ine, racja jest jak dupa- każdy ma własną. I nie każdy musi łykać jak młody pelikan nowości kreowane przez księgowych. Ale też nie każdy musi wzbraniać się ich za wszelką cenę. Ekologii tu nie ma żadnej- tylko pieniądz.
Cena hipotetycznego rozusznika prawdopodobnie po okresie w którym padnie przy systemie start-stop będzie taka sama, ile ten system zaoszczędził- a w katalogu <100g CO2 będzie wyglądać miodnie.
A co do działania- gdy temperatura we wnętrzu przekracza zadaną przez sterownik klimy- silnik się włącza. A ss włącza się po 2-3 sekundach stania bez wciśniętego sprzęgła.Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78SS w O3, przez 2 m-ce nauczyłem się go wyłączać po każdym odpaleniu silnika (nie lubię tego systemu a został wciśnięty na siłę do auta) i nagle okazało się, że SS zaczyna żyć własnym życiem :shock: tzn ja go wyłączam guzikiem a on w pewnych okolicznościach sam się aktywuje :!: pojechałem do serwisu, opowiedziałem co i jak się dzieje. Serwisant wypatrzył w VAS'ie opcję do wyłączenia na stałe systemu ale to się nie udało SS zgłosił uszkodzenie i działał dalej :P . Poprosiłem kierownika serwisu coby obadał sprawę i stanęło na tym, że napiszą pismo do SAP z zapytanie czy można go wyłączyć na stałe :szeroki_usmiech w czwartek jestem umówiony na serwis więc zobaczę co się da zrobić. Stwierdziłem, że będę starał się na "własna rękę" wyłączyć ten system bo jest niepewny i o dziwo spotkałem się ze zrozumieniem bo podobnież nie jestem pierwszym klientem z tego typu problemem. Czas pokaże co z tego wyjdzie 8)
Jak sami widzicie to juz sie psuje na gwarancji a co dopiero po... :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kc2inetendencyjny to Ty jestes kolego. Kupuj sobie jak chcesz te durne wynalazki i plac z ich naprawe ale pozwol ze inni, normalni ludzie beda sie upierali zeby im nie wciskac na sile byle dziadostwa pod plaszczykiem ekologii.
Komentarz
-
-
tomekb1, nie ma co odpadać z dyskusji- bo gdyby każdy miał odpadać- to jeździli byśmy mieli wielkie nakręcane zegary w centrum wsi, szli spać z kurami i... ekhem- dorzucę wungla do kociołka- jeździli mpi z lpg, a psy nazywali gAzorek. :diabelski_usmiechIm bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekb1Zamieszczone przez kc2inetendencyjny to Ty jestes kolego. Kupuj sobie jak chcesz te durne wynalazki i plac z ich naprawe ale pozwol ze inni, normalni ludzie beda sie upierali zeby im nie wciskac na sile byle dziadostwa pod plaszczykiem ekologii.
[ Dodano: Wto 03 Wrz, 13 22:24 ]
Zamieszczone przez AKakc2ine, racja jest jak dupa- każdy ma własną.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kc2ineJak sami widzicie to juz sie psuje na gwarancji a co dopiero po... :evil:
[ Dodano: Wto 03 Wrz, 13 22:29 ]
Zamieszczone przez kc2ineno nie wiem czy kazdy ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26A co z klimą przy SS, w czasie STOP?
[ Dodano: Sro 04 Wrz, 13 14:39 ]
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez Primdla silnika 1.4 ?!? Nieźle.....
moja jest zamowiona ok 23 czerwca, produkcja 14 sierpnia i ma SS jako standard.-----
O3 - zamówiona...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black_Devmoja jest zamowiona ok 23 czerwca, produkcja 14 sierpnia i ma SS jako standard.
1.2 TSI/77 kW (105 KM), 5-biegowy
1.2 TSI/77 kW (105 KM), 6-biegowy Start-Stop
1.2 TSI/77 kW (105 KM) DSG Start-Stop
1.4 TSI/103 kW (140 KM)
1.4 TSI/103 kW (140 KM) DSG
1.8 TSI/132 kW (180 KM) Start-Stop
1.8 TSI/132 kW (180 KM) DSG Start-Stop
1.6 TDI/66 kW (90 KM)
1.6 TDI/77 kW (105 KM)
1.6 TDI/77 kW (105 KM) DSG Start-Stop
2.0 TDI/110 kW (150 KM)
2.0 TDI/110 kW (150 KM) DSG Start-Stop
Pakiet Green tec (dostępny dla 1.4 TSI/103 kW, 1.4 TSI/103 kW DSG, 1.6 TDI/77 kW,
2.0 TDI/110 kW -1000 pln
z tego wynika, że SS nie można zamówić do najsłabszego TSI i TDI w pozostałych jest w standardzie lub w opcji.
Komentarz
-
-
:twisted: :szeroki_usmiech :lol: :lol: :lol:
Bajerka zieloneSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez Black_Devmoja jest zamowiona ok 23 czerwca, produkcja 14 sierpnia i ma SS jako standard.
1.2 TSI/77 kW (105 KM), 5-biegowy
1.2 TSI/77 kW (105 KM), 6-biegowy Start-Stop
1.2 TSI/77 kW (105 KM) DSG Start-Stop
1.4 TSI/103 kW (140 KM)
1.4 TSI/103 kW (140 KM) DSG
1.8 TSI/132 kW (180 KM) Start-Stop
1.8 TSI/132 kW (180 KM) DSG Start-Stop
1.6 TDI/66 kW (90 KM)
1.6 TDI/77 kW (105 KM)
1.6 TDI/77 kW (105 KM) DSG Start-Stop
2.0 TDI/110 kW (150 KM)
2.0 TDI/110 kW (150 KM) DSG Start-Stop
Pakiet Green tec (dostępny dla 1.4 TSI/103 kW, 1.4 TSI/103 kW DSG, 1.6 TDI/77 kW,
2.0 TDI/110 kW -1000 pln
z tego wynika, że SS nie można zamówić do najsłabszego TSI i TDI w pozostałych jest w standardzie lub w opcji.
Komentarz
-
Komentarz